Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Ukas övning - overhead squat

Publicerad 21 januari 2013

Senast ändrad 24 juni 2014

Genom Frode otevatn Training. nej

Vill du ha en riktig utmaning? Prova överhacken! Övningen har blivit mycket populär tack vare crossfit trenden i landet.

Detta är en av de mest utmanande övningarna du gör i styrketräning. Är du redo för utmaningen, kör bara!

Här testar du verkligen vilken kärnstabilitet som är. Du aktiverar de flesta musklerna i kroppen. Om du har dålig rörlighet och balans kommer du att märka det med den här övningen.De flesta muskelgrupperna är aktiva, men är huvudsakligen utsatta för muskulösa muskler, fram och bak i låren, kärnmuskler / ryggrad, axel och ben.1. örja höja huvudet över ca. axelbredd avstånd mellan händer (se video för exakt instruktion för att hitta avstånd mellan händer). Lås armbågarna. Se till att armbågarna pekar ut om belastningen blir så tung att du "kollapsar" om du måste fästa snabbt. är armbågarna är låsta, se till att axlarna är stabiliserade.

2. Därefter böjer du på samma sätt som du squats. Ta hand om balansen här, bli inte för mycket framåt eller bakåt. Här måste kärnmuskler arbeta aktivt för att upprätthålla stabilitet.Var noga med att hålla din vikt över huvudet. Om det blir för tungt och du "kollapsar" kan du skada dina axlar. Var därför säker på att du kan hantera en sådan "kollaps".

Träning ställer stora krav på balans och stabiliserande muskler. Om du är i obalans i utförandet kommer du, som nämnts, att "kollapsa" med dina armar och skapa en olycklig position för din ryggstöd.

Motion är lämplig för de erfarna. Du borde ha erfarenhet av både axeltryck och klackar innan du utövar denna övning med stor belastning.ADVERT

Mest populära