Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Vad betyder metabolism, metabolisk ålder och resten metabolism?

Vi hör ordet metabolism mycket ofta i samband med muskler, motion och kropp. Men vad betyder metabolism, metabolisk ålder och resten metabolism?

nergiomsättning och metabolism är desamma. nergi definieras ofta som förmågan att utföra arbete. Omsättningen av energi omsätts väsentligt av muskelaktivitet. Men även under vila krävs en viss mängd energi, eller någon metabolism, för att upprätthålla kroppens organers grundläggande funktion. Storleken på den grundläggande energianvändningen beror på kön, ålder och kroppsvikt.

Med ålder minskar basal metabolism. Detta minskar också det dagliga energibehovet. ftersom du också är mindre aktiv när du blir äldre är det därför tillrådligt att minska ditt kaloriintag lite. Genom systematisk och strikt diet över tiden och utan regelbunden fysisk aktivitet kommer basal metabolism också att reagera på sjunkande. Därför fryser de som smala ofta. Kroppen använder mindre energi för att värma kroppen. Då bygger kroppen på användningen av "extra blush". ffekten av bantning reduceras då kraftigt eller kan faktiskt elimineras helt. För att undvika att basalmetabolism reduceras kan regelbunden uthållighetstrening utföras. fter en fysisk aktivitet kommer den maximala syreupptagningen att förbli något högre än den normala metabolismen i flera timmar. Ju hårdare intensiteten desto högre syreabsorption. Snabb andning kommer att säga en snabb puls som i sin tur innebär högre förbränning.

Genom att utöva styrka ökar du också din basala metabolism. n person med mycket muskler kräver mer energi än en person utan muskler. Om din kropp kan behålla muskelmassan behöver du regelbundet utöva styrka och samtidigt äta tillräckligt med energi för att inte förlora dina muskler.

n 50-årig muskulär kan således ha samma metaboliska ålder som en 20-årig, bara för att de har samma storlek på energiomsättningen.

estriktiv metabolism, eller metabolism, indikerar kalorierna som bränns

under vila under en 24-timmarsperiod. Detta är ett absolut minimum av

vad kroppen behöver av kalorier över en dag. M påverkas av kroppens muskler, ju högre muskelmassa desto högre metabolism (M).

Metabolismen (M) beräknas enligt ålder / höjd / vikt

och muskelmassdata. egränsningen minskar när du blir äldre, men

kan ökas med regelbunden och ökad fysisk aktivitet.

M: Metabolisk ålder.

Muskler är kroppens motor, desto mer muskler man har, desto högre energiförbrukning, vilket i sin tur leder till högre kaloriförbrukning.

Musklerna påverkar kroppens ämnesomsättning. Genom att träna regelbundet är det möjligt att ta hand om metabolismen. n 60-årig kan ha samma metaboliska ålder (metabolisk ålder) som 20 år gammal.Metabolismen börjar minska under 16-17 år, vilket gör det lättare att ta på sig.

Ska du hålla smal och smal, lyfter du bara bruksanvisningarna och går en promenad några gånger i veckan. Då blir du lika energisk som ungdomar.

Dålig förbränning? Lite om förbränning och kroppens förmåga att hålla tyngden.

Många säger att de har några extra pund eftersom de har dåliga brännskador. I själva verket har endast 2-3% av överviktiga människor faktiskt medicinska problem och därmed dålig förbränning. Dessa är dåligt brända eftersom de har minskat sköldkörtelhormonproduktionen. De som utsätts för fetma på grund av detta kan lätt behandlas med medicinering. Gener kan påverka oss eftersom vägen är lättare för alla än för andra, men generna är ingen ursäkt för att de inte kommer i form.

Det kan vara svårt att gå både upp och ner. Kroppen är på ett sätt inställd på en specifik vikt som den håller om vi äter fritt. Ökar du plötsligt ditt energiintag med 1000 kcal per Idag kommer du teoretiskt att lägga på ett kilo fett om en vecka, eftersom ett kilo fett är 7000 kcal. Den verkliga ökningen är dock fortfarande inte så stor. Detta beror på att kroppen har någon form av motstånd att gå ner i vikt. Du kommer gå ner i vikt om du äter 1000 kcal mer en vecka, men det handlar inte om ett kilo rent fett.

Hur ökar kroppsviktens vinst? Ja, det gör det genom att öka värmeproduktionen i kroppen. är du har ätit börjar värmeproduktionen. Ju mer du äter desto mer värme producerar kroppen. På samma sätt kan kroppen sänka värmeproduktionen om den har lite energi. Minskar du ditt energiintag med 1000 kcal per Idag kommer du teoretiskt gå ner ett kilo i fett. Men kroppen sänker värmen i din kropp och du går ner mycket mindre. Denna inbyggda motvilja mot viktförändring i kroppen kallas fastpunktsteorin. Det antas att vi har en förutbestämd vikt som kroppen försöker behålla, oavsett om vi äter mycket eller lite.

Om du är överviktig är det oftast för att du är beroende av mat. Hungern är som uthållighet. Ju mer du klämmer i dig, desto mer lyckas du klämma i dig nästa gång. Det är en dålig cirkel, som bara blir värre och värre att kontrollera. Samma sak gäller för dem som äter så lite som möjligt. Kroppen vänder sig till det lilla intaget, och slutligen lyckas det att leva på nästan ingenting. Magen värk krymper och du är trött på en liten måltid eller ett glas vatten. tt äta för mycket eller för lite är inte bra för kroppen. För att gå hälsosam viktökning är en livsstil med hälsosam mat och motion.

Det faktum att fetma är så vanligt idag beror på lätt tillgång till ohälsosamma livsmedel med mycket socker och hälsosamma kolhydrater. Socker beror på och de flesta kan säga ja att leva på bullar, läsk, pizza, hamburgare, choklad och kakor om det inte hade haft konsekvenserna det faktiskt har. Om du hade skurit socker under ett helt år, skulle du inte vilja ha det alls.Socker bildar seretonin i hjärnan och gör oss glada. Det är samma sak som händer när vi tar droger och dricker alkohol. Känslan av lycka flyter genom oss.

Därför måste sockerintaget tas hand om för att kroppen skall bibehålla sin stabila vikt. Ät mycket protein, omättat fett, grönsaker och lite frukt. Lördag lördag kommer du att ha en lördagskväll, som det traditionellt varit.

ADVERT

Mest populära