Landets ledare inom motion och kost >> Effekt

Den bästa proteineffekten

Martin asic Foss 20 februari 2013

I en helt ny studie (1) som publicerades tidigare i år, forskarna undersökte effekten av en blandning av olika typer av protein på proteinsyntesen efter träning.

Studien är den första i sitt slag genomfördes av forskare vid University of Texas Medical ranch och jämförde effekterna av en blandning av soja, vassla och kasein mot vassle. Proteindrinken var full efter ett ben.

Tidigare forskning som gjorts om ämnet tar endast en proteinkälla åt gången och tar inte hänsyn till proteinhalten i leucin. Leucin är förmodligen den aminosyra som är viktigast för proteinsyntesen (2).soja, vassla och kasein

itton friska unga vuxna deltog i studien, som båda randomiserade och dubbelblinda. Drycken som de fick efter träningen bestod av antingen 20 gram proteinblandning eller ren vassle innehållande jämförbara mängder aminosyraleucin.

Utbildningen bestod av kraftigt motstånd av benen, och flera prover av benmusklerna uppsamlades från var och en av deltagarna för att bestämma ändringar i proteinsyntesen över tiden. Proverna togs under vila och 3 och 5 timmar efter träningens slut.

Sammansättningen av proteinblandningen som användes i denna studie innehöll  Denna blandning visade sig stimulera muskeltillväxt genom ökad proteinsyntes i samma utsträckning som vassle ensam.expanderar den anabola fönstret

Den stora skillnaden var att det visade sig att denna proteinblandning förlängde "anabola fönster", som är en förlängning av varaktigheten av proteinsyntes, jämfört med ett intag av vassle ensam.

esultaten visar att ett intag av denna proteinblandning ledde till en förlängd tillförsel av aminosyror i muskel och förbättrad proteinsyntes, i förhållande till konsumtionen av proteiner från en enda källa.

Proteiner från mjölk (vassla och kasein), soja, kött och ägg är alla effektiva för att stimulera proteinsyntes efter träning.

Studien visar att du kan förlänga tillgången på aminosyror till muskeln och att detta kan potentiellt påverka muskeltillväxten och återhämtningstiden. Då hoppas bara att dessa resultat följs upp med fler studier av lite längre tid.eferenser

  1. J utr. 2013 Jan 23. Proteinblandning Förtäring fter motståndsövning främjas mänsklig muskelproteinsyntes. eidy PT
  2. 2010. University of Illinois i Urbana-Champaign. Leucin är en kritisk faktor som bestämmer proteinmängden och kvaliteten på en komplett måltid för att initiera muskelproteinsyntes. orton, Layne .

rtikeln ändrades senast 20 februari.32

ADVERT

Mest populära