Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Tautrening kan öka uthållighet och kaloriförbrukning

Postat 3 augusti 2013

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v ven otevatn - Utbildning. nej

y studie har undersökt om träningsmetoden ger hög kaloriförbrukning och ökad uthållighet.

Träning med rep, där intensiva aktie vågrörelser med repet med hjälp av överkroppen muskler, har blivit mycket populär övning på gymmet och crossfitsenter.

Trots att denna övning ökar, är det inte känt vilka metaboliska krav som denna övning har.

Syftet med denna studie var att försöka kvantifiera kaloriförbrukningen under en 10-minuters övning med rep och om träningsformen har en inverkan på uthållighet. Ämnenna var 11 välutbildade personer som använde ett 15 meter långt rep som fästes vid en punkt så att de höll ett 7, 6 meter rep i varje hand.

10-minuters sessionen bestod av 15 sekunder av "vertikal dubbelvåg" med 45 sekunder vila med totalt 10 repetitioner.

nergiförbrukningen bestämdes av hjärtfrekvens, laktat, syreförbrukning i vila, syreförbrukning under träning och syreförbrukning efter träning.

esultat

Mätningarna av 10 minuters session visade en genomsnittlig energiförbrukning på 467, 3 KJ (111, Kcal). nergiförbrukningen per minut var 41, 3 KJ (9, 9 Kcal).

Forskarna tror att en intensiv 10-minuters session med spänd träning, ger ökad hjärtfrekvens och energiförbrukning, som uppfyller kraven för att öka personens uthållighet.

Källa: J Strength Cond es. 2013 26 juli. Metabolisk Kostnad för ope Training.

Fountaine CJ, Schmidt J. Källa 1Department of Health, idrott och rekreation, University of Minnesota Duluth, Duluth, Minnesota 2Department i Friidrott, Creighton University, Omaha, ebraska.

ADVERT

Mest populära