Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Fantasi är starkare än viljestyrka

Din fantasi är starkare än viljan. nvänd därför fantasin när du vill komma i form. Läs hur!

Föreställ dig att det finns en bit chokladkaka framför dig. erätta för din vilja att du inte ska röra den. Föreställ dig smaken av chokladdekorationer som smälter på tungan. Vet du att viljestyrkan är försvagad? Tja, det bevisar att fantasin är starkare!

u ser du en bit chokladkaka (eller något annat du älskar att äta). Tänk dig att kakan är täckt med larver och krullar av slimig jord. Lägg märke till den fruktansvärda lukten från larverna. Verkar kakan lite mindre frestande?

Det är genom fantasi och fantasi du gör de bästa valen om vad du ska äta. På menyn på en restaurang gillar de att skriva något som "akad biff med färska örter och delikat citronsås". Det skulle vara lite frestande om det var "död fisk med torra örter och ljummet sås". Det är därför dina idéer som bestämmer dina val. Din fantasi!

På så sätt kan du gå ner i vikt. Sätt dig ett ögonblick och stäng dina ögon. Fråga dig själv: "för att smyga mig", "bli av med ringen" eller "inte vara fet". tt av livets mest grundläggande psykologiska regler är detta: Du får alltid mer av det du fokuserar på. I varje exempel som just nämnts skulle ditt sinne vara inriktad på vad du inte vill ha. De kilor du vill förlora, de morötter du letar efter, hemlig nagging och det fett du vill bli av med. Med en sådan mentalitet kommer du bara att främja och förbättra den bild som människor har av dig som "fet". Detta leder till en känsla av hjälplöshet och hopplöshet. Du kommer att förlora din motivation.

är du omdirigerar ditt fokus fokuserar du på vad du vill ha. n sådan tunn, hälsosam och rundad kropp. Du måste tänka dig själv hur du vill se. ave. På så sätt börjar du processen med att träna ditt sinne för att ge dig exakt vad du vill ha. Ju mer specifika du är desto bättre fungerar det.

Den senaste vetenskapliga forskningen i US och uropa har otvetydigt kommit fram till att visualiseringstekniker dramatiskt ökar vår förmåga att smala oss. Om du föreställa dig själv som smal och öva dig att gå emot idealvikt och sedan skicka din hjärna ett meddelande som kommer att påverka din energinivå, motivation och även din ämnesomsättning.

n viktig sak att tänka på är att upprepa. Upprepning är nyckeln till framgång. är vi upprepar en åtgärd skapar vi en nervväg i hjärnan. Varje repetition kommer att förstärka denna väg. är du föreställer dig själv som smal och hälsosam skickar du signaler till ditt undermedvetna, att det ska verka, känna och äta som en tunn person.ADVERT

Mest populära