Landets ledare inom motion och kost >> Effekt

Styrka under säsongen

Upplagt 3 september 2011

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v ven otevatn Training. nej

Hur ofta ska idrottsmän träna styrka under säsongen för att behålla fart, spänning och maximal styrka?

Syftet med denna studie var att undersöka hur träningsfrekvensen påverkar maximal styrka, hastighet och hastighet (40 meter sprint) professionella fotbollsspelare.

Som en återhämtningsperiod fullbordade fotbollsspelarna ett styrketräningsprogram två gånger i veckan i 10 veckor.

är fotbollssäsongen började delades ämnena in i två grupper. n grupp genomförde styrketräningsprogrammet en gång i veckan, medan den andra gruppen fullföljde styrketräningsprogrammet en gång vartannat vecka. Träningssäsongen under säsongen var 12 veckor.

Det var endast träningsfrekvens som varierade mellan grupperna. Övningar, antal serier och repetitioner i styrketräningsprogrammet var likartade.

esultat

Styrketräning utförd under missbrukstiden resulterade i ökad maximal styrka, ökad hastighet och förbättrad spänning.

Styrketräning avslutad under säsongen visar följande resultat: gruppen som en gång tränade ytterligare en ökning av maximal styrka och ökad hastighet. Gruppen som utbildade en gång i veckan varannan vecka fick en minskning av både maximal styrka och hastighet.

Det var ingen spänningsförändring mellan de två grupperna.

Sammanfattning

Tåget styrka en gång per vecka under säsongen är tillräckligt för att upprätthålla den maximala styrka, snabbhet och kraft som vunnits under en 10-veckors förberedelsetid med professionella fotbollsspelare.

Å andra sidan var det inte tillräckligt att utöva styrka en gång vartannat vecka för att bibehålla maximal styrka och hastighet.

Den praktiska rekommendationen som härrör från denna undersökning är att under en 12 veckorsperiod kommer en styrksession i veckan att vara tillräcklig för att upprätthålla styrka och hastighet.

Källa: J Strength Cond es. 2011 aug 24. ffekter av säsongsstyrka Underhållsutbildningsfrekvens i professionella fotbollsspelare. ønnestad , ymark S, aastad T Source1Lillehammer Högskola, Lillehammer, orge; och 2orwegian School of Sport Sciences, Oslo, orge.

ADVERT

Mest populära