Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Utbildning för nya mammor

Publicerad 21 pril 2010

Senast ändrad 28 JUI 2014

v Även otevatn - utbildning. nej

Det har varit ett erbjudande om utbildning för nyfödda mödrar på flera ställen i landet. Som naturliga vikter använder de barnen. Sjukgymnast och osteopati Silje Heltne är en av kurserna för mammor med barn över 6 veckor.

Övningar fokuserar på stabil och korrekt muskeluppbyggnad efter graviditet. llmän styrka för hela kroppen, såsom bäckens golvträning och buk- och ryggövningar.

Graviditet kan vara en stor belastning på kroppen, därför är träning före och efter födsel viktigt för att förhindra eventuella sjukdomar.

Diagonal Lift

Här är en på alla fyra med barnet liggande nedanför honom medan lyfta motsatt arm och ben. Du behöver inte lyfta högre än horisontellt. edre rygg och repetera. Vanliga misstag här är att lyfta armarna och benen för höga. Stryk fingertopparna långt fram och ben långt bakåt i horisontell linje och med stabil midja under hela rörelsen.

Planera

Stå på tårna och armbågarna. Placera dina armbågar precis under dina axlar. arnet ligger under ansikte mot ansikte. Håll din kropp rak som en planka från huvud till huvud. Dra magen mot ryggraden och räta ögat mot ytan. n utmaning på övningen är att aktivera bukmusklerna. , och vanliga misstag hänger på underryggen och lämnar bukmusklerna intakta.

pushup

rmarna ska vara i linje med axlarna medan händerna är placerade på golvet utanför axlarna. Kroppen ska ligga i en rak linje, från huvud till fotled, utan att sväva i höfterna. Kroppsvikt bör lyftas av armarna, inte längst ned i kroppen. På samma sätt som plankor borde barnet ligga under bröstet med ögonkontakt. är man tar raka armheads är det speciellt två misstag som många gör. n är att många glömmer att spänna i magen och sålunda få för att sväva tillbaka. Det andra misstaget många gör är att ta armarna för långt framåt.

Situps

Motion utförs på baksidan med knä i bågen och fötterna i golvet.

Händer bakom nacken. Skjut din nedre rygg mot mattan, höja huvudet kort.

nvänd bukmusklerna för att lyfta axlarna och övre delen av bröstet. Fortsätt rulla dig längre fram tills bara nedre delen ligger mot mattan. Sänk långsamt ner igen. ndas.

Placera barnet på underdelen av magen så att den stöder ryggen mot benen. Håll dina händer i händerna på barnet. Övningen stärker bukmusklerna och sträcker ryggen.

Sidplan

Placera dina fötter ovanpå varandra eller en fot framför den andra. Om det blir tungt kan du lägga det nedre knäet i golvet. Se till att armbågen ligger strax under axeln. Lyft dina höfter upp från golvet så högt som möjligt utan att luta överkroppen.Öppna upp i bröstet.

Säteshiss

Ligga på ryggen med benen böjda. Skjut fötterna ner i golvet. Vanligtvis skulle du ha dina armar ner i sidan, men eftersom du lägger barnet i magen och höftområdet, använd dina armar för att hålla barnet. nvänd sedan musklerna i sätet och baksidan av låren för att sakta lyfta sitsen tills höften är sträckt. Ha en rak linje genom kroppen från knäna, genom höfterna till axlarna. Sänk sätet långsamt och andas ut. Sittlyftan är en trevlig övning som ökar sätesmuskler, baklår och ryggmuskler.

Knebøy

Stå med benen ifrån varandra. Håll barnet mellan dina händer. ndas in, dra åt magan och gå ner. Håll din vikt på hälen eller på hela foten, aldrig på tårna. Tryck rumpa tillbaka, precis som om du ska sitta på en stol. Låt inte dina knän komma för långt eller låt dem böja inåt. Gå ner så djupt att låren är parallella med golvet. Tryck fötterna ner i substratet och tryck tillbaka till startpositionen. Knebøy tränar främre lår, baklår och skinkor.

esultat

Ställ huvudet upp och bak i naturligt upprätt läge. Håll barnet till din överkropp medan du tar ett steg framåt med vänster ben och sänk kroppen tills vänster knä är böjd 90 grader och höger knä berör nästan golvet. Tryck tillbaka till startpositionen igen och upprepa med höger ben. Denna övning är särskilt bra för sittande muskler och hållning.

arnet är inblandat i alla övningar, och mamma och barnträning är ett utmärkt sätt att bli utbildad medan du inte behöver få en barnvakt. För mödrar är denna typ av träning ett trevligt och socialt sätt att träffa andra i samma situation.

ADVERT

Mest populära