Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

DISPOSITION OCH BODY BUILDING: Är det farligt att träna kroppsbyggnad i ung ålder?

Hur ska tonåringar arbeta med vikter?

Dagens ungdomar är lika oroade över de psykiska fördelar som träning kan ge när den fysiska visar en (1) ny studie.

Studien visar att det inte bara är muskelsvapen och synliga bukmuskler som motiverar ungdomar till motion.

esultaten av en studie på över 1000 studenter visar att dagens ungdom är smartare än sina föräldrar när det gäller utbildning som ger effekt åt hela kroppen. Ungdomen säger att de är lika oroade över de mentala fördelar som motion ger, som bättre självkänsla som de fysiska.Det är inte bara träningen du behöver vara försiktig, du måste också äta ordentligt. Dieten står för minst 60% av hemligheten hos en stark, välutvecklad kropp. Som tonåring växer du fortfarande och har därför en ganska hög energiförbrukning. Det är också mycket viktigt att du inte överdriver din kost: snälla låt en nutritionist hjälpa dig att räkna ut exakt hur man äter. Du bör undvika kalorifattig kost och kostvanor som innebär att man äter för mycket protein eller extremt låg fetthalt, eftersom det kan vara farligt för dig om din kropp växer fortfarande (vid längden och utvecklingen inuti). tt äta rätt med långsam kolhydrater är också mycket viktigt för dig, delvis för att ditt energibehov är högt, delvis för att kolhydraterna ger dig energi både i träningen och till exempel skolan. Kombinera också styrketräning med aerob träning: Som tonåring är du fortfarande ganska lätt att "andas upp". tt äta ordentligt kan vara svårare för många tonåringar än för vuxna. Kamera press kan betyda att McDonalds också går med i en stor Mac och stannar hem, äter ris, torsk och grönsaker med familjen. I sådana situationer är det viktigt att komma ihåg att disciplinen är hälften av hemligheten för en bra kroppsbyggnad. Med tiden kommer du automatiskt att interagera med mer hälsorelaterade vänner och bekanta. Tunna eller helgpartierna känns inte som lockande alls efter att du har tränat en stund och ser de negativa effekterna alkohol och tobak har på ditt träningspass.

Vi förnekar inte att fler elitutövare (inte bara kroppsbyggare) använder olika typer av dopmedel idag. Men det betyder inte att det är det enda sättet. Tvärtom är det så att de som har dykt till framsteg bara varar några år på grund av biverkningarna. tt det är olagligt att sälja, hantera och ta in steroider, diuretika etc har uppenbarligen inte stoppat handeln med dessa preparat. Men låt dig inte lura för att börja med dessa gifter.nabola steroider, tillväxthormoner, diuretika etc. kan orsaka ohämmbar skada, särskilt på en kropp som ännu inte har vuxit. isken att bli beroende av steroiderna är också större ju yngre du är, som psyken inte stabiliserats. tt använda dopmedel för att växa snabbare och därigenom tillfredsställa sitt eget ego snabbare är inte bara riskabelt och dumt, men också riktigt barnsligt. Vill du verkligen bygga en imponerande kroppsbyggnad och behålla det, ja, det är ett måste för dig att träna rent. " ftersom ingen kan stå på en falsk by.

Utbildningstips

Många unga bodybuilders har svårt att bestämma vilken typ av träningsprogram som bäst passar deras behov. Det är inte ovanligt att tonåringar antingen övar för mycket (särskilt genom tung viktning) eller för lite (aldrig före de så många överviktiga tonåren i upptäckten).

Det första du behöver göra är att bestämma din fysiska form. Om du är oerfaren sportkläder och precis börjat med styrketräning måste du först bygga en grundläggande och grundläggande styrka. Detta gör dig det enklaste sättet att välja grundläggande övningar och träna fler uppsättningar av ganska höga repetitionsnummer. För att "få upp andan, kan du börja långa, snabba resor eller cykla cykel 3-4 gånger i veckan.

