Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

På så sätt får du träningsgnistan!

 Du bygger din kropp, minskar stress och förbättrar din hälsa. Det finns något att se fram emot och vara stolt över!Känner du dig ibland full av tanken på att gå och träna? Får du ofta ursäkter för att hoppa över dagens träning? Gör det dig att känna sig omotiverad och trött eller har du svårt att koncentrera dig under träningen? Vill du lyssna på dem som avslutar utbildningen i veckor i sträck, bara för att träna intensivt under en period, och sedan sluta igen? Om du svarat ja på en eller flera av dessa frågor kan vi enkelt dra den slutsatsen att du inte tycker träningspasserna är särskilt roliga.

"Hilarious! "Du kan bryta ut nu. "Vad är så roligt om att bli het, svettig och utmattad. Hur kul är det egentligen, på en skala från ett till tio, att kämpa och ta in så att musklerna fungerar något hemsk dag för? Skulle det vara speciellt roligt att köra en riktigt tung squat så tycker du om att spionera? Kul? ! Träning är inte riktigt kul! »Ursäkta, men det blir kul att träna! aturligtvis bör träningen också vara utmanande och tröttsam, men det är viktigt att det är roligt också. Övningen ska vara en aktivitet du ser fram emot, något du tycker ger dig tillfredsställelse och gör dig lycklig.

Jag läste nyligen en artikel om Thierry pastell, den magni Fike franska kroppsbyggare som verkligen inspirerade mig, som Thierry i den här artikeln berättade att han tycker så mycket om utbildning som han tillbringar ibland upp till åtta timmar på gymet. Precis som sin mentor och träningspartner, Serge ubra, även han en enorm kroppsbyggare, så älskar Thierry öva timme efter timme och kör in efter inställd. I samma artikel säger Serge ubra "Lange träning är helt naturligt för Thierry och mig, eftersom vi tror att det är så kul att träna. Jag förstår inte hur folk kan säga att de tycker att bodybuilding är kul och fortfarande bara arbetar en timme varje dag. Om du gillar något, spenderar du så mycket tid som möjligt på denna aktivitet! "

Detta är tänkt delat med många av de riktigt stora namnen i sporten. Ok, få har tillbringat så mycket tid som åtta timmar på gymet, men alla har velat arbeta ut och köpte en stor del av dagen på gymet. rnold Schwarzenegger, till exempel, tränade ofta två timmar på morgonen och två timmar på kvällen. Det verkar som att de som verkligen tyckte om att träna också blev långvariga i sport.lbert eckler, ill Pearl, Sergio Oliva och Serge ubret utbildade sig regelbundet och hårt. Pärla steg tre på morgonen för att avsluta sina två timmars långa träningspass.Varför? För att han gillar det.

Det verkar som om kroppsbyggare som såg övningen som "ett nödvändigt ont", de som trodde att varje repetition var en plåga, endast utbildade för att vara stora, var också de som försvann från den verkliga eliten, eller hela sporten, snabbt. ay och Mike Mentzer och Casey Viator är typiska exempel på detta. Jag kan inte skylla på dem. Om jag hade träningen som varje uppsättning var den sista, hade jag också slutat ganska snabbt!

Det är klart att det finns en viss skillnad om du är en konkurrerande bodybuilder eller inte. Om du bara motion för att hålla sig i form och inte har något emot att försöka bygga en Mr / miss Olympia kroppen, då kan du vara mer flexibel med din träning.Du kan till exempel inte göra ett knep om du inte gillar den träningen. Men för en professionell bodybuilder är det nästan ett måste för att köra denna övning. Om du inte är så intresserade av att bygga otroligt stora muskler, då kan du avvara mindre tid att träna tunga, effektiva men utmattande grund övningar och istället använda energi för att träna med lättare vikter och kör övningar som "isolerar" specifika muskelgrupper. Spenderar du också mer tid på övningar du gillar? Det finns ingen övning som du absolut måste köra för en viss muskelgrupp.

