Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Bantning i det nya året?

Publicerad 1 januari 2011

Senast ändrad 28 juni 2014

Genom ven otevatn utbildning. nej

tt förlora vikt kan vara en stor utmaning för många. Och många av dem som försöker lyckas under en kort tid och sedan går tillbaka. Vi kommer att ge dig några tips som hjälper dig att uppnå en bestående viktminskning.

Prova vårt dietprogram!

1. Träning är viktig för att gå ner i vikt.

Det här är inte nytt, men träning kan vara en av de viktigaste faktorerna för dig som kommer att lyckas med en bestående viktminskning. Har du en dålig tid, det är bättre med en kort intensiv session än ingen. Det rekommenderas minst 30 minuters fysisk aktivitet varje dag. Hitta sedan en aktivitet som du gillar. Oavsett om det går med vänner / familj, gym eller sportaktiviteter. Om du hittar en aktivitet du gillar är sannolikheten för att du fortsätter stor. är du ger träningen en chans börjar du tycka om det och upptäcka de positiva effekterna som det ger dig har blivit beroende.

2. Viktminskning och styrketräning

nledningen till att vi har separerat styrketräning och träning från varandra är att styrketräning spelar en nyckelroll för att uppnå varaktig viktminskning. Detta eftersom ökad muskelmassa ger dig en högre kaloriförbrukning per dag. Musklerna är en aktiv vävnad, inte fett. Uthållighetsträning hjälper dig att konsumera kalorier då och då (med lite ökad effekt efter träning). Styrketräning ökar också brinnande dygnet runt.

3. Dagbok för matintag

Observera vad du äter under en dag kan hjälpa dig med viktminskning. Observera vad du äter, hur mycket du äter, hur hungrig du är innan du äter och känner dig för mat. Detta kan göra dig mer medveten om dina handlingar runt din kost och göra det lättare att nå ditt mål.

4. Fokus på hälsa och inte bli tunn.

rfarenheten visar att människor som fokuserar på att få bra hälsa har en bättre motivation för motion än de som fokuserar på att bli tunna. Välj därför livsmedel som du vet är hälsosamma och det kan ge dig bättre hälsa. Friska mat ger dig bättre vinster, och du får också mer träning.

5. Ta reda på varför du överdriven

Ofta kan orsaken till överätning vara stress, tristess, ensamhet, ilska, ångest, depression eller andra känslor. tt lära sig att hantera sådana känslor utan att använda mat är en färdighet som är viktig för att upprätthålla en bestående viktminskning.

6. Gradvis viktminskning

För snabb viktminskning beror på förlust av muskelmassa och vätska och beror inte på minskning av fettmassa. ftersom muskelmassa är en nyckelfaktor för att upprätthålla brännskador, kommer förlusten av muskelmassa också att minska kaloriförbrukningen per dag.Tänk därför på lång sikt. n rimlig viktminskning kan vara från 0, 5 - 1 kg per vecka. n viktminskning på hälften är lika med ca 3500 kcal. Genom att göra några små justeringar, som att minska födointaget med 250 kcal och öka energiförbrukningen genom utbildning med 250 kcal för dagens potential en viktminskning på 0, 5 kg per vecka.

7. Ät långsamt.

tt äta långsamt kan hjälpa dig att minska vikt. Detta beror på att hjärnan behöver tid för att ge kroppen känsla av mättnad. Det antas att det tar ungefär 20 minuter innan hjärnan svarar och ger en signal om mättnad. Om du äter snabbt visar din hjärna inte en signal att du är nöjd innan det är för sent.

8. 10 kost tips för att gå ner i vikt

Här är 10 kost tips för att gå ner i vikt.

ADVERT

Mest populära