Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Matpaketet, ditt bästa verktyg för att få passform!

FITSS PO Pia Marlen förklarar vikten av att äta bra och regelbundet - att passa och hålla sig i form.

Pia Marlen Johnsen är en av orges bästa kvinnliga fitnessutövare.

Jag kan inte betona många gånger hur oerhört viktigt det är att äta bra och regelbundet för att passa och hålla sig i form.

Detta är lika viktigt för dem som bara vill vara smala och energiska, liksom för dem som har som mål att konkurrera.

Jag får mycket ofta frågor om hur man smalar fett ,? strama upp kroppen? och bygga muskler. Och svaret är detsamma för alla; det finns ingen genväg. Det finns ingen? hemlig diet? eller smart trick vi konkurrerar utövare utnyttja oss av.

Du måste äta hälsosam och balanserad, träna hårt och vara aktiv.

De flesta får träning och är aktiva, men är frustrerade eftersom de inte uppnår de resultat de vill ha. Och när jag frågar om de äter hälsosamma och korrekta svarar de ofta ja.

Men det är fortfarande på kostens bett som är mest att få. Det är här de flesta misstag görs, med tanke på att du vill gå ner i vikt / fett%.

Jag tycker att anledningen är att du inte får tillräckligt med mat och näring. Du har helt enkelt för lite kunskap och intresse för det. Många söker därför en? färdiga receptet? eller dieting helt enkelt, kan du följa för en begränsad tid att gå ner i vikt. Men om du verkligen vill stanna smal året runt handlar det om att ändra vanor. Du kan inte förvänta dig att få de resultat du vill ha om du brukar äta färdiga livsmedel och inte har kännedom om näringskompositionen. Jag har intrycket att många tycker att det är mycket tröttsamt och tråkigt att äta bra. ? tt det är svårt, ja, nästan omöjligt att kombinera hälsosam kost med ett upptagen liv fyllt med arbete, barn, träning, hem och hem.

Det är fel!

Det tar inte längre, det är inte tröttsamt, det är inte svårt eller tråkigt. Det finns bara positiva fördelar man kan få om att återta kosten. men; Det kräver lite ansträngning och planerar att börja med. tt ändra vanor tar tid och lite engagemang. Och hur bra är det inte att också lära barnen att äta friska från de små? ? ! Ofta blir barnen lugnare och mer koncentrerade, och de får också vad de behöver från näringsämnen i den viktiga tillväxtfasen.

Därför finns det några tips här som kan hjälpa dig att förbättra dina kostvanor.

* örja dagen med en trevlig frukost! lla har tid till frukost, det går bara upp 20 min tidigare om man knappt har tid. Din kropp kommer att belöna dig! Du börjar förbränningen genom att ta en hälsosam frukost.

xempel på frukost

-Havregryngrøt, proteinhake och tran.

-Fiberrik med massor av kött, ägg, makrill i tomatsås ... etc

-Cottage ost med äppelbitar och kanel

omelett med skinka och äggvitor, grönsaker etc

-Proteinpannekaker

Ät var 3 timme! Detta är oerhört viktigt för att förbränningen ska fortsätta!

Går kroppen längre längre tid mellan varje måltid? smäller? ? -Har du en hektisk arbetsdag, med den enda möjligheten att ta en måltid brytning med matsäck, så ta en proteinshake med lite havregryn och olja i den. Du har tid att dricka det.

-Han har en matpaket för middagsuppehållet!

x på matpaket / mellan måltiderna;

-Kylling / kött / fisk och ris / pasta / spagetti

-Salat med kyckling / kött / räkor / ägg osv

-Fiberrik med kött osv

omelett

-Proteinshake med havregryn och olja

-Cottagecheese och äpple

-Proteinbars med lågt GI

-Proteinpannekake

* Gör alla matlåda du behöver under dagen antingen på kvällen före eller morgonen. Det sparar mycket tid, och du har alltid rätt mat tillgänglig så att du inte behöver gå hungrig eller frestas i kiosken eller bensinstation. Det är både hälsosamt, bra och prisvärt att laga matpaket!

* Var kreativ när du lagar mat! xperiment med grönsaker, kryddor och örter. Hälsosam mat är inte tråkigt.

