Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Den viktiga start

Publicerad 26 Januari, 2017

Senast ändrad den 26 januari, 2017

v irik Lund øer - utbildning. com

Klar, realistiska mål med en markant start och övning med familj och vänner är bland de råd Marcel da Cruz för att säkerställa en varaktig livsstilsförändring i det nya året.

Läs också: 

Vi har just börjat det nya året, och fortfarande är ett helt nytt år framför oss. Kanske var ett av ditt nyårs resolutioner att vara mer pratsam, hälsosammare och bättre att träna. Med tomma lakan och hög motivation är vanligtvis problemen inte relaterade till att komma igång, utan att skapa varaktiga förändringar.

Oavsett om du är redan på god väg med utbildning, har för avsikt att starta eller bara undrar hur du kan bäst hålla motivationen finns många bra tips att välja på experter och utbildning bloggare. Vi har pratat med en handfull av dem och presenterar sina åsikter i en artikelserie de närmaste veckorna.

Marcel da Cruz

Först är Marcel da Cruz, MSc, idrottsvetenskap och hälsa, LP Master Coach och lektor vid Magnat Center.

- Det är viktigt att ställa upp tydliga, realistiska mål med en markerad start. Hitta en aktivitet du gillar och allierade med vänner och familj. nvänd dem som anhängare och dela önskningar om förändring med dem så det är lättare att få stöd om du stöter på hinder på vägen, säger Cruz.

Utbildningsexperten pekar också på vikten av att komma in i ett system som passar dig så att förändringen så småningom blir en vana.

- Det finns ingen kris om inte varje dag är perfekt så länge du vet vart du ska gå. Då blir det bara på rätt spår igen. Det är den viktigaste starten, ta sig in i de nya vanorna i ett system som passar dig, och så småningom kommer förändringen att vara en vana. Håll fokus på vad som bygger upp dina mål, låt inte negativ självkontroll ta kontroll, fortsätter han.

Om du är osäker på vilken typ av träning du ska ha kontroll över, hittar Cruz en aktivitet som du både tycker om och delar med andra. Då skulle du vilja känna ett positivt tryck för att möta de andra i gruppen.

- Och det kan mycket väl stimulera både styrka och kondition, såsom skidor, kör, crossfit / cross prestanda och PT-timmar, avslutar han.

Läs också: 

ADVERT

Mest populära