Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Vetenskapen säger - nordic hamstrings krossar bencurl

eincurls är en övning som används i bred och bred men för vilken fördel?

Om du bara vill bygga muskelmassa och det är huvudmålet för all styrketräning, fortsätt med beincurl. Men om du letar efter ökad styrka och friidrott kan du behöva ompröva övningen om den är i ditt träningsprogram.

I denna studie, motion ben curl jämfört med motion nordic hamstrings, en övning som har använts av vissa idrottsmän, särskilt med tanke på dess förebyggande effekt. Här fanns mer fokus på testning av koncentriska och excentriska styrka hamstring musklerna i användningen av dessa övningar under en 10-veckorsperiod där en grupp av välutbildade fotbollsspelare köra bencurl och en annan grupp av välutbildade fotbollsspelare körde nordiska hamstrings.

Övningen av övningarna bestod av en gradvis ökning av upprepningar under de första veckorna och därigenom en ökning av belastningen under fasens sista veckor.

fter denna period visade den grupp som sprang nordiska hamstrings en 11 procent ökning av excentrisk styrka och en 7 procent ökning av isometrisk styrka.

Quadriceps (fyrhjulingar) inte stimuleras av dessa övningar, så resultatet visade en stor ökning i quad-honom-takt, som är förhållandet mellan styrkan i den främre sidan och bakre låret, en mycket viktig faktor för att undvika knä krämpor och skador. Detta förhållande ökade avsevärt genom att använda nordiska hamstrings! (bra saker)Inga förändringar observerades i gruppen som körde beincurl! eincurl kan användas för att stimulera muskel tillväxt, men när det gäller styrkan vinster, functionalism och inte minst skador förebyggande är beincurl ett mycket dåligt alternativ enligt denna studie.Ditt val, dina resultat!

ADVERT

Mest populära