Du kommer (förhoppningsvis) att hitta träningen väl värt den tid då du märker hur din kropp och resultat ständigt förbättras. Träningen ska ändå vara kul. tt förbereda sig för en tävling är inte särskilt kul för någon, speciellt när du har skurit ner på kalorierna för att bli ordentligt dödad. Men offseason, bör du försöka göra övningen så mentalt stimulerande som möjligt. Varje träning måste vara kul för dig att behålla din entusiasm för träningen.Om du bara gå till gymet för att ha något att göra eller för att hålla sig i form, då din träning är förmodligen inte så givande som det kunde ha varit. rnold, du vet vem som brukade säga att om du tränar atletiska mål är träningen inte lika intensiv som den borde vara. Det bästa är att ha en hel del mål. dagliga mål. veckovis mål, månatliga mål, kortsiktiga mål (t.ex. hur du kommer att se ut i tre till sex månader) och långsiktiga mål (hur stor och stark du kommer att vara i en, två eller tre år). Om du hantera din dagliga mål (äta rätt, träna aerobt, göra alla set du har planerat att köra eller flera, etc.) så att du kommer att hantera de långsiktiga målen.Om du vill vara Mr eller Miss Olympia inom ett år, då kan du räkna med att bli besviken. Med ett sådant orealistiskt mål är det lätt att bli deprimerad och frustrerad. I stället sätta små, realistiska mål för dig själv, mål som du har möjlighet att nå på den bestämda tiden. Det kommer att göra träningen mycket roligare och mer tillfredsställande. Genom att du ständigt hantera de små delmål, kommer du också känna uppmuntras att ställa upp flera mål för dig själv och din träning.Varje liten förändring till det bättre är en mejeriägare, för vilken du har all anledning att vara stolt. tt inse vikten av mål och mål samt att tillämpa denna princip kommer definitivt att göra din träning effektivare och, som en positiv bieffekt, göra träningspasserna kul!Var flexibel vid träning. Lyssna på kroppen och låt den bestämma hur svårt att köra under sessionerna. Ta lite extra när du känner dig stark, men försök att inte spränga några gränser om du känner dig trött, avskräckt och trött. Du kan fortfarande träna effektivt, även om du inte kör tungt, genom att träna med enklare vikter och fler repetitioner.Du vet säkert vad jag menar med det. Kör inte alltid samma övningar, samma antal uppsättningar och reps, och samma övningsföljd. Det är självklart att det som kommer att upprepas dag efter dag kommer det att bli tråkigt på lång sikt. Genom att variera övningarna, sätta in superset och jätte uppsättningar blir träningen sedan och då mer stimulerande, intressant och - att inte glömma? effektivare. tt variera kraftig träning med dagar. veckor eller månader med lättare vikter och fler reps är också bra för kroppen samtidigt som du får lite förändring i träningen. Dessutom finns det ingen regel som säger att du alltid ska träna tre eller fyra olika övningar per muskelgrupp.

eg Park tränade några biceps genom att köra 15 till 20 uppsättningar hantelcurl, och körde 15 till 20 uppsättningar triceps för bara triceps. Vad vi kan lära av är att om en viss övning känns väldigt bra finns det ingen anledning att avsluta det bara för att du har drivit så många uppsättningar och reps som du planerat att köra.lla synder mot denna regel då och då. Du kan se ett program som verkar vara super effektivt i en tidning, försöker träna efter att det kan vara för avancerat för dig. fter några veckor är du överskattad och trött. Detta behöver inte hända om du använder sunt förnuft och vet hur din kropp känner efter varje träning.

Om du är nybörjare, var snäll och få hjälp av en styrketräningslärare när du monterar ditt första träningsprogram. Oavsett om du är nybörjare eller utbildad bodybuilder under lång tid, bör du också vara försiktig med att få tillräckligt med vila. Tänk på att det är under vila du växer, inte under själva träningen. tt ta hand om kosten är förstås lfa och Omega om du vill ha ett bra resultat. Försök alltid märka vad som är rätt för dig, det är bara vad som ska fungera på lång sikt.Du kan göra detta på flera sätt. Ursprungligen kan du ändra din träning så ofta att du aldrig vänjer sig vid en viss träningsrutin. Du kan också hålla en träningsdagbok så att du kan hålla reda på dina mål och hur man lyckas.tt annat sätt att utmana dig själv är att se hur många uppsättningar du kan göra under. säg 30 eller 45 minuter, som Serge ubret brukar göra under hans sessioner. Om du har en träningspartner. Kan du utmana varandra genom att se vem som kan lyfta den tyngsta eller göra mest reps i en viss övning. (Självklart bör du bara göra det om du är ganska stabil. Försök aldrig träna på högre nivå än din egen!)

