Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Spin vilt på Världshälsodagen

Publicerad 5 april 2014

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v ven otevatn - Utbildning. nej

Vill du försöka snurra - men inte säker hur? u kan du få en ledig timme att försöka.

Utbildningscentrum över hela landet öppnar dörrarna till alla på Världshälsodagen den 7 april. Målet är att få ännu mer på gång, och tanken är att snurra in, du vill rida mer ut.

Spinning och cykling är bland orges mest populära aktiviteter för vuxna. För att bli ännu mer aktiv, fortsätter cyklistföreningen, Virke Training och Sports Industry igen Spinning Day 2014, en dag när någon kan testa spinning på gym i hela orge. Detta händer på Världshälsodagen måndagen den 7 april 2014. Spinning Day är en del av aktivitetsalliansens kampanj "Heia Deg! "

" Förra årets event inspirerade mer än 1000 norrmän att testa spinning. Därför fanns det ingen tvekan om att vi ville upprepa framgången i år, säger Hulda Tronstad i Cyklar & nne Thidemann i aktiv träning och ård Kristiansen Sportsbransjen. Tillsammans arbetade de för att få så många som möjligt med Spin dagen 2014.

Fun inifrån och ut

ndast en av fem uppfyller rekommendationerna of Health direktoratet om fysisk aktivitet och enligt en undersökning orstat genomfördes på uppdrag av aktivitet lliance rapport 33 procent att de är i ett dåligt samvete eftersom de inte är fysiskt aktiva. ktivitetsalliansen kommer att göra något åt ​​det.

- Det är viktigt för både unga och vuxna att ha fysiska utmaningar och aktiva stimuli i det dagliga livet, vilket för många människor blir alltmer sederande. Cykling är kul både inifrån och ut. Vi hoppas att Spinningens dag kommer att motivera nordmän att gå upp från soffan och prova något nytt, säger ård Kristiansen.

Kampanjens mål är att bli mer som cyklar för att testa spinning, mer spinning för att rida ut och fler som inte är aktiva för att prova något nytt.

- Spinning är en form av träning som passar många. Dessutom ger den den perfekta grunden för en bra lågsäsong på två hjul. Som en del av Heia du! kampanj är det naturligt att samarbeta med cyklisten om en sådan åtgärd, säger nne Thidemann, chef för Virke Trening.

Förbereda sommarsäsongen

- Spinning insidan ger en god grund för att njuta cykeltur att arbeta mer, säger Hulda Tronstad cyklister, som arbetar för människor att välja cykling i vardagen - att arbeta, till möten och med barnen.

Går du inte till en spinncykel?

- ej, men du ger en bra grund för cykling till jobbet och för en bra cykeltur för sommaren.

Om Spinning Day

 • Genom Heia-kampanjen! ktivitetsalliansen arbetar för att få fler nordmän till fysisk aktivitet.
 • Spinning Day är ett av många initiativ initierade av ctivity lliance.
 • Spinning Day är markerad på World Health Day och var värd för första gången 2012.
 • Över 150 gymnasier öppnar dörrarna för gratis spinntid på Spinningens dag.

Om aktivitetsalliansen

Vad är det?

 • ktivitetsalliansen är ett kampanjsamarbete mellan sju aktörer inom fysisk aktivitet, hälsosam livsstil och förebyggande hälsa, som syftar till att få fler nordmän till fysisk aktivitet.

Varför?

 • Fysisk inaktivitet är på väg att bli vårt största hälsoproblem. Vi sitter ihjäl och brist på rörelse blåser hälsokort och förstör individens livskvalitet.
 • nbart kan man uppnå en stark, synlig, positiv kraft som engagerar sig mer, påverkar starkare och kan göra en viktig skillnad i förhållande till andra aktörer med samma syn på fysisk aktivitet och sympati för varandras kampar. .

Vad gör ctivity lliance?

 • Genom sina kampanjer kommer alliansen att öka medvetenheten om den vuxna befolkningen om att ta ansvar för sin egen hälsa och vara bra exempel på barn, samt att påverka politiker och myndigheter att ta bort hinder och underlätta fysisk aktivitet.
 • ktivitetsalliansen påverkar enskilda personer till en mer aktiv vardag genom Facebook-sidan Heia You! Sedan lanseringen i juni har den fått mer än 29 000 medlemmar från hela orge.
 • På politisk nivå arbetar lliansen med aktiviteter för att få politiker att underlätta mer aktivitet i befolkningen. Hösten 2012 presenterade lliansen 10 tips för en bättre folkhälsopolitik för hälsominister Jonas Gahr Støre. lliansen har nu blivit en rådgivande part och deltagare i flera viktiga politiska diskussioner om folkhälsan.

Vem är in?

 • Kampanjsamarbete finansieras av huvudpartnern Gjensidigstiftelsen. Stiftelsen är tidigare känd för att stödja förebyggande och aktivitetsbyggande åtgärder (t.ex. Swing ction).
 • lliansen består också av sex partner som representerar de mest populära aktiviteterna för vuxna; Turistföreningen (DT), Virke Training (Training Centers), Skiforeningen och Cyklistföreningen (SLF), samt Sportindustrin (utrustning) och Grete oede (hälsosam kost och fysisk aktivitet).

Inmatningsbilden används med tillstånd från ctivity lliance.

ADVERT

Mest populära