Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Topp 5 tips för att hålla din motivation upp!Vi kan tillbringa en hel del tid åt att tala om den perfekta kost, absolut optimala diet, och de bästa övningarna, bästa utbildning för nå resultat. Oavsett om ditt mål är att gå ner till fet procent eller lägga på din muskelmassa, kommer du ingen väg utan MOTIVIG!

lla har motivation att få på träning och äta hälsosam en dag eller två .... eller för den delen i 2-3 veckor, men det är där vi står de som lyckas med dem som fortfarande går det vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år, utan att komma till sin destination. De vill prata om det, de gör några försök, men de saknar motivation .... ! ?nyckeln till att hålla motiverad är jämförbart med ett bränsle - det behöver inte vara full för att köra, men du måste vara noga med att fylla i regelbundet så att du inte tar slut.

 (Jag har använt diet som ett exempel, men du kan ersätta med någon beteende som du försöker underhålla)

  • Om jag avslutar min kost nu , hur ser jag på 6 månader eller på ett år i förväg?
  • Om jag slutar min kost nu, hur kommer jag att känna mig ungefär 6 månader eller 1 år före?
  • Om jag slutar med min kost nu, hur kommer min hälsa att påverkas?
  • Om jag slutar min kost nu, hur ska min familj och vänner påverkas?
  • Du kan också ställa frågor i motsatt riktning ...  • Kolla
  • Känn mig
  • Ta hälsaFinns det svårt att gå ut ur sängen på morgonen för din dagliga resa - och ber om ursäkt för att du hoppar över gymmet på väg hem? Även de mest engagerade utövarna blir ibland trött på sin rutin. Men det finns några effektiva knep du kan använda för att stava upp din motivation.Det handlar om vad du säger till dig själv före och under träning. Tankar som "Uff det här är tungt, tröttsamt, tråkigt" etc. kommer inte att skapa bra känslor och kommer att förstöra din motivation. är sådana tankar dyker upp, YT dem ut för att tänka på framtiden. Ta en titt på målet och fundera på hur du kommer att vilja komma dit. Hur kommer det att känna sig för att nå målet?

Ändra ditt tänkande från Sophias mentalitet att tänka som en idrottsman. Det här låter som en stor utmaning, men det är inte så stort som du tror ...

x. Mamma Kari ormann, 33, slutade använda sitt upptagna liv som en ursäkt för att inte träna. fter barnets födelse (nu 5 och 3 år) började Kari se på träning som ett sätt att skapa ett bra exempel för sina barn."Först såg jag det som tid ifrån dem, men jag insåg att barnen gjorde vad de ser dig att göra," säger hon. "u är båda barnen mycket fysiskt aktiva. "

Kari började tänka på hans träning som en välsignelse snarare än ett offer. Hon har också fått inspiration från andra och ser utöver extra motivation. "Få inspiration från alla du möter, även människor som inte kan vara fysiskt aktiva", säger hon. "Det förstärker varför jag har tur. "Oavsett om du behöver för att hänga en" jag har tur "lapp på spegeln, eller så kan du se styrkan i hälsan hos ditt barns ögon, att förbinda sig till en diet och träningsrutin börjar i huvudet.

2. Kom på träningsbullret och fortsätt träna!

xercise utlöser endorfiner, noradrenalin Ling och adrenalin i kroppen, och ger oss en mental "peek" (hiss), och hur många gånger har det inte an att få utbildning och efteråt du tror ...

"I förstår inte vad jag tvivlar på? Jag är verkligen glad att jag gick till träning, för nu känns det väldigt bra. "

Det finns något som heter: Du vill få vad du gör! Om du kämpar med motivation hittar du det inte på soffan eller framför facebook! ågra av de mest aktiva människorna gör det varje dag innan solen går upp eller sent på natten när barnen är i sängen. Sitt ner med ditt veckovis schema och försök boka en timme varje dag för att göra något bra för din kropp.

Kopiera.

