Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Test av den nya iPod shuffle

Publicerad 20 september 2010

Senast ändrad 28 juni 2014

y Tarjei Vassbotn - utbildning. nej

Har du märkt att några av våra längdskridskor under olympiska spelen hade en rund, grå och en liten stor klocka till hands? Garmin Forerunner 405CX har blivit mycket populär bland både aktiva idrottare och regelbundna idrottare. I nästan ett år har vi testat tiden.

Den uppenbara fördelen

Garmin sällskap av de flesta GPS-marknaden, och då är det inte så konstigt att deras toppmodell har inbyggd GPS. Vi kan avslöja det genast - det är detta som är den största styrkan i Forerunner 405CX iforhold konkurrenter som Suunto T6D och Polar S800CX.

Den inbyggda GPS har dock fördelen att du behöver ladda klockan (kan göras via US) och klockan är mycket större än en vanlig klocka. n last varar i ca. 14 dagar med ren klockanvändning och ca. 8 timmars träning med GPS. Det är dock tråkigt att i mitten av intervalsessionen meddelas att batteriet är tomt omedelbart och några minuter senare är tiden över.

priset gäller Garmin på runt 3 000 kr och placerar sig en bit under de andra toppmodeller till tävlingen, men det är bra och varsel om man bara tittar på bara klockan. Med tanke på att konkurrenterna har GPS som en extra produkt är det faktiskt betydligt billigare än sina konkurrenter.

nvändarvänlighet och byggkvalitet

yggkvaliteten på 405CX är inte den starkaste sidan. Vårt testklocka har använts i mindre än ett år och väskan har brutits in i två ställen, liksom huset självt är lätt att ta bort. Menysystemet är både mycket bra och mycket dåligt. Vad som är bra är att strukturen är logisk och enkel och begriplig.

Du kan också anpassa vad som kommer att visas på skärmen medan du tränar, och du kan konfigurera fler skärmar som du kan byta mellan när du tränar. Det är, om det inte regnar, bär du inte handskar eller svettar inte för mycket. Forerunner 405CX navigering måste utformas av någon som inte tränar sig själv. Det fungerar genom att röra ringen runt klockan och dra den antingen medurs eller medsols, som i gamla iPod. Problemet är att det är snabbt att komma runt ringen (kanske speciellt vid skidåkning) så det ändrar läge utan att du vill ha det, och när du faktiskt vill göra ändringar är det nästan omöjligt att göra det här.

llt i ett paket

För de av oss som utnyttjar mest, är den inbyggda GPS ändå fantastisk. Det ger dig relativt noggranna mätningar både för hastighet och hur långt du har kört / cyklat / åker skidor.Men kanske den roligaste delen är att efteråt kan du studera din rutt i detalj, mäta puls, tid, höjd och några andra saker. Du kan även exportera din rutt till Google arth, vilket låter dig se i 3D där du har varit. Mycket roligt på vandringar!

Det medföljande programmet Garmin Training Center är tungt och angeläget, men det spelar ingen roll för världen så länge de har den genuint online Garmin Connect-tjänsten. Den här tjänsten är helt enkelt enkelt och erbjuder vad du behöver från information medan du delar information och exporterar data till andra format. För nördarna till oss har de även ett gränssnitt som du kan programmera emot. Vi förutser framtida tjänster som kan vara mycket spännande!

Mycket önskar mer

Mångsidigheten hos den inbyggda GPS ger dig nöjet att ha en inbyggd kompass och höjdmätare. Klockan kan hjälpa dig att komma tillbaka till en definierad punkt, men det har inte inbyggda kartor. Vad det gör är dock en inbyggd virtuell träningspartner som du kan mäta mot. Du kan antingen ställa in det så att du kan mäta dig själv i förhållande till ett mål du ställer in dig själv, eller du kan mäta mot dig själv och dina tidigare prestationer.

Du kan också dela dina träningspass med andra, och du kan tävla mot sessioner som andra har introducerat.

Klockan kan automatiskt räkna rundor och detektera när paus.

Överföring till PC / Mac och till onlinetjänsten Garmin Connect är automatisk och fungerar perfekt.

Sammanfattning

fter att ha använt toppmodeller för både Polar och Suunto i flera år, är slutsatsen att Garmin har med sin 405CX lyckats skapa en enklare klocka som ger mer och bättre än sina konkurrenter. Åtminstone om du utövar mest utomhus på olika ställen då och då. Om du inte behöver GPS finns det många andra bra klockor på marknaden. Garmin har också klockor utan GPS.

yggkvalitet, laddningskrav, navigeringslösning och klockans storlek är dock områden Garmin bör förbättras till nästa modell.

Garmin har nu meddelat sin senaste modell Forerunner 110 som sägs vara ett mer överkomligt modell där en del av 405s svagheter korrigeras. Vi väntar fortfarande glada över efterföljaren till Forerunner 405!

Inbyggd GPS

Garmin Connect är mycket bra, eftersom den är öppen

Trådlös dataöverföring till PC / Mac som faktiskt fungerar

Valuta för pengarna

Måste laddas

Inte höjdmätare och kompass

Stor och klumpig

Svår menynavigering

ADVERT

Mest populära