Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Utbildning i kylan

Publicerad 30 januari, 2013

Senast uppdaterad 24 juni 2014

Of raam Training. nej

Ta dina försiktighetsåtgärder för att träna i kylan.

Om du använder anledning, kan du både gå och träna hela vägen ner till 25 grader av kyla. Under aktivitet producerar kroppen mycket värme, vilket innebär att du kan hantera betydligt kallare väder än om du är i vila.

rtikeln levereras i samarbete med bramat. nr.

Smooth hastighet

Om du tränar ute i kylan, bör du se till att du har en jämn hastighet så att du producerar liknande värme under hela övningen minskar du är på språng, kan du snabbt bli kallt på grund av svett kläder och mindre värme. Då kan det vara svårt att bli varm nog igen. v samma skäl, se till att rasterna är korta.

Äkta kläder

Välj ullunderkläder över superunderkläder, inklusive underbyxor och strumpor. Ull har fortfarande viss värmeisolering även om den blir våt. Känn dig fri att bära extra ull och tunna ullhandskar som extra. Se också till att vittnen alltid är torra. Om du går in på ett tag kan det finnas kondens i kärlen, som kommer att ringa dem tills du går ut. Vanterna är utan tvekan att föredra för handskar.

Kalla fingrar och tår

Det första du fryser är att ha fingrar och tår. Kroppar som njurar och hjärtan får mer blod när det är kallt och "stjäl" blod från resten av kroppen som armar och ben. Kind och näsa är också sårbara, här är en ullbalaklava väldigt dum och en vindruta som du ofta ser längdskridskoåkare. Sportstape och silikonband i samma områden fungerar också bra.

ikotin drar de minsta blodkärlen, inklusive fingrar och tår tillsammans, vilket innebär att du inte får tillräckligt med blodtillförsel och därmed fryser snabbare. n annan bra anledning att sluta röka och sniffa.

stma att träna i kylan?

tt forskningsprojekt gjorda på längdskridskor som utbildades i kylan visade att så många som 1 av 4 aktiva längdskidåkare har utvecklat spänningsbelastning. Mycket av anledningen till detta är hårda träningspass i kall och torr luft. Det finns mindre fall av belastningsbelastning i kustkommuner. De som hade det mest långlöpande tåget hade också mindre andningsbehov.

Detta tyder på att det finns klokt att undvika tåg hårt när temperaturen sjunker under -15- De kortare och tystare träningar desto mindre chans att ådra skador på luftvägarna.

Om du redan har andningsbesvär eller vill vara på den säkra sidan, finns det enkla hjälpmedel som små andningsdysor med galler som du andas igenom. Detta orsakar återfuktning av fukt och värme i andningsluften till andningsluften, vilket resulterar i mindre irritation i andningsorganens slimhinnor och inandningsluften upphettas.

Längre Uppdatering

är graderpolen kryper bra under minus, kommer träning också att kämpa mer för dig än vid varmare väder.Det innebär att vintertränare behöver längre viloperioder efter träningstillfällen. Om det är kallt under långa perioder, bör träningstiden också vara nere. Du spenderar också mer energi under träningspasset, så du borde äta mer och ta extra energi till din drickpåse.

ef: ils-Fredrik ønbeck och ils Olof Vikander Hif / Hint, Leif jermer, Lunds universitet

ADVERT

Mest populära