Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Varför äta rätt och vad betyder det?ej! Det finns bara några misstag vi gör, och genom att rätta till dem kommer vi att möta en hälsosam och hälsosam nation.

Det är inte en "fet" ?? vad vi äter. Sägandet är att du är vad du äter ?? kan accepteras med stor säkerhet. Om du äter daglig snabbmat från snabbmat, skadar kroppen direkt både inuti och utsidan. Ofta tar det tid innan du märker konsekvenserna av en dålig diet. Viktökning kommer krypande, ditt humör blir värre, är du ofta trött, trött, och inte minst, har du initierat en tickande bomb när det gäller ankomst och återkomsten av ett stort antal sjukdomar, såsom hjärt / kärl - sjukdomar, diabetes (därav möjligheten för impotens, njursvikt, amputationer och synförlust), åderförkalkning, cancer, blodproppar, stroke och depression!

Det finns också flera sjukdomar som länkar till vad du äter, inklusive Parkinsons och Multipelskleros.Hade det fått en marvmedicin, det skulle vara hälsosam och varierad diet med vanlig fysisk aktivitet. Det är fantastiskt med hälsofördelar som du vill gå med dig om du äter friskare och är fysiskt aktiv. På senare tid har det varit mer fokus på sjukdomsförebyggande än behandling. Flera läkare runt om i världen har uttalat sig om vikten av kost och motion, och förnekar inte att de skulle vilja lämna hälsoeffekterna både hälsosam kost och motion ger, i tablettform. Miljontals kan sparas på sjukhus tillbringat större delen av befolkningen även ta lite hand om en kropp som de har, och det finns inga större förändringar för att få till det!

Om utvecklingen av fetma fortsätter i US under de kommande åren kommer US: s hälsovårdssystem att kollapsa. Det finns helt enkelt ingen kapacitet att behandla alla med fetma och komplikationerna de har dessutom. Det är viktigt att komma ihåg att det som finns i merika också kommer till orge och Skandinavien, det är bara en fråga om tid! Så att ta problemet när det är över oss kan visa sig vara för sent. Vi måste bli mer obs vad vi driver i maten, vi måste börja flytta mer och vi måste börja idag!Det första som ska ges är tydlighet i dina dieter. Om du är en frisk person och gå för en diet just nu, avsluta det! Dieter fungerar inte, de har aldrig gjort och kommer aldrig göra för majoriteten av befolkningen. Det är som att hålla andan under vatten. Förr eller senare måste du yta, och du kommer då att komma ur luften. Så det är med kost, förr eller senare måste man stanna upp och kasta sedan i alla livsmedel som faller in och gå tillbaka upp kilo dig så hårt kämpat för att bli av med!

Dieter som kräver att du skär alla kolhydrater kan vara direkt skadliga för hälsan.nledningen är att kroppen, särskilt hjärnan och nervcellerna, behöver glukos (kolhydrater) för att fungera optimalt. Dieter som tkins, som säger att du borde ha mycket fettintag, vilken fett typ inte spelar en sådan roll kan leda till hjärt-kärlsjukdom. Detta berättar att dieter är strikt något vi borde hålla borta om vi inte har ett medicinskt tillstånd att hantera, som glutenallergi.Vi har nu en diet med lågt kaloriinnehåll och näringsdiet i orge. Vi tar kalori måltider som cheeseburger från Mc Donalds, som dock innehåller energi och blir nöjda, men är relativt av viktiga näringsämnen som vitaminer och mineraler. Problemet är att du får din kropp men kommer att få en fast position på grund av bristen på viktiga näringsämnen, vilket innebär att kroppen säger att du behöver äta mer för att förhoppningsvis få mer av dina näringsämnen. Detta kan leda till viktökning och fetma! Det är därför viktigt att kunna äta kaloriförpackade måltider som också är näringsrika!Dieter fungerar inte, hålla sig till en hälsosam, kalori kompakt och varierad kost. På så sätt får du var du vill, oavsett om det är i vikt eller träning upp till hälften marathon.

För att få en hälsosam och varierad diet samtidigt som det är en kalori kompakt, måste du få kolhydrater av gott sort, högprotein, hälsosamma fettsyror och inte minst frukt och grönsaker.

är det gäller kolhydrater är helkornsprodukter, grova brödprodukter, frukt och potatis tydliga favoriter. yare forskning visar att det dagliga intaget av kolhydrater i form av hela korn kan minska risken för diabetes typ 2 och hjärt-kärlsjukdom med upp till 30%! Kolhydrater är grunden för vår kost och är i huvudsak vad som ger oss energi. Det handlar bara om att välja rätt typ av kolhydrater, så du är väl på väg!

Proteiner är byggstenar i vår kropp och fungerar som en mängd signalämnen, med andra ord proteiner är viktiga! Goda proteinkällor är djur (på grund av innehållet i alla väsentliga aminosyror som vi behöver matas från kosten) såsom; mjölkprodukter, ägg, kyckling, fisk och magert köttprodukter (skinka och kalkon).

Fettsyror Omega 3 är viktigt för kroppen och har visat sig ha en gynnsam och positiv effekt på stress, inflammation (såsom att gå ut hårt. Det vill säga, genom intag av tillräcklig omega 3, DH och P kommer du kan förbättra din återhämtning och dra nytta av din träning!), du ökar ditt minne och ditt humör förbättras. Så, äta fisk, särskilt lax och makrill. Om du inte är en fiskare, ta sedan 3 matskedar tran varje dag!Visste du att fem om dagen (3 portioner frukt och två portioner grönsaker) kan minska dina chanser att få hjärtsjukdomar och stroke med upp till 20% jämfört med personer som ara äta 3 portioner frukt och grönsaker om dagen.Undersökning som gjorts på Harvard School of Public Health visar att personer som konsumerar åtta portioner eller mer frukt och grönsaker per dag minskar risken för stroke och hjärtsvikt med över 30%. Detta berättar att intaget av frukt och grönsaker dagligen är extremt viktigt för god hälsa, och ju mer av det, desto bättre.

Så, det enkla är ofta det bästa.

Planera din dag. Lägg ihop måltider som ska innehålla proteiner och kolhydrater för alla måltider och friska fettsyror med grönsaker till någon av dem. elationen lär dig snabbt, aldrig äta bra och använda sunt förnuft. n sallad med nötter räkor, grönsaker och ½ rullar är ett exempel på en balanserad måltid, vilket garanterar protein, kolhydrater, vitaminer och mineraler. Helkornslaks med kalkonlök är ett annat exempel. Det här är en missbruksprocess, men när du väl har hittat alla de positiva effekterna, är det bra att leva och fysisk aktivitet har på dig, aldrig vänd dig tillbaka, tro mig.


v spen Sandstudent vid tlantis Medical College (achelor of utrition) kontaktinf: espen-sand @ hotmail. com

ADVERT

Mest populära