Silje y, 24, en student i Oslo, var motiverad att träna regelbundet på grund av energiförsökningen som gav henne. "Det är lätt att komma i sängen. Men du måste ställa in larmet och ta det extra initiativet, säger hon. "Men du kommer att upptäcka att du får mer energi och kan bli effektivare under hela dagen. "

Om du övertyga dig själv att du har tid för ett träningspass som helst på senaste mötet när barnen går ligga ner för en tupplur, eller när din make kommer hem i tid, är du dömd att misslyckas.

Chansen är stor att en sista minuten inbjudan kommer, blir det för väder att göra en cykel surt, eller barnen inte kommer slve. Skriv upp din övning i din kalender, ordna barnomsorg och omorganisera saker runt den här timmen som om det var någon annan viktig affär du måste hålla. ller använd teknik som dagliga e-postpåminnelser, träningsjournaler, webbplatser eller iPhone-applikationer för att hålla upp till affären.

3. Sätta ett mål

Det är inget mer motiverande - ibland för läskigt - än de första 5 km som hotar djärva på kalendern. nmäl dig tidigt och engagera dig i ett träningsprogram som får dig i form fram till tävlingsdagen. Sätt upp realistiska mål som innehåller tydliga milstolpar, och som du framsteg mot ditt mål, kommer du att finna att en dominoeffekt uppstår och ting faller på plats enligt ditt arbete, liv hemma och hälsa. Målet behöver inte vara en organiserad ras. Kanske är det ett mål att passa in i den bikini för den årliga strand semester, eller att par gamla jeans begravda i garderoben.Vad det än är är ... definiera det, skriv ner det och granska det dagligen.

Se till att det är realistiskt och du kan faktiskt anpassa ditt liv runt för att uppnå målet. nnars ladda upp att misslyckas ... Kari (avsnitt 1) ​​började med en mini triathlon 2006 (250 m simma, 10 km cykeltur och 5 km löpning). I år har hon genomfört en sann triathlon (3 km 8 km simning 112 km cykeltur och 42, 16 km körning).

4. Tänk kul och variation

Med naturen behöver människor förändring och variation för att hålla motivationen uppe. Vi behöver också ha kul - även när vi jobbar hårt. Gör båda! Oavsett om det är en kort ML-timme som ändrar koreografi varje vecka, eller en vandringsled som ändrar naturen efter årstiderna. Utforma ditt träningsprogram kring olika träningsmetoder. Se till att du inkluderar aktiviteter du verkligen gillar och ser fram emot att göra. Föreställ dig den rörelse som är så intensiv och gör att du glömmer att du tränar - som dans, rocking eller sportaktivitet med vänner och familj. Lyssna på din inre röst när du väljer det bästa träningspasset för dig. Silje (punkt 2) hittade en hip-hop-timme som nöjde hennes passion för dans. "Jag fick mer energi från att dansa än jag gjorde från att springa," berättar hon.

Utbildningsvariationer utmanar också din kropp på unika sätt, som kan introducera dig till nya muskelgrupper du inte ens visste att du hade. Tänk på saker som ger dig mer valuta för pengarna. Ta'i Chi Yoga, till exempel, tjänar två syften som psykoterapi och fysisk aktivitet.

5. Hitta en träningspartner!

Träningskamrater lägger till ett socialt element i någon rutin. e en vän att vara din träningspartner - du hoppar inte över en träning om någon väntar på dig. Överväg att bli en social nätverkande grupp eller grupp - där du får stöd från andra människor som försöker gå ner i vikt och upprätthålla hälsosam kostutövning. Människor som får denna typ av stöd har visat sig förlora tre gånger mer vikt än människor som gör det ensam.

Sammanfattning:

Så börja tänka på dig själv som en utövare och inte en åskådare. nge ett mål, ta med en kompis, skriv upp den i din kalender och ha det kul. Du borde få en livsstil för bättre hälsa, mer glädje, mer energi för allt annat i ditt liv.

ADVERT

Mest populära