Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Stramare mage av tävlingsträning?

Publicerad 5. juni 2010

Senast ändrad 28 JU 2014

v Även otevatn - utbildning. nej

Denna studie ser på effekten av att springa på övningen av buk- och ryggmusklerna.

Time Clip är en anledning till att många inte tränar regelbundet. Om speciella övningsövningar ger fler effekter kommer antalet övningar och tid vi behöver för att uppnå våra träningsmål att minska.

Syftet med denna studie var att jämföra aktiveringen av buk- och nedre ryggmusklerna med hjälp av MG under rinnande och funktionella styrka övningar.

Läs även frågor och svar om magonträning.

Metod

De mätte MG-aktivitet i magmusklerna (exeternal obliques, nedre mage) och ryggradens (övre lumbala rector spinae och lumbosakrala erecor spinae) medan triathleter och utövare körbara på löpbandet i 30 minuter med intensiteten hos 60% och 80% av maximal hjärtfrekvens.

Dessutom gjordes det 30 repetitioner krypa upp och 3 minuter modifierad iering-Sorensen ryggträning. Också vid utförandet av dessa övningar mättes MG-aktivitet i ovan nämnda muskler.

esultat

triathlete hade högre aktivering i de gastrointestinala lumbala muskler än motionscykel.

De funktionella ryggövningarna gav mindre MG-aktivitet än körning vid 60% och 80% av maximal hjärtfrekvens.

Magmusklerna hade lägre MG aktivitet när försöks tog på 60% och 80% av den maximala hjärtfrekvensen jämfört med tränings curl-ups.

Slutsats

triatleter hade större muskelaktivering i de gastrointestinala lumbala muskler än rekreations idrottsmän under gång, vilket hjälper till att bidra till bättre driftsprestanda. Musklerna i nedre delen av ryggen kan mer effektivt aktiveras genom att köra än under sessioner funktionell styrketräning för nedre delen av ryggen.

Från denna Forskarna drog slutsatsen att köra är en effektiv och multifunktionell utbildning där du får kombinera konditionsträning med förbättrad styrka i musklerna i nedre delen av ryggen och buken.

ffektivt gastrisk program kan hittas här!

Källa: ppl Physiol utr Metab. 2009 dec; 34 (6): 1008-16. Trunkmuskelaktivering under måttlig och hög intensitetskörning. ehm GD, Cappa D, Power G.

ADVERT

Mest populära