Det finns olika åsikter om hur tonåringar ska träna. Vissa människor talar för användning av maskiner, vissa fria vikter, och andra hävdar att det är bäst att använda kroppens egen vikt vid träning. Det bästa är troligt att kombinera dessa tre former av träning. Mångsidig träning ger dig den bästa fysiken, den bästa uthålligheten och det ger dig också många olika alternativ. isken att du blir trött på motion är betydligt mindre. Det är dock av största vikt att du vet hur man använder de fria vikterna och maskinerna. Om du gör misstag är risken för skada överhängande. Fråga gyminstruktören eller någon annan erfaren vän att visa dig hur man gör. Korrekt utförande är inte bara en säkerhetsåtgärd - det är också det enda sättet att verkligen bygga muskler!Det är väldigt viktigt att du får din kropp att vända sig för att träna steg för steg. Många gör det misstag som de tar för hårt först, i deras iver att bli muskulöst stor snabbt. Men det här fungerar inte kroppen. Om du tränar för hårt, kommer träningen inte att bygga kroppen, utan släcka den i stället. Glöm inte att få en bra vila mellan dina träningspass. Det är under denna vila att musklerna kommer in och växer.

tt bra program för en tonåring består av träning fyra dagar i veckan. rbeta mellan 8 och 12 uppsättningar per muskelgrupp; Det handlar om 3-4 övningar med 3-4 uppsättningar uppsättningar per övning. epetitionsnumret ska vara 8-12 reps per set. är du blir mer erfaren, kan du öka din träningsdos till fem eller sex dagar i veckan. är du har utövat fyra till fem månader kan du börja prova nya träningstekniker som superset och gigantiska uppsättningar.Du bör också träna din träning så att du kan träna på olika sätt, olika mängder och på olika sätt (mer eller mindre styrketräning, aerob träning och andra sporter) under olika perioder.

Vill du tävla?

Om du är intresserad av att börja tävla, rekommenderar vi dig att få hjälp från en av gyminstruktörerna. Du behöver experthjälp i form av träningstips och kostråd, och det bör vara en expert som hjälper dig. är du är så ung är det viktigt att din kost och motion inte innehåller några experimentella metoder eller supernötter som vännerna har berättat om. n felaktig diet kan få allvarliga konsekvenser för din hälsa och rätt skada kan vara resultatet av felaktig träning.

Genom att följa ovannämnda försiktighetsåtgärder och ta de tips vi har angett här är du på rätt väg till bra fysik och god hälsa!

Kroppsbyggnad för tonårsflickor

Tonårsflickor - lla vet hur de är. Vi har sett dem i flera filmer och tv-program. De älskar att chatta och chatta i timmar i telefonen. De är mycket angelägna om kläder och egna utseende - när de har satt framför sminkspegeln kan ingenting göra dem rörliga. De kidnappas och spenderar hela tiden i köpcentra, flirta och freaking. ller?

Jo, det är förmodligen en samling förutbestämda åsikter. Det finns många tonårsflickor som inte passar ovanstående beskrivning alls. De seriösa studenterna. Flickor, som familjen, föreningar och liknande, spelar en stor roll. Och sedan idrottarna självklart.

turnerade Kim Zmeskal, simmare som Janet vans ... och så de tusentals unga idrotts kvinnor som inte är så välkända för den stora publiken, men som kämpar och svettas i timmar för att nå gånger i sin sport. Tonårsflickor är framträdande i flera sporter, men en sak som vi vanligtvis inte associerar med tjejer vid denna ålder är en hög nivå av muskelutveckling. Vänd flickor är nästan obeskrivligt små och sköra, trots att de är mycket välutbildade. De får nästan manliga jockeys att se ut som King Kong i förhållande. Tonårsflickor har en bra atletisk talang, men att bygga stora muskler är inte en av dem.

