Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

ÖVerlev julen!

Publicerad ovember 29, 2012

Senast ändrad 28 juni 2014

Genom ven otevatn träning. nej

är det närmar sig jul, är det mycket att göra. Det finns julbord, presentartiklar och tvätt av hus som är på schemat för de flesta utöver de vanliga sakerna. Detta kan göra dagarna extra stressiga. Här är några tips om hur du reducerar stressnivåerna.

Hoppa inte över övning

Det kan vara frestande att skära ut din träning under den här perioden. Men var medveten om att träning är en av de bästa metoderna att bli av med spänning från din kropp, ge dig en heltid och få energinivåer och humör. Har du väldigt lite tid, gör saker lätt. Det kan finnas några enkla träningsövningar hemma eller välja korta och effektiva övningstimmar i gymmet.

Välutbildad tacklar stress bäst.

Lyftvikter

Uthållighetsträning kan vara effektiv och tidsbesparande, så många hoppar över styrketräning i stressiga perioder. Tänk på att brott i styrketräning kan ge dig en minskning av muskelmassa och styrka vilket är en viktig motor i vår förbränning. Denna styrka är viktig att behålla med tanke på alla förberedelser inför julen med att höja juleffekter, bära påsar etc.

Har du en dålig tid, utarbetar korta och effektiva styrkor och använder ett träningsprogram för hela kroppen.

Jogging eller Walking

Du kanske tror att du får tillräckligt med uthållighetsträning för att hoppa i butikerna? Inte nödvändigtvis.

Ställ in tid för en promenad eller en jogga, så det här kommer att utlösa hormoner som minskar din stressnivå och ger dig bättre humör på kort tid. Dessutom bidrar det till att bibehålla en stabil vikt och hålla dig borta från många frestelser som är lättillgängliga under julen.

Om du behöver en paus från din familj och tid för dig själv är träning det bästa sättet att använda det.

vslappning / avslappningsträning

Om det inte finns några effektiva och korta träningspass, uppsätt av 10 minuter på morgonen för avslappningsövningar eller yoga. Yoga är bra för rörlighet, men det är också ett bra val att starta en ny dag eller lugna sig efter en lång dag.

Sova

Om du är mer stressig än någonsin, kanske det finns mer sömn som kan behövas. n hög stressnivå utlöser stresshormoner. Dessa hormoner kan påverka kroppen så att det lätt lagrar fett. Därför se till att du får tillräckligt med sömn per dag. Det kan också hjälpa till med några korta "power nap" under dagen om du inte får tillräckligt med sömn på natten.

Lös in

Såsom nämnts i början av denna artikel fortsätter rådet att träna även om du är hektisk före jul.Men du kan inte göra det även om du gör allt du kan, oroa dig inte. Var inte rädd för att minska mängden träning i perioder. Om du hanterar några sessioner i veckan kan det räcka för att behålla din form.

Tidig jultid slutar också, vilket ger tid att komma tillbaka till rytmen igen.

Ingen tid för motion?

ra form är färsk frukt

Drick mer vatten

Vid denna tid på året finns det många som dricker mer alkohol än vanligt, vilket kan ge en viktökning. I kombination med kallt torrt väder kan det ge en grund för uttorkning. tt vara uttorkad gör dig extra avslappnad och kramar dig för energi. Kom därför ihåg att dricka tillräckligt med vatten.

Lär dig att säga nej

tt säga "nej" kan vara svårt och den som är svårast att säga nej kan vara dig själv. Du vill köpa stora julklappar, dekorera huset, planera julpartier, delta på annans julparty och ta hand om alla dagliga uppgifter. Detta är idealiskt för många. Men borde det vara så? Varför inte nej till något, gör prioriteringar, och delta / gör bara vad du vill?

Är du trött och stressad betonar att du trivs bra med dig själv och din familj.

elöna dig själv

är jul är över, belöna dig själv för ett välfyllt jobb. Det kan ta en extra lång träningspass, en massage eller spatime, läsa en bra bok eller hänga med goda vänner.

Ha en trevlig tidsfördriv!

ADVERT

Mest populära