Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Styrkelyft: Intervju med Hilde M. Haugen

Hilde är en "fersking" i en pilotlift från Lillehammer, bosatt i Hamar. Hon har gått från att vara överviktig och ivriga att lova för rumunddal thletics Club och det norska landslaget i öppen klass -57kg. Hon blev orges mästare år 2015 och är orges mästare.

 24år

 Hamar

 Studera lementary Teacher 1-7 och arbetar på Skoringen.

 -57 kg  • rain 2015
  • South norsk mästare 2014
  • Den bästa kvinnliga lyftare i regionen Hedmark och Oppland tiderna (oavsett viktklass)
  • norska rekord i knäböj

 Gofit och maxrep. com

 hildemhaugen

FOTO: Silje lexandra SundsethJag kör blandad träning 5 dagar i veckan eller en session om dagen på 2-3 timmar, såvida jag inte delar upp till morgon och kvälls sessioner. Sessionerna består av olika varianter av bass övningar knäböj, bänkpress och marklyft, och stöd övningar såsom rodd, lats pull downs, lockar och övningar på buk / kjernemusklatur. Dessutom har jag en session med fokus på rörlighet där jag tränar de allra minsta muskelgrupperna och spänner mycket.Hälsosam och varierad mat spreds över 5-6 måltider under hela dagen. Jag börjar alltid dagen med havregryn och vid lunchen varierar jag från bröd till sallad, omslag eller middag. v mellanmål, äter jag mest frukt, nötter eller mejeriprodukter som Skyr eller grekisk yoghurt. Middagen består av kött, grönsaker och något slags kolhydrat, till exempel lax eller grov pasta. Typiskt för kvällen är ett glas mjölk och krispebröd med kokt ägg. Jag är illa att ta emot bidrag i form av proteinskakningar och liknande, så en proteinrik kost är extra viktig.

FOTO: o ndre erganJag måste först och främst hålla min plats på landslaget och bevisa att jag förtjänar det. tt kämpa för medaljer i internationella mästerskap som M och VM har varit ett avlägset mål, men nu kan det faktiskt hända! Dessutom är det en milstolpe för att nå 200 kg i denna kroppsvikt.  • squat 185, 5kg (en norsk),
  • bänkpress 92, 5kg,
  • Dead 152, 5kg  • squat 190 kg
  • bänkpress 110kg
  • Dead 155kg

FOTO: Silje lexandra SundsethDet måste vara min delägare, irik. Han hoppas inte styrkelyft på lika villkor med mig, men han verkar inom samma sport och därmed har en god förståelse för hur mycket tid och energi som krävs för att bli stark. irik var också den som fick mig till idrottsklubben för första gången och har en kyss på sidan. Han kommer gärna hjälpa mig genom tunga sessioner och delta i de allra flesta tävlingar.

ADVERT

Mest populära