Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Walkouts = Muscle Booster

"Walkouts" 'klargör kropp och hjärna för tyngre vikter. Det fungerar!

Det är inte ovanligt i moderna kraftprogram att inkludera överbelastning «walkouts», «Iockouts»; eller "stöder" efter regelbunden lyftning.

Det innebär att kryper under squat rack, lyfta den från hyllan, gå lite framåt som om du är på väg att lyfta dessa ogudaktiga tunga vikter, men att i stället sedan gå tillbaka med vikten utan att ha tagit ett enda rep .

"Walkouts" 'klargör kroppen och hjärnan för tyngre vikter. Det verkar, men vad händer om du istället för att resa med 160 kilo efter att ha kört ditt 135 kg kit, springer ut innan du går till en måltid? Då tror jag att du kommer märka att 135 kilo känns som 110 och du vill göra en ny rekord på 140 kilo som om det var 130

Ja, det är bättre att göra saker på ryska sätt! Varje gymnast vet att ju tyngre vikterna desto mer muskler rekryteras. ?? Klar för att hålla 160 kg kräver mer hästkraft än 135 kg, även om du bara håller stången på nacken. Detta kallas Hennemans storleksprincip, troligen för att den bygger oerhört stor storlek. Speciellt om man kombinerar effekten av succession (Pavlov 1927) eller det faktum att nervsystemet är lite långsamt på vägen upp. Kommer du ihåg att trycka dina händer mot dörrramen när du var i spejden, för att se dina armar flöde utan din vilja? Det hände på grund av att hjärnan misslyckades med att komma ikapp tillräckligt snabbt för att motstå motståndet. Det är bra!

tereffekten av överdrivande vikt gör dig starkare på mer än ett sätt. Förutom att vara en muskelförstärkare, minskar det sensoriska organens känslighet i musklerna, mekaniska ryggradsreceptorer och andra delar som styr styrkan. fter att du har varat 160 kilo, tror dessa sensorer aha, 135 är inte så dåligt! »Ta bort tegelstenen under gaspedalen. Denna typ av "hemlösa övning" har en stor potential att nå toppen platå i styrkautveckling.

Starta ditt överväldiga knäprogram efter knuten genom att bestämma vilken personliga rekord du vill bryta idag. Vad sägs om fem kilo extra högst, eller fyra rep av vad du lyckades 3 före. Det är upp till dig så länge du stannar på fem reps eller mindre. Övertung efterbehandlingsutbildning är endast för tyngdlyftning. !

fter din senaste uppvärmningssats lägger du 110-130 procent av vad du ska göra i ett knep. Oroa dig inte tyngre än du vill. Det kommer inte att göra tekniken bättre, men kan orsaka att du brinner ut före tiden. n optimal, snarare än maximal vikt, ger den mest effektiva efter-effekten (Verkhoshansku, 1977).

Det måste också tas hänsyn till säkerheten. Om du aldrig har försökt "Iockouts", "Valkouts" eller "support" tidigare, bör du ta fler träningssessioner där du kör tyngre och tyngre vikter.är du överdriver din vikt bör du känna dig mycket stark, inte darrande och nervös! Ha alltid någon till hands för att hjälpa dig om olyckan är ute.

Ta staven ur stativet, gå framåt och stå i samma position om du ska ta ett knep. Håll vikten i fem till 10 sekunder och lägg sedan stången på stativet. ttertotilfem minuter, som är den optimala vilotiden för att dra nytta av efter-effektfenomenet (Verkhoshansky, 1977) eller när du är redo, försök att sätta ny rekord!

Du behöver inte begränsa effekten av att träna nya poster, det fungerar lika bra med låga repetitionssatser. Till exempel kan du ändra Charles Poliquins populära program som alternerar tre uppsättningar av sex reps med tre enkla. Istället för tunga rep rep kan du prova 5-10 sekunder med "support" och se vad som händer.

ADVERT

Mest populära