Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Vilken typ av övning brinner mest energi?Den mest effektiva övningen är aktiviteter som utnyttjar de stora muskelgrupperna. Ändå inte två timmar av intensiv träning i veckan, om resten av kvällarna spenderas på soffan, är vardaglig aktivitet lika viktig.

Metabolismen, eller mer populärt kallad förbränning, är en term av den totala energimetabolismen i kroppen. Metabolismen påverkas av mat, fysisk aktivitet, hormoner, kön och ålder. Den grundläggande metabolismen motsvarar den energi en person använder om han eller hon är helt i vila. asalmetabolismen utgör vanligtvis cirka 60 procent av den totala energiförbrukningen inom en dag. De senaste 40 procenten påverkas av matintag, värme / kyla, stress och mängd fysisk aktivitet. Vår största möjlighet att påverka vår förbränning är därför att öka vår aktivitetsnivå.Vilken typ av träning bränner mest energi? Den mest effektiva träningen för att bränna kalorier är aktiviteter som utnyttjar de stora muskelgrupperna, och helst i form av intensiv träning. Det här är till exempel snabbvandring eller jogging, cykling, simning, aerobics, bollspel och liknande.

Det är den summa som räknas

Men det hjälper inte på den totala ämnesomsättningen om du tränar två timmar i veckan på gym och tillbringa resten av tiden på en kontorsstol eller soffa. Det är summan av all aktivitet hela dagen som representerar den totala energiförbrukningen. Förutom utbildning är det viktigt att införliva rörelse i vardagliga metoder:

  • gå trapporna istället för att ta hissen
  • Gå runt lite, gå lite oftare än du är om du sitter mycket på jobbet
  • gå av en hållplats innan du är om du tar kollektivtrafik
  • Cykla eller gå till jobbet om du har möjlighet tillasal metabolism - energiomsättning under fasta och fullständig vila. Det är ett mått på den energi som krävs för att hålla livsfunktionerna lika (som cirkulation och andning). Det kan mätas genom att mäta syreförbrukningen i viloläge.

eferens: Hälsounktoratets sidor om fysisk aktivitet.

Great orwegian lexikon: asal Change (11. 11. 2011)

ADVERT

Mest populära