Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Test av POLAR RC3 GPS

Publicerad 27 oktober, 2013

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v lisabeth Inset Training. com

Training. nej har lånat utbildningsdatorn C3 GPS från Polar för testning. Detta är den första pulsklockan från Polar med inbyggd GPS. Detta är en solid klocka med god användarvänlighet, den är laddad med funktioner och ger goda analytiska möjligheter.

Polar C3 GSP

Polar C3 GPS har allt du behöver för att spåra hastighet, avstånd och rutt. Den är tunn, har låg vikt (58 gram), har inbyggd GPS och uppladdningsbart batteri. Klockan har en bra batterilivslängd (polarlagar 12 timmar kontinuerlig driftstid med GPS-aktiverad). GPS är av bästa standard på marknaden (Sirf4). Klockan är främst avsedd för cyklister och löpare. C3 GPS är kompatibel med W. I. . D-sensorer för Polar (hastighetssensor, kardensensor, S3-springingssensor). Pris: 2799, - på Polar si hemsida.

Inställningar och användning

C3 GPS är enkel och funktionell i bruk, men har även avancerade funktioner. Polar upprätthåller sitt välbekanta användargränssnitt. Skärmen är klar med relativt stora siffror, vilket gör det enkelt att hålla koll på p. a. Pulse och hastighet vid träning. Design och storlek gör klockan passande för vardagen. Designen vid tiden är funktionell. Knapparna är stora och enkla. Inget problem att använda klockan även om du tränar med handskar.

För inköp får du snabba instruktioner, vilket ger dig en enkel och enkel introduktion. För första gången tar det bara några minuter att ställa in och förbereda klockan för användning. Den fullständiga bruksanvisningen hämtas från Polars webbsidor.

Innan du börjar träna, bör du vila för den snabbaste möjliga GPS-posten. Ur erfarenhet tar det omkring 1 minut. Om du startar sessionen på en ny plats än förra gången tar det lite längre tid. För dem som har använt träningsprogram kan det vara ett litet tålamodstest. Men det måste också noteras att det inte är något problem att starta uppvärmningen utan att vänta på klockan för att hitta positionen.

Klockan erbjuder fem sportprofiler: en för löpning, två för cykling och två för andra sportaktiviteter. Dessutom kan du välja mellan sju fördefinierade visningar. Den information du får beror på vilka sensorer du har installerat, vilka funktioner som är aktiverade och vilken typ av sport du utövar. Utbildningsinformationen på examensbeviset är uppdelad i tre rader (t.ex. hjärtfrekvens, stagingtid och varaktighet). Verkar det var ett litet besvär att klockans syn inte kan programmeras så att du kan bestämma vilka visningar du har i displayen. Men kommer att betona att det är lätt att se fram emot de olika vyerna.

är du avslutar din träning får du en återkoppling i textform om din prestanda i teckenfönstret. Dessutom får du en översikt över starttid, längd, avstånd, medelpuls, max. puls, min. puls, kalorier, fett bränner% av kalorier, medelhastighet / hastighets, maximal hastighet / hastighets, medelhastighet, maximal hastighets, spring index, varv tid, tid i varje zon, m. m. I kombination utnyttjar W. I. . D sensorer mer information kommer att visas. ågot som jag saknade i träningsfilen är en översikt över höjden som reste under träningspasset. I gengäld kommer detta att visas i Polars online träningsdagbok.

Klockan kan ställas in med larm om du vill träna i en viss träningszon. För mig som ofta tränar med musik, skulle det vara en fördel om klockan också hade vibrationer.

Även jag var mycket nöjd med nattlägefunktionen. är klockans natteläge är aktiverat, tänds displayen oavsett vilken knapp du trycker på. xceptionell när man tränar ut i mörkret.

genskaper

Polarsportzoner: Du har möjlighet att låsa målspelsområdet för ett träningspass. Detta gör det lättare att träna med rätt intensitet.

Polar Fitness Test: Det här är ett enkelt och snabbt sätt att mäta din aeroba kapacitet under vila. Testresultatet ger dig en indikation på aerob träning. esultatet är jämförbart med maximal syreupptagning.

Smart Coaching: n inbyggd träningsguide som guide till rätt intensitet enligt din träningsnivå. Utbildningen är uppdelad i fem sportzoner baserat på procentuellt av högsta hjärtfrekvens. Funktionen Polar ZoneOptimizer justerar dina sportzoner baserat på personlig information, inklusive hjärtfrekvensvariation. Polar ZoneOptimizer rekommenderar lägre träningsutbildning när låg hjärtfrekvensvariabilitet detekteras och högre intensitetsutbildning när hög hjärtfrekvensvariation detekteras.

unning Index: Det här är ett enkelt sätt att övervaka förändringar i din prestanda. Här kan du övervaka hur effektiv din körning är. Löpningsindex beräknas automatiskt efter varje körning, baserat på hjärtfrekvens och hastighetsdata.

är du har avslutat ditt träningspass får du ett textmeddelande som ger dig feedback om dina prestationer. Denna funktion hjälper dig att få bättre inblick i fördelarna med ditt träningspass.

Återgå till start: Den här navigationsfunktionen leder dig tillbaka till startpunkten för resan.

Online träningsdagbok

nkel överföring med mikro US-kabel. Positivt att det kan användas på vilken dator som helst oberoende av operativsystem som det är internetbaserat. För långsiktig uppföljning kan du spara dina träningsfiler. Du kommer att få detaljerad information om dina träningspass och få en bättre förståelse för ditt träningspass. Du har också tillgång till färdiga Polar ndurance-program för löpning och cykling. Du fyller i ett kort frågeformulär och får ett personligt träningsprogram som passar din nuvarande nivå.Du kan också skapa egna fasbaserade träningspass och överföra dem till klockan. Här har du också möjlighet att dela ut träningsvägar och avstånd med andra på www. Polar personlig tränare. com

Sammanfattning

C3 GPS är en lättanvänd pulsmätare som passar bra för löpare, cyklister, skidåkare längdåkning (för dem som i allmänhet coach i skogarna, i bergen eller gå toppmötet). Klockan är tunn, kompakt och välutvecklad. Knapparna är stora och lätta att använda. atterilivslängden är bra. GPS visar sig vara mycket exakt. C3 GPS är laddad med funktioner och möjligheter. Tiden har många avancerade funktioner och är en bra analysverktyg för dem som vill prestera bättre. Dessutom har enkla, man kommer snabbt, vilket innebär att jag kan rekommendera det för nybörjare. Är träning en viktig del av ditt dagliga liv är detta rekommenderat och användbart träningsverktyg.

ADVERT

Mest populära