Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Styrkelyft: Intervju med Jonas Dalby Mathisen

Jonas Dalby Mathisen ordisk mästare knäböj och bänkpress - hans bästa hissen är 290 kg squat 190 kg i bänkpress och 262, 5 kg i knäböj. Iform. ej har haft turen att prata med den här unga och lovande strömkontakten.

 Jonas Dalby Mathisen

 23 år

 Torshov, Oslo

 Sales Consultant

 - 83 kg

 Oslo Styrkeløftklubb • Jr. orgesmester -83 kg 2014
 • ordic Champion -83 kg 2015

 Gofit

 jonas Dalby Mathisenor hos Torshov i Oslo, men ursprungligen från Hadeland. vslutat med studier på I-handelsskolan för ett halvt år sedan. För närvarande arbetar heltid som VY-försäljningskonsult medan jag är involverad i att driva ett transportföretag på Hadeland. Jag är också utbildad PT och diettillsynsman, jag har jobbat det i 2 år innan jag flyttat till Oslo.

Tillbringade mycket tid på motocross tills jag var 15 år innan jag valde ytterligare på fotboll tills jag var 19 år var jag spelade på jr. och -laget till Hønefoss K. Stördes ofta med mindre skador så motivationen föll över tiden när jag aldrig kände mig 100%. Min träningsskyddsutbildning blev alltmer robust och plötsligt köpte jag både vikter och lyftsäckar som placerades utanför pojkarummet. Kan säga att jag var biten av basilika.

Generellt har jag ett mycket bra humör, jag jobbar hårt medan jag är glad att definiera specifika mål och arbeta mot dem.

FOTO: orges förstärkningskraftförbundFörst vill jag nämna att min tränare, Marius Jørve rnesen, har full kontroll över hur jag tränar. Han grep mig efter min första M i 2012 och undrade om jag ville bli med i "egions ast", som är en satsningsgrupp i regionen. Sedan 2012 har han tränat mig och vi har haft en mycket jämn och trevlig utveckling. Jag är väldigt tacksam för det!

Kort sagt, min träning för ett helt år kommer att definieras i en årlig plan som visar vilken stevner jag kommer att delta i ett år. aserat på detta är träning programmerad i olika perioder, främst i "blandad utbildning" och i "uppfart". landning utförs vid mycket hög frekvens. Här finns det många repetitioner och uppsättningar. un-up är träningen planerad till ca. 12 veckor före ett möte. Här slår jag vanligtvis upp belastningen och ner frekvensen för att "skärpa" formen för att bäst utföra i tävling. rfaren, jag känner att överskottet i kroppen blir större i kroppen, desto närmare kommer du till tävling under en startperiod. Det är värt att nämna att jag fortfarande märker att jag bygger den största styrkan i massträningen, det är här du skapar "grunden" du ska bygga på.

eroende på utformningen av träningen vill jag lyfta fram variationen. Variation inte bara i reps och sets, men också i träningsvalet är något som min tränare och jag har mycket fokus på. Trainer normalt 5 dagar i veckan (måndag till fredag), så säger det närmaste själv som jag inte kan träna samma övningar under hela veckan när jag coachar en variant av knäböj, bänkpress och marklyft varje session. Till exempel använder jag många stickar och "block" i min träning för att utmana mig i positioner i löften där jag måste bli bättre. xempel på övningar jag i programmet för att variera utbildning

 • "squat stickat"
 • "ench press med elastisk figur 8"
 • "Deadlift från block"

Den variation av träningen sensorn Jag hjälper till att hålla mig skadad, men dessutom kan jag arbeta på några punkter i mina löften där jag behöver träna mer för att bli bättre.

FOTO: orges förstärkningskraftförbundJag brukar ha en "mall" för att relatera till när jag gillar planer och överblick. Detta ger en indikator på hur mycket näring jag ska ta under en dag. Jag är inte av typen som är för "strikt" som måste äta samma dag om dagen, även om jag kan se fördelarna med detta i perioder.

n typisk dag kan bestå av dessa livsmedel:

 • Frukost: Havregryn, mjölk, en frukt / grönsaker
 • Snack 1: 300 ml smoothie med juice, bär, 1-2 ägg och havregryn
 • Lunch: 2 ägg, vissa lax, fullkornsbröd och en skål med grönsaker (ice lunch schema på jobbet)
 • mellan måltid 2: 300 ml Smoothie (resten av den från mellan måltid 1)
 • Middag: varierar kraftigt från dag till dag.
 • före träning: iskakor
 • Pågår: anan
 • fter träningen: Whey 100% (eller chokladmjölk) + riskakor
 • före sänggåendet: Keso och en grönsaktt mål jag har haft sedan 2012 lyfter 800 kg totalt mindre än 83 kg kroppsvikt. Detta innebär 300 kg squat, 200 kg bänkpress och 300 kg marklyft. Detta är ett mål jag vill uppnå innan jag sätter någon ny. Från och med idag är jag farlig att realisera målet i squat och bänkpress, men i fältlift måste jag jobba mer.

tt mellanmål på vägen är att kvalificera mig för Västmästerskapet för seniorer. Kravet är 765 kg, vilket kommer att lösas in inom en snar framtid. I år har jag mitt första år som ledande befattningshavare, så jag vill bli frisk från mig i en tidig ålder.

FOTO: Per Gunnar oalkvam • 290 kg squat
 • 190 kg bänkpress
 • 262, 5 kg marklyftFör närvarande är de tävlingslöften som nämns ovan de bästa löften jag har gjort. Det kan nämnas att jag har lyft 200kg i bänkpress vid ett par tillfällen på träning.Det finns flera runt mig som hjälper mig att vidareutveckla som idrottsman. land dessa är min samboer omedelbart avslutad med osteopati studier.Hon bidrar mycket till att avbryta mig. Min tränare programmerar min träning, följer mig på stevner och ser till att allt är klart att utföra på toppen. Min vän, ndreas Olsen, sätter alltid upp om jag behöver hjälp med någonting. aturligtvis är det också stödjande för familjen som står upp på stevner och annars i vardagen. Jag skulle också vilja dra min sponsor Gofit, som klär mig med träningsdräkt anpassad till min användning. Det är mycket motiverande att vara en av de idrottare de riktar sig mot.

ADVERT

Mest populära