* Låt huvuddelen av middagen bestå av kött, med massor av grönsaker. Välj kolhydratkällor som paraboiled ris, fullkorn / stavad pasta och spaghetti, sötpotatis, yams. Gör sås och dressing sig, med hjälp av lean ostmassa, kryddor, olja, tomater etc ... Välj påse såser med lägsta kaloriinnehållet, och endast använda vatten. Tacosauses har mycket smak och mycket lågt kcalinnehåll.

Kopiera till middag:

-Taco med Karbonade deg eller kyckling / svinefilèt, massor av grönsaker, magert ostmassa i stället för gräddfil, lite ost med reducerad fetthalt.

-Visa i alla varianter! nvänd fantasin och rena köttredienser. äkor och skaldjur smakar också bra!

-Lakse middag, öring, sei, torsk, hälleflundra? broccoli, magert ostmassa, lite söt ... ¨

-Kylling och pastasallad

-Ät du / din familj en massa bröd, välj sedan antingen Fedon Lindberg bröd, Grete oede bröd, Iform bröd, stavas bröd, eller byt skiva bröd med fiberrik eller ryvita sprickbildning bröd. Kom ihåg; tunna skivor och MSS toppings.

Du kan också baka ditt eget bröd. nvänd ingredienser som linfrö, psylliumskal, speltmjöl, havregryn, krokettkaka, fullkorn, korn? . nvänd rapsfröolja / olivolja e. L i stället för margarin. Var god köpa bakat protein för att lägga till mer bröd till brödet. rödtillverkaren är en genial uppfinning för upptagna människor? ? ? .

* Gör huvuddelen av måltiderna bestående av proteiner, äta låga kolhydrater med lågt GI.

Kvinnor bör åtminstone få 120 gr protein per dag, män minst 200 gr dagligen

* Läs och lära dig mest om kost! Det är mycket användbart här på iforms sidor. nvänd forumet och fråga efter vad du undrar.

* Skapa en receptbok för att samla friska och bra recept som du kan använda.

* Planera dina inköp och skriv köplista innan du går till affären. Undvik du onödiga åtgärder? ingen mat? . GÖ IT när du är hungrig eller i tom mage? är du garanterad att gå till fella?

* Det är inte världens ände om du knäcker! Men låt inte det förstöra resten av dagen ...

* Ta omega 3 eller Udos val varje dag, välj hälsosamma fettkällor.

* ekommenderade Kosttillskott: Proteinpulver, Glutamin, ct. kreatin, c vitaminer 1-3 g dagligen, multivitaminer och mineraler, krom, omega 3, zma

* Undvik alla söta drycker. Drick kaffe, te, vatten, lätt brus och lättjuice.

* Omedelbart efter träning är det viktigt att få en proteinskaka och hälsosamma kolhydrater. Som regel innehåller den en liten låda rosiner för kvinnor och 2 för män.

* 1 timme efter träning är det viktigt att ha en riktig måltid igen.

* Ät en måltid som består av proteiner bara några minuter innan du går ner, det fortsätter att brinna upp. Om du vanligtvis har liten aptit på morgonen kommer du märka att du vaknar hungrig!

* Ät de flesta kolhydrater tidigt på dagen och gradvis minska ditt intag hela dagen / kvällen.

* Det är användbart att skriva ner absolut allt du äter under en dag för att beräkna kaloriinnehåll och näringsämnen. www. puls kost. nej eller räknare här på www. iform. nej är användbara verktyg. På så sätt hittar du var du ska göra ändringar. Kanske borde du äta större / mindre portioner, mer protein och mindre kolhydrater? är du har velat ut det här, sätt upp en snabb pediatrisk dietplan som du följer varje dag. På så sätt har du full kontroll. Men det borde finnas utrymme för undantag vid behov. Kom ihåg hur som helst; För att få resultat måste du vara strukturerad och lite disciplinerad!

* Ta reda på hur många kalorier som passar varje dag för dig, beroende på höjd, vikt, aktivitetsnivå, muskelmassa och fett%. är du stagnerar nedgången, justera antingen med mer träning eller skrapa kalorierna.

* Ta en dag i veckan där du äter och njut av vad du vill ha i andra veckor. Då har du något att se fram emot.

Hoppas du kan dra nytta av någon av dessa tips.

ADVERT

Mest populära