Det bästa sättet att hålla sig i form

tt unga tjejer har svårt att bygga muskler är en ren genetisk sak. Det betyder emellertid inte att de inte kan dra nytta av styrketräning, tvärtom. För många unga kvinnor under 20 år är styrketräning ett av de bästa sätten att hålla sig i form. Genom styrketräning kan de skapa de de vill ha: mjuk muskulös, stark och vacker. Styrketräning i kombination med aerob träning är klart den bästa metoden för att få en bra allroundform.

Men för tjejer som tränar bodybuilding att tävla är situationen lite annorlunda. Kroppsbyggnaden är i färd med att närma sig gränserna för estetisk muskelutveckling.Kroppsbyggnad på den nivån skapar ett mycket speciellt utseende som sticker ut från vad vi vanligtvis brukar betrakta som "normalt" utseende. Det är ett faktum att de allra flesta tonårsflickor aldrig kommer att kunna utveckla den här vuxna mogna kroppsbyggarens utseende med större hårda muskler och ett minimum av kroppsfett. Det spelar ingen roll hur målmedvetna och kommer att vinna dessa tjejer, men de kommer aldrig att kunna utveckla en kropp som Lenda Murray eller Laura Oreavalles.

nledningen till detta är grundläggande fysiologi och biokemi. Puberty påverkar pojkar och flickor väldigt olika. n pojkos kropp under denna period producerar tillväxthormoner i stora mängder, vilket gör att han blir starkare, tyngre och starkare. Denna process kan varar fram till tjugoårsåldern.

Tonåringar, å andra sidan, går in i puberteten tidigare än pojkar, vilket är en av anledningarna till att kvinnor oftast är mindre än män. nledningen till det är att om en kvinna skulle växa länge hade hon den tid hon kunde mata och. amning barn minskade. Det är således en slags original överlevnadsinstinkt som spelar här.Östrogen, det kvinnliga könshormonet, har en effekt på kroppen som skiljer sig mycket från testosteron-effekten hos manliga könshormon. Testosteron ökar muskelmassa, styrka och minskar kroppsfettnivåerna. Höga nivåer av östrogen resulterar i ökad lagring av fett i kroppen, och orsakar också att kroppen håller mer vatten.

Det är möjligt att minska dina kroppsfettvärden även om du är en tonårsflicka, men det är inte lätt. Kroppen gör allt för att hålla kroppsfett. Därför är det extra svårt för en ung kvinna att komma i toppform framför en tävling. Konkurrensdieter är alltid tröttsamma, eftersom en tonårsflicka är dubbelt så trött.

Kort sagt är testosteron uppbyggd medan östrogen inte är. Därför är det mycket lättare för unga män att få muskelmassa än för unga kvinnor.På 20-talet ändras detta. Sedan börjar östrogenhalten i en kvinnas kropp att minska. Hennes testosteronnivåer (alla kvinnor producerar en viss mängd könshormon hos män, precis som män producerar en viss mängd kvinnligt könshormon) ligger på samma nivå.

Det gör det hela tiden lättare för henne att utveckla muskelmassa och bli av med kroppsfett. Samma sak gäller naturligtvis de tjejer som utövar styrketräning för att bara hålla sig i form. De som har svårt att hålla sig i form och klaga på att de bara behöver titta på något med hög fetthalt att gå ner i vikt kan trösta sig för att bli av med "babymatade" då De har blivit sanna ur puberteten.

aturligtvis krävs hårt arbete för att forma en välbefinnande kropp - ingenting är gratis.Flickor som har börjat växa redan i åldern 16-16 kommer dock märka att förändringar är betydligt snabbare när de når över 20-takts än de tjejer som har ljugit på spetsidan under den tiden.

odybuilding är därför ett mycket bra alternativ för tonårsflickor som kommer att hålla sig bra och må bra!

(1) Källa: // www. concordia. C / nyheter / releases / 2013/09/10 / Teens-interestedinhealthymindsandrippedbodies. html

ADVERT

Mest populära