Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Ramadan och musklerHär kan du läsa lite om vad du kan göra för att utföra en amadan utan att förstöra för mycket för motion och diet.

Det som ofta är problemet vid fasta tiden är att det är så lätt att äta på ohälsosam mat efter solnedgången. Detta beror på att du blir väldigt hungrig och törstig. Då kommer det att få dig att gå över maten så snart solen är borta. Det är en bra idé att äta när de snabba pausarna på kvällen. Då äter du inte allt på en gång, men bara lite. Då kan du vänta lite och äta mer. För att få mest energi hela dagen, bör du äta mat som kroppen tar lång tid att smälta. Ät mycket fiber, grovt bröd, grönsaker, brunt ris, havregryn och kött, fisk och ägg. Om du äter mat som är lätt att smälta, det vill säga med högt GI, kommer du snart att bli hungrig igen och ditt blodsocker kommer att fluktuera.

Hela dagarna utan mat och dryck minskar arbetskraft och koncentration. rbetet bör därför organiseras i förväg. n vanlig reaktion är att förvärra migrän eller huvudvärk under de första dagarna. Det här är förstås kroppens reaktion på brist på mat och dryck, men det kan också bero på att du vanligtvis röker och dricker mycket kaffe. Huvudvärk kan också vara ett abstinenssymptom. amadan är ett utmärkt tillfälle att blåsa röken. ftersom rökning inte är tillåten under dagtid är det mycket bra hjälp.

Du behöver inte verkligen förstöra din form genom att utföra amadan. Periodisk fasta är en mycket populär diet metod som faktiskt låter dig komma i topp form. nligt evolutionära lektioner har människor aldrig ätit på vanliga tider, men bara när maten var tillgänglig. Genetiskt bör vi därför vara bättre lämpade att absorbera en större del av maten under korta perioder, och sedan gå längre perioder utan matintag. Periodisk fasta är att du sätter ihop majoriteten av dagen, och sedan tas kalorierna på dagen på kvällen över en period av 2-4 timmar.

För träning kan du till exempel träna precis innan maten ska tas. Kom ihåg, vi tränar ofta Cardio före frukost. Således kan du till exempel ta kort före solnedgången. Du kan också ta styrkan, men så snart du står upp. Då vill du ha mer energi att fortsätta. Det bästa är att du äter en måltid efter solnedgången, träna styrka och ät resten efter träning. Då bör du antingen ha handböcker hemma eller ett gym som är öppet på natten i närheten.

Det finns inget som behöver förhindra att du kommer i din bästa form. llt som behövs är planering och planering.ADVERT

Mest populära