Landets ledare inom motion och kost >> Uthållighet

Värmen påverkar din race prestanda!

Publicerad 16 februari 2014

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v rik Grasaas Training. nej

xtra träningsövningar (20% kroppsvikt) kan förbättra din körprestanda.

Det går inte att springa mycket, för att vara en bra löpare - men intresset för små detaljer, vilket kan förbättra raceprestanda, är enormt. Denna artikel är baserad på en nyligen publicerad version av arnes et al. (2014), och behandlar effekten av explosiva lätta övningar före maximal körning.

Det finns för närvarande lite undersökning om hur styrketräning före en maximal race kan påverka prestanda. Mot denna bakgrund ville forskare se om övningar med viktväst (20% av testkroppsvikt) kan påverka prestanda i maximal körning. Forskarna hade en hypotes att detta kan vara positivt för det neuromuskulära och metaboliska systemet.

Utskottet bestod av 11 välutbildade långdistanslöpare och testades med och utan viktväst före en maximal lopp. Testpersonerna utförde 10 minuters jogging i sin egen takt, sedan en 5 min submaxiell mätning för att mäta arbetsekonomin. Sedan flyttar sex 10 sekunder med eller utan viktväst. Sedan utförde de olika hoppa övningar för att mäta styvhet i benen. n ny 5 minuters submaksimal med mätning av arbetsekonomi, och slutligen en maximal körtid med ökad utmattningsgrad.

nvända vikt ligger i förväg av en maximal driftstid testet ökade löphastighet och arbetsekonomi respektive 2, 9% och 6% jämfört med utan användning av viktvästen. Denna förbättring kan förklaras statistiskt mellan mätningen av styvhet i benen och de olika förbättringarna i användningen av västar.

Forskarna drar därför slutsatsen att dragning av en västväst har en positiv effekt på styvheten i benen. Denna effekt verkar ha en motsvarande positiv effekt på arbetsekonomi och rasprestanda.

Källa:

arnes K, Hopkins WG, McGuigan M. Kilding (2014) Uppvärmning med vävad väst förbättrar körprestanda genom benstivhet och löpande ekonomi. J Sci Med Sport S 1440-2440.

ADVERT

Mest populära