Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Prästerna bättre med mental träning

Publicerad 11 januari, 2017

Senast uppdaterad 11 januari, 2017

v irik Lund øer Training. nej

Genom att träna regelbundet, systematiskt och över tid kan mental träning utveckla strategier som ger dig ett extra boost i fysisk träning.

Läs också: 

För de flesta kräver varje dag mer hjärnan än kroppen. Vi använder hjärnan varje dag, och många kanske inte inser att de faktiskt tränar mentalt redan. Du lär dig att hantera svåra situationer på jobbet, kanske strävar efter att behålla motivationen att utföra en svår uppgift eller att behålla självkänsla genom att säga positiva och konstruktiva saker till dig själv.

- Målet med mental träning är att få dig att må bra om dig själv och vad du gör i vardagen. Därför är mental träning viktig både för Ola och Kari ordmann, liksom toppatleten, säger Linn ngdahl Lysvik, idrottspsykologrådgivare och projektledare på Tankeboksen.

ngdahl Lysvik påpekar att de få är medvetna om de mentala strategierna de använder i vardagen.

- Den viktigaste punkten här är att de flesta inte är medvetna om vad som händer mellan tankar, känslor och beteende, och att det ofta innebär att de ibland välja en mindre effektiva mentala strategier åt gången. tt utveckla mentalt måste du vara medveten om dina egna psykiska svagheter och styrkor. Och ordet utbildning innebär att du regelbundet tränar, systematiskt och över tiden för att utveckla dessa strategier, säger hon.Den mentala träningen handlar om att vara medveten och medveten om dina egna svagheter och styrkor. Du implementerar mentala tekniker och hanterar utmaningarna personligen och arbetar genom utmaningarna. På så sätt kan du utveckla strategier och tekniker som du hämtar när du behöver det, vilket kan ge dig en extra boost i ditt träningspass eftersom du måste ta ditt huvud i vad du gör.

- Det är viktigt att komma ihåg att vi redan tränar mentalt när vi är fysiskt aktiva, berättar ngdahl Lysvik.

Samtidigt kan du möta utmaningar som är svåra att hantera och förstå på egen hand.

- Om du finner det svårt att se var du har något att få, kan professionell vägledning vara en bra idé. Ofta kan utövare arbeta nära en mental tränare eftersom de står inför situationer, både i vardagen och i tävlingen, som de själva inte förstår eller hanterar på egen hand. tt ta stress och spänning från olösta situationer kan gå utöver den fysiska formen. Huvud och kropp hänger ihop, påpekar ngdahl Lysvik.

Läs också: 

Linn ngdahl LysvikDet finns ingen konkret svar på hur mycket tid du ska spendera på mental träning, men att det bör vara en vanlig del av träningen har gradvis blivit både mer accepterad och rekommenderad.Då handlar det om att kartlägga din sport- och träningssituation och vilken typ av mentala färdigheter det kräver.

- För en löpare kan det vara fråga om att förbättra möjligheten att hålla fokus på att gå tekniskt korrekt under hela skidlöpningen. ller det kan vara på väg att ta itu med att man samlas och passerade grundval av konkurrenter, så det inte blir en stressfaktor som modiga en för kraft och energi på vägen, säger ngdahl Lysvik och fortsätter:

- Gör du styrketräning på gymmet Trades Det kan vara mer om att kunna motivera för att slutföra planen du har planerat. tt sätta upp bra mål för utbildning, för att använda visualisering för att repetera tekniska element, eller använda specifika metoder för att minska oönskade spänningar i kroppen kan ansöka om både styrka och längdskidåkning.Oavsett hur och vad du tränar, är det viktigt att komma ihåg att huvudet och kroppen hänger ihop. tt stressa ut stress kan ge energi och vinst i fysisk träning. Till exempel kan de fem grundläggande teknikerna för mental träning (se fakta längst ner i artikeln) hjälpa dig.

- som vi använder för att utveckla mentala färdigheter som motivation och självförtroende, förmåga att öka eller minska spänningsnivån, bevara tron ​​och efterlevnad utbildningsplan, förmåga att hantera motgångar och välstånd, förmågan att kontrollera fokus bred och smal, och mellan växlingsfokus på och av, förklarar ngdahl Lysvik.

ngdahl Lysvik rekommenderas att vara nyfiken, och säger att det finns en hel del bra tekniskt material som kan hjälpa dig att avgöra vad du kan tjäna på att genomföra mental träning i din träning varje dag.

- Om du till exempel upplever mycket spänning i din kropp precis innan tävlingen kanske du vill titta på vad du säger till dig själv i den här situationen. Kanske pratar du själv? Om du känner att du inte är fullt deltagad i träning, kanske uppmärksamhetsträning ska vara i första hand, avslutar hon.

FKT

Det finns fem allmänna grundläggande tekniker för mental träning:

  • Visualisering
  • Mål Strategier
  • inre dialog
  • spänningsreglering
  • OS Training

Se också: 

ADVERT

Mest populära