Landets ledare inom motion och kost >> Effekt

Se bilder på varför människor bör använda mycket annorlunda teknik i knäböj

Camilla 16 juli 2014

 - en av de bästa övningar för att utveckla styrka i benen, ryggen och kärna och en övning mest bör rymma utbilda sin . Den rätta tekniken i squats är viktig, men du hör ofta att det finns ett sätt att göra det. Du bör ha en viss bredd av hållningen och om du inte kan utföra knäet ordentligt med den givna benpositionen beror det på att vissa muskler är täta och du har ett rörelseproblem.

Är det så lätt att säga att det finns muskulära problem som gör att många människor kämpar med knäböj? ågon kämpar med bänktält, något som kan lösas. Läs hur här. I andra fall kan problemen ha andra orsaker. I den här artikeln ser du att vi har anatomiska variationer som gör det omöjligt för någon att köra squats med exakt samma teknik.

Individuella skillnader i lårbenet anatomi

Om du tar en titt på de tre bilderna nedan ser du att det är en ganska markant skillnad mellan lårbenet på bilderna. Femuror härrör från två olika personer och man kan tydligt se Figur 1 att femur höger pekar mer uppåt än lårbenet till vänster.

ild 1

Om du tittar på bild 2 kan du se det till vänster till vänster, är "bollen" på kulleddet längre än till höger.

ild 2

edan ser du att det finns en stor skillnad mellan vinkeln som kulorna pekar på.

ild 3

Dessa 3 bilder erbjuder tillräckligt för att övertyga dig om att alla inte kan köra en squat med samma position. Men låt oss ta en titt på bäcken och lederna.

Individuella skillnader mellan lederna skålar bäckenet

Om man tittar på bäckenet till vänster i figur 4 så kan du bokstavligen se rätt in i gemensamma hålighet i motsats till bäckenet på höger sida. Detta kommer definitivt att ha något att säga för bredd på benställningen, och personen med bäckenet som vänster kommer att ha lättare att köra knäet med en smal böjning.

ild 4

Även i Figur 5 ser du en ganska signifikant skillnad mellan lederna. Du ser mer av det gemensamma hålighet i bäckenet till vänster som också ger en indikation på att personer med den här typen av länkplattor har bekvämligheten med knäböj eller andra bøyvarianter med smala ben ställning till skillnad från personer med gemensamma koppar som är mindre synlig framifrån.

Figur 5

Om du tittar på de två olika bäcken bild 6 så ser vi att det gemensamma hålighet i bäckenet till vänster är mer att komma orienterad och pekar mer nedåt än vid bäckenet till höger, där synovialkaviteten pekar mer utanför.

Figur 6

ätt läge ben är individuellt

Dessa bilder visar att det finns betydande anatomiska skillnader i människor, inte bara mellan lårben utan även uttaget av bäckenet. Dessa skillnader gör det omöjligt att köra squats och squats med exakt samma teknik som till exempel. hans vän, eller med samma teknik som världens starkaste knep. tt en person som kämpar för att utföra knäböj inte har något att göra med spända muskler eller dålig rörlighet, utan snarare det faktum att höften / inte femuranatomien låta personen att köra knäböj med benet position han / hon försöker.

Slutsats: Den som tränar squats ska stå så att de känner rörelsen blir roligaste och som sätter höftleden i bästa möjliga position, uanvhengig om någon annan säger att de är för smala eller för bred.  • Final rekommender "out of my ass" för människor som tar knäböj
  • Hur fixar vanliga misstag i knäböj

ilderna är lånade med tillstånd från Paul Grilley

ADVERT

Mest populära