Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Viking Race - Något för dig?

Publicerad 7 maj 2013

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v ven otevatn Training. nej

Viking ace, orges första hinderkurs, kommer att hållas i Tryvann i Oslo, lördag den 24 augusti.

Inspirerad av liknande tävlingar utomlands och med en vikingtid- och nordisk mytologi-inspirerade tema höll orges första steeplechase för ungdomar och vuxna i Oslo, lördag 24 augusti.

Viking ace kommer att bestå av olika hinder som väggar du måste klättra, trädstammar, klättring rep, lera, vatten dammar och mycket mer. Deltagarna måste använda en kombination av råstyrka, fitness och balans för att kunna hävda sig i denna 5 kilometer långa loppet.

"Även om några av hindren kommer att vara av det hårda slaget, är det fortfarande en tävling som alla kan delta, säger initiativtagaren ndreas Dietzel.

Viking ace kommer att möta utmaningar för både soffan och elitutövaren och kommer att bli en tävling där båda grupperna kan tävla sida vid sida. Initiatörerna drar också inspiration från vikingtiden och den norska myologin, och i samarbete med Museum for kulturhistoria (Viking Ship Museum) gör ett vikingatema runt loppet.

Viking ace stöder också ight to Play (www. ighttoplay .no). ätt att spela, genom lek och sport, kommer att utbilda och förbättra barns och unges förmåga att klara utmaningarna av fattigdom, konflikt och sjukdom i missgynnade områden i världen. Viking ace kommer att samla in pengar för att stödja ight To Play viktigt arbete med barn genom deltagande avgifter.

Spartan ace - för dem som gillar det extrema

Om Viking ace

Viking ace organiseras av ndreas Dietzel, na abic, Isaac Ladegård och Jan Mesicek. Med inspiration från Viking och orsemythology, liksom den växande hinderløptrenden, sedan Viking ace testpersonerna styrka och uthållighet, både fysiskt och mentalt, genom en ca. 5 km långt spår i skogen. Första Viking ace kommer att hållas i Oslo, lördag den 24 augusti 2013. Mer information finns på Viking aces online- och Facebook-sidor:

www. Viking race. com

www. facebook. com / viking race

ADVERT

Mest populära