Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Utomhusträning på vintern - Hur håller du värmen?

Publicerad December 20, 2011

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v ven otevatn Training. nej

Här hittar du några enkla tips om hur du håller dig varm när du utövar utomhus på en kall vinterdag.

Många människor ser fram emot att träna utomhus kall vinterdag. Är du den som föredrar att gå till fitnesscentret? Då saknar du den glädje och friskhet som en session utanför de kalla vintermånaderna kan ge.

Den viktigaste anledningen till att de flesta undviker träning på vintern fryser på händer och fötter. Dessa enkla tips kan hjälpa dig att träna vintertid:

Flera lager

Har mer kläder på dig. Det inre skiktet ska vara tillverkat av ett material som leder svett bort från kroppen. Undvik bomull eftersom det håller på fukt. Om träningen med låg intensitet kan kräva ett isoleringslager mellan de inre och yttre kläderna. n tunn fleece tröja kan vara förnuftig. Om du utövar intensiv träning kan två lag räcka. Ytterplagget ska vara vindtätt och andningsbart för att ge utrymme för fukt. Dessa kläder kan ha olika vikt, lätt vikt, medelvikt eller tung. Välj det här ytterkläderna baserat på hur kallt det är och träningens intensitet.

Varma dina fötter och händer innan du går ut.

Passiv uppvärmning: Om du har stora problem med att hålla händerna varma och varma är det en bra idé att sätta dem i varmt vatten innan du går ut. rfarenheten visar att personer som gör detta inte upplever kalla fötter under hela sessionen.

Välj rätt strumpor

Håll dig borta från bomull. är bomullsstrumporna är våta eller fuktiga är de våta och de resulterar i snabb uppvärmning från