Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Nivånivå

Postat 10 april 2011

Senast ändrad 28 juni 2014

v ven Hollingen - Utbildning. nej

Hur kan du reglera din spänningsnivå?

Om spänningsnivån är för hög är det första steget att fråga om du kan göra något om situationen. Kan jag göra vad som helst om väderförhållanden, domar, hallen jag ska spela kamp i, publiken etc? Är svaret nej, man borde tänka på varför man borde slösa energi på saker man inte har kontroll över? Det enklaste i sådana situationer är att acceptera situationen och fokusera på hur man löser läget så bra som möjligt. Fokus bör därför vara på vad du kan styra, som dina egna reaktioner och beteenden. Vad andra gör, eller hur externa faktorer visas, har du liten kontroll över.

Vad är spänningsnivå?

Men många upplever en förhöjd spänningsnivå i liknande situationer som beskrivits ovan. För att behärska detta är det viktigt att bestämma vilka situationer du reagerar med för höga spänningsnivåer. Om du blir medveten om de sammanhang du svarar av misstag kan du vara mer förberedd för dessa situationer och vidta åtgärder för att styra spänningsnivån i önskad riktning. För att kunna göra detta effektivt är det viktigt att ta reda på hur man reagerar när man har för hög spänningsnivå.

Vad är visualisering?

Svar på höga stressnivåer

Fysiologiska reaktioner under tryck kan till exempel vara att hjärtat slår hårdare och snabbare, muskelspänning och andningshastighet ökar. De kognitiva reaktionerna i sådana situationer kan ofta vara en känsla av osäkerhet och negativa tankar. Många i stresssituationer har svårt att behålla koncentrationen över tiden och fokusera uppmärksamhet på vad som är lämpligt. Dessutom kan många få svårt att ändra fokus effektivt på hur situationen förändras. Vidare kan "tunnelvision" inträffa. Det vill säga att uppmärksamhetsområdet blir mycket begränsat och endast riktar sig till ett litet område, vilket innebär att mycket information från miljön saknas. n fotbollsspelare som kommer ensam mot målvakten kommer ofta att fokusera på målvakten som en reaktion på stresskänslan. Som ett resultat går skottet ofta direkt på målvakt. Om du är lugnare i situationen kommer du att vara mer benägna att välja från var målvakten står och eventuellt hur han / hon flyttar. Detta ger ett bättre tillfälle att leta efter öppningar som ska placeras i.

Vad är löpare höga?

Ofta för låg spänningsnivå

De flesta kommer troligen att uppleva en högspänningsnivå oftare än en låg nivå. rist på motivation, eller tro att du är så mycket bättre än din motståndare / e, leder vanligtvis till mindre fokuserad och förlorar den extra spänningen som du borde behöva fungera bra.Det klassiska exemplet på sådana situationer är fotboll elitlag i fotboll som uppfyller den andra och tredje division fotboll och kämpar för att slå dem. Från att ha för låg spänningsnivå, kan spelarna uppleva motsatsen genom att spänningsnivån är för hög, när man börjar se att resultatet av spelet kan sluta dödligt. Som så ofta de höga axlar, muskelspänningar ökar, teknik och timing inte sitter och "tunnelseende" råder.

Vidare kan man uppleva i en viss match / tävling att man måste kunna reglera spänningsnivån upp och ner beroende på situationen du befinner dig i. Faser av en fotbollsmatch ska f. x vara aggressiv i pressen, medan det i andra Situationen är väntar och lugn. n längdåkare ligger och vilar i fältet under mässan och som måste agera utifrån ett ryck. Kommer ofta att mobilisera mycket ansträngning genom att försöka öka spänningsnivån genom bl. en annan slags intern dialog.

ADVERT

Mest populära