Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Vad är explosionsstyrketräning?Om du vill lyfta tyngre bör du göra explosiva rörelser när du tränar. 

Det som kännetecknar de allra bästa idrottarna är förmågan att utveckla stor kraft och snabba rörelser på kort tid. ara explosivitet är en viktig term i sporten.

är fotbollsspelaren gör ett mål gör han det med en explosiv rörelse som utvecklar stor kraft i bråkdelen av en sekund. är tyngdlyftaren lyfter en hävstång som böjer sig under vikten av alla viktkuddar, använder du också explosiv styrka. Om han skulle böja den kolossala tyngden över huvudet i en slow motion, hade han inte lyckats långt nära lika mycket.

I kombination med styrketräning stimulerar den explosiva rörelsen musklerna att växa extra stora, och du är utbildad för att utföra snabb och kraftfull rörelse. Du tränar explosivt genom att utföra rörelsen nästan som en snabb handskakning. Till exempel, när du utövar bänkpress, trycker du barbell upp från bröstet, är det en bra idé att göra det med en explosiv snabbkörning. Sedan sakta sakta ner stången tillbaka till bröstet.

Det bör dock understrykas att inte alla övningar ska utföras med en explosiv fas. Tekniskt svåra övningar kräver en inlärningsfas, särskilt från början, där du utför dem i lugn och kontrollerad takt så att du inte riskerar skada.

 Här är de riktlinjer du behöver förstå för att uppnå mer 

ADVERT

Mest populära