Till exempel kan du satsa på en lunch eller liknande att ha något att tävla om. Det är inte bara roligt och varierat, men sporer dig också för att ständigt slåss för att förbättra din prestanda.Ändra glädje. det sägs, och det är bra när det gäller bodybuilding. Om du brukar träna ensam. försök att träna med en partner. helst en partner av det motsatta könet. Om du redan tränar med någon, försök byta din träningspartner under en tidsperiod. Om du tränar hemma. Det kan vara en bra idé att börja träna på ett "riktigt" gym. Oftast är atmosfären på rätt gym mer stimulerande och utmanande. Om du tillhör dem som redan tränar i ett gym, kanske du vill försöka träna på ett annat gym för en liten stund. Olika gym har ofta lite annorlunda utrustning, som kan vara både inspirerande och utvecklande för din kropp. Tom Platz, till exempel utbildad på både Guld och Världs i Venedig, Kalifornien. Han föredrog att träna olika muskelgrupper vid de två gymnasierna, eftersom atmosfären i dessa två ställen var så annorlunda.

Även om du inte har råd att köpa träningsmedlemmar på två ställen kan du kanske träna en session nu och då på andra gym. Det finns en liten skillnad som kan vara viktig.Ingen gillar perioder när utvecklingen inte går framåt, eftersom kroppen inte svarar på övningen hur man beter sig. Å andra sidan är detta en del av träningen du måste acceptera. Ingen kan öka i muskelmassa eller stärka hela tiden. Dave Draper skriver i sin bok "Get Serious" att kroppen växer i cykler eller i vågor. Detta är också sant och jag fortsätter Drapers råd: gräva inte ner i den misslyckade framstegen, men se vidare och planera för nästa provperiod. Vad du verkligen inte ska göra är att ge upp!Ingen, inte ens Lee Haney eller Lenda Murray, kan träna med högsta intensitet året runt. åde kropp och själ kommer att rebellera. Ibland, ta några dagar av träningspasset och kom iväg från gymmet för att ladda batterierna. Om du känner dig trött, kommer en vila av din tid bara att få dig att må bra. Tänk på denna viloperiod som en kort semester från ditt träningspass. Under semestern ska du vila och vila, men helgdagar har ett slut, och det ska självklart också vara träningsferie. Om det har varit en dålig tid för dina träningspassar är det viktigt att du inte går ner i vikt under träningspasset.Hela ditt liv behöver inte cirkla runt i gymmet! Spela tennis eller simma, cykla eller satsa på en annan aktivitet som du tycker är kul. Livet är för kort för att ägna sig åt styrketräning. Om du inte är en konkurrerande bodybuilder, se till att du har andra fritid förutom dina träningspass. Övningen kommer att berika ditt liv, inte allt i det.För en underlig anledning, lever myten fortfarande att alla elite bodybuilders är i topp form hela året. Ingenting kunde ha varit längre från sanningen. ågra av sportstjärnorna blir tjocka som grisar. Kanske den myten stöds av alla de vackra bilderna som publiceras i branschbladet. Du måste komma ihåg att dessa artiklar skapas i tävlingstider när dessa bodybuilders är i absolut toppform och i varje fall tas tillräckliga bilder för att täcka ett år!

Konkurrenskraftiga kroppsbyggare bidrar till en tävling eller en serie tävlingar, men så fort tävlingen är över, tar de flesta en kort semester innan de börjar jobba allvarligt igen. Vissa går upp så mycket som 10-15 kg offseason, några ännu mer. Det är inget fel med det (förutom att det blir mer tröttsamt att komma i topp form igen, desto mer blir du viktad) - det kan till och med vara bra för både kroppen och psyken. Genom att äta mer får du mer energi och kan träna hårdare, vilket naturligtvis ger resultat. li inte panik eller nackdel om du inte lyckas hålla dig i topp form hela året.De flesta är deras egna största kritiker. De tycker att de är för tjocka eller för tunna, för små eller för dåliga. Men kom ihåg att allt är relativt. Det kommer alltid att finnas en som är större eller mer "ribbed" än du, precis som det alltid kommer att finnas många människor som är i betydligt sämre form än dig själv.

Så var stolt över framsteg och vad du har uppnått hittills istället för att alltid kritisera dig själv för att du inte är bättre. Självkritik gör definitivt inte övningen roligare! Var positiv och undvik negativa tankar så mycket som möjligt. Du kan inte njuta av det om du tycker negativt!Självklart påverkas dina träningspassar av de andra sakerna i ditt liv. Familjelationer, arbete etc. Det kan vara tröttsamt att träna om du går igenom en hård tid "privat". Försök att använda din träning positivt i dessa situationer: Träna från aggression, besvikelse och sorg. På så sätt blir din träning en positiv och givande del av ditt liv igen.

ADVERT

Mest populära