Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Suzanne passionen

Publicerad December 6, 2012

Senast ändrad 28 JUI 2014

av Charlotte M. S. Karlsen - utbildning. com

I februari hoppas Suzanne Svanevik att kvalificera sig för M i CrossFit, där 30 idrottare av varje kön kommer med. - Det är motiverande att ha mål, men det viktigaste är bra sort och att du känner dig bekväm med din träning, verkar det 17-åriga.

Fjällflickan blev berömd nästan över natten, när hennes träningsvideo blev publicerad på CrossFit Mountain YouTube-kanalen i slutet av oktober. n månad och drygt två miljoner visningar senare har Suzanne börjat blogga på beställning och hon tycker att det är roligt med all uppmärksamhet.

- Jag vet lite extra tryck för att behöva utföra och vara fokuserad, men det är egentligen bara kul samtidigt som det inte blir för mycket. ågra av dem skriver att de kommer att gifta sig med mig, hon skrattar.

- lla måste börja någonstans

På webben, skriver hon om det mesta i hans liv, där utbildning och CrossFit spelar en central roll.

- Jag är glad att prata om träning, framsteg, och så vidare, men vissa personliga saker låter mig svara.

Den främsta anledningen till att jag skriver är att sprida kunskap om CrossFit och göra det mer tillgängligt. Det finns många som inte vågar försöka eftersom de tycker att det är för svårt och det är synd. lla måste börja någonstans, påpekar Suzanne.

Även om hon är efter två år kommit så långt att hon tar två gånger sin egen kroppsvikt i knäböj och 105 kg i marklyft - för att nämna några. Men bäst av allt gillar hon att arbeta med sin egen 50 kilo kroppsvikt.

- Min bestämda favorit är CrossFit session "Cindy", som innehåller pull-ups, armhävningar och knäböj - alla med kroppsvikt. v styrka övningar, är squat favorit.

Turner som yngre

Det var en av Suzanne äldre bröder som introducerade henne till sporten när hon var 15, och sedan dess har det gått snabbt för fd gymnast.

- Vi var nog bara biten av basilikan, för det finns en tur till familjen - inte så mycket styrketräning. u vill jag vara starkast och bygga de flesta musklerna, jag blir inte uttråkad. Så länge träningen är varierad och utmanande ser jag att jag kan fortsätta tills jag blir gammal och ler 17 år gammal.

Liksom många miljoner har familj och vänner blivit imponerade av den lilla, starka tjejen. Suzanne höjer en blygsam 152 centimeter över marken, utan att hindra henne från att ha stora mål.

- Jag vet inte riktigt vad och när, men jag vill delta i tävlingar. Den familjen och vännerna stöder mig i vad jag gör betyder mycket för mina mål och utveckling, påpekar hon.

n växande starkare

u tränare bror satt Suzanne på en fyra veckor styrkelyft program som kommer att göra henne starkare i knäböj, marklyft och axelryckningar.Fem dagar i veckan praktiserar hon CrossFit-sessioner med andetag och puls utöver rena styrkor.

- Självklart måste jag sätta upp min dagliga rutin efter träning. Men jag är 17 år gammal och har inte mycket mer att tänka på än skolan och träningen, plus ett tvättjobb med min far då och då. Under helgerna brukar jag träna, och jag spenderar tid med mina flickvänner. Man kan inte vara så nazi att glömma att ha kul! , verkar bubbla tjejen.

Även om CrossFit-rutan på Kronstad i ergen är hennes andra hem, ser hon en julfirande med hackade fler läxor än vanligt.

- Jag spenderar mycket tid på träning och har en ganska tät och ren kost. Men det betyder inte att jag inte kan sticka ut, och i jul måste du njuta av något extra!

På sin nystartade blogg skriver Suzanne Svanevik om mycket av vad de flesta tjejer tar, nämligen mode och smink. Men huvudfokus ligger på den starka tjejens intresse för CrossFit, som har gjort henne känd för imponerande prestationer.

Kroppskontroll och kontroll är en fördel när man utövar funktionell styrka. Med bakgrunden till turnen har Suzanne goda förutsättningar, och hon har aldrig skadat varken på eller utanför träningen.

Suzanne spenderar mycket tid i CrossFit ergen, där hon varje vecka har två träningspass.

Suzannes favoritövningar är pull-up, push-up och squat - allt med kroppsvikt. Handhöjda armheads är oavsett.

ADVERT

Mest populära