Landets ledare inom motion och kost >> Uthållighet

Inlines ger snäva häck och god uthållighet

Publicerad 22 pril 2010

Senast ändrad 28 JUI 2014

v Även otevatn - utbildning. nej

n bra sommaraktivitet är rullskridskoåkning. Förutom att vara kul, ger denna form av träning dig bättre fitness och stramare skinkor. Läs om fördelarna med att träna med skridskor och få lite tips på vad man ska leta efter om du vill köpa ett par.

Trött på att springa på löpbandet? Vad sägs om att komma ut och ny sol? Då rekommenderar jag dig att prova rullskridskor!

Fördelar

Det finns många fördelar med att träna med rullskridskor. Jämfört med jogging ger det mindre belastning på knä och rygg eftersom benen inte får hårda stötar från basen. Förutom bra träningspraxis får du stärkt och format skinkor, lår och ben. n halvtimme på rullskridskor kan motsvara tusentals repeteringar med resultat på ett gym.

ullskridskor Val

Det finns många märken att välja mellan däremellan. Min erfarenhet är att de mest kända varumärkena har de bästa skridskorna. Dagens rullskridskor kallas inlineskridskor och betyder att hjulen är i linje.

Skridskor levereras antingen med klämmor eller snören. Det finns få skridskor med klämmor. De senaste modellerna kommer med snörning.

Om du gillar dina nya skridskor bör du styra de billigaste modellerna. Dessa är ofta modeller med dåliga kullager som ger mer rullande motstånd och mindre hållbarhet. Fråga därför om vilken typ av kullager skridskor har och gå för skridskor med minsta typ av C -5-lager. Den lämpliga storleken på hjulen kan vara 76-78 millimeter. Det finns både större och mindre hjul. Mindre hjul används mest på skridskor som du gör tricks med större hjul för långdistansskridskor.

Pris för ett par bra skridskor är från OK 1500 till 2500.

Säkerhet

Den som rör sig med skridskor måste använda skyddsutrustning. Det borde vara självklart att använda hjälm, handled, armbåge och knäskydd.

Teknik

Den grundläggande tekniken för framdrivning på rullskridskor är densamma som för skridskoåkning. Genom att trycka bakåt i sidled utvecklas krafter på marken som skapar acceleration i färdriktningen.

Om du upplever en positiv effekt på träning med rullskridskor, till följande grundläggande element viktiga lära:

1. Sittande ställning

 • Överkroppen kommer att böja horisontell
 • Huvud i förlängningen av den övre kroppen, se framåt
 • äcken roteras bakåt, drar magen i och runt den nedre ryggen
 • vslappnad i skulderområdet
 • Optimal böj vid knäleden, mellan 90-110 graders vinkel

2.ullen Fas

 • Keeping höften / bäckenet över böljande skridskon
 • överkroppen vänd framåt
 • Keeping pendel ben upp nära rullskridsko benet, hålla kroppsmassa centrerad
 • Vid slutet av kontrollerna rullande fas skridsko något inåt

3. Dragkraft

 • Ort pendelbenet så sent som möjligt i marken
 • Håll vikt så länge som möjligt på glidbenet
 • dragkraft måste vara det mest laterala
 • Keeping höft- / bäckenet på samma höjd genom dragkraft

4. rmarna

 • rmarna pendlar, när de står på högra foten, vänster armen är framåt och vice versa.
 • Swing armarna i sidled från något bakom din torso till mitt fram torso

rake Technology

Många nybörjare på rullskridskor känner att broms är svårt. Detta beror på att effektiva bromstekniker kräver god skridskoåkning och balans. Därför rekommenderar vi att nybörjare tåg på säkra, utbildade områden tills du känner dig välkontrollerad på bromsteknik. Först då är du redo att försöka i mer trafikerade områden.

Trä överkroppen också?

Om du är i grundteknik kan du också använda stavningar. nvänd inte stavar för tidigt. Det är lätt att använda dem för att stödja och du får inte rätt balans. Om ditt saldo är bra är trollformler ett bra verktyg för att träna hela din kropp.

Med hjälp av stavar kan du använda samma tekniker som lantbrukare gör för att komma framåt. Du kan variera mellan singeldans, dubbel dans och paddla.

Centrala muskler som utbildas av stygn är axlar, triceps, bred ryggrad, mage och ryggrad.

Skating Utility Training

är du behärskar tekniken kan du använda principerna för uthållighetsträning i din rullskridskoåkning.

Källa:

www. skoyteforbundet. com

ADVERT

Mest populära