Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Svi av 500 kcal på 30 minuter!

Publicerad 26 november 2011

Senast ändrad 28 juni 2014

v Iben Krogsæter - utbildning. nej

Är det möjligt att bränna 500 kcal om 30 minuter?

ergens Tidene har nyligen kommit ut med en artikel om hur vissa gymnasier koncentrerar sig på att inom en 30-minuters grupptid kan du simma upp till 500kcal. För någon som vill gå ner i vikt är detta ett frestande erbjudande, men är det möjligt för Ola och Kari ordmann att simma med 500 kcal om en halvtimme?

För att kunna simma upp till 500kcal om en halvtimme måste man jobba ganska hårt hela vägen, och det första du bör tänka på är om du lyckas hålla så hög intensitet under en grupptid. n ny studie visade att de som är välutbildade i aerobics lyckas upprätthålla relativt hög intensitet i en aerob tid, men att de inte når den maximala kapaciteten som att köra på en löpband. Här kan det vara en skillnad från timme till timme, och om man lyckas montera en timme så att vi kan arbeta upp till maximalt, är det möjligt att bränna 500 kcal om 30 minuter? Svaret är ja, men det är en liten men betydelsefull, men här.

n viktig faktor för huruvida du klarar det är din fysiska kapacitet, eller snarare din uthållighetskapacitet. För att kunna använda 500 kcal måste vi klara av att ge en viss mängd syre till kroppen, eftersom kroppens energiprocesser kräver syre för långtidsarbete. Vid hög intensitet kommer en inspelning av 1 liter syre att uppgå till ungefär 5 kcal (-värde av ca 0,9-1,0). Detta innebär att man måste kunna absorbera 100 liter syre under 30 minuter det är på för att lyckas svälja 500 kcal. Om vi ​​antar att den genomsnittliga deltagaren i timmarna är kvinnor, cirka 30-40 år och i allmänhet bra form, är den maximala syreabsorptionen cirka 42-47 ml / kg / min. n 70 kg kvinna kommer teoretiskt, med en maximal syreabsorption på 47 ml / kg / min, att kunna absorbera cirka 99 liter syre på 30 minuter. I praktiken innebär det att du måste arbeta maximalt hela tiden, vilket de flesta inser kan vara lite svåra. Så hur bra borde det vara att hantera det?

Man kan självklart inte klara av maximal syre, men det är möjligt att lägga ett genomsnitt av anaeroba trösklar. n välutbildad person kan sträcka sig mellan 80-85%. Om vi ​​tar en liten stund att säga att kvinnan från föregående exempel lyckas arbeta i genomsnitt 85% av den maximala syreupptagningen, hur mycket är maximal mängd syreupptag? Med en maximal syreabsorption på ca 55 ml / kg / min kommer det att vara möjligt att använda upp till 100 liter syre med en intensitet på 85% av den maximala syreabsorptionen. För hennes åldersgrupp anses över 48 ml / kg / min vara mycket hög och den genomsnittliga deltagaren på grupplektioner är av sådan kaliber är osannolikt.

För att få några mer praktiska förståliga exempel måste en 70kg person göra följande för att simma med 500 kcal:

1.Kör kontinuerligt på löpbandet vid 13-15 km / t

2. Cykel kontinuerligt över 30 km / h

3. Cykla kontinuerligt på en ergometercykel på cirka 300 watt.

4. Gå på skidor på platt mark med en genomsnittlig hastighet på över 13 km / h.

Med andra ord kräver det att en del av dig klarar av att simma med 500 kcal om en halvtimme. xemplen ovan är bara exempel baserade på genomsnittliga mätningar i forskningen, och andra faktorer som mekanisk effektivitet, utnyttjande, kön, ålder och vikt spelar också en roll och individuella skillnader kommer givetvis att uppstå. Trots det kommer de flesta idrottare att kämpa för att nå 500 kcal i 30 minuters träning. Mitt råd är att inte tänka så mycket på hur många kalorier du bränner, men hellre fokusera på att välja aktiviteter där du använder din hela kropp och se till att du blir trött. Om du andas och stansar i nästan alla timmar arbetar du upp till vad du kan maximera, och du bränner vad du kan maximera. Välj aktiviteter från vad du gillar och lyckas trycka på dig, inte från antalet kilokalorier.

ADVERT

Mest populära