Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Prov gränser och mot högre mål - ultramarathon

Publicerad 29 September 2013

Senast ändrad 24 Juni 2014

v Även otevatn - utbildning. nejHär kan du läsa om Maries sätt att delta i Ultra Marathon:

" little Google-surfing och beslutsamhet just nu kan göra underverk.

I februari 2013 stal en webbplats om en terräng i Malaysia min uppmärksamhet. "Det vackraste" de kallade det. Det skulle vara för 3: e året i Kota Kinabalu på orneo. tt par dagar passerade och jag anmälde mig till en 50 km ultra terräng maraton som skulle vara min första tävling någonsin.

14. September

Den dag som jag hade förberett för 7mnd hade äntligen kommit! Vi skulle först skickas från Kota Kinabalu nästan 2 timmar in i landet, mot bergen.

Starten var klockan 8 med över 800 inskrivna på körlängderna 25k, 50k och 100k. Mestadels deltagare från Indonesien och Malaysia, och bland dem var jag den enda norska som inskrivits. Konstigt nog ...

Denna tävling är en av de sjukaste, tuffaste och mest fantastiska jag har varit i! Du kanske säger att det var sött för mig att tro att turer runt Frognersetern skulle räknas som förberedelse för den här tävlingen.

12 timmar och 7 minuter genom floder, hängbroar, lera, hög värme och fuktluftighet, hällande regn och tuffa stigningar försäkrade mig delade 8: e plats i damernas klass 61 som avslutade, och nästan 100 deltagare.

Jag hoppas att den här videon kan inspirera fler människor att testa sina egna gränser och högre mål. »

/ Marie Holmerud

ADVERT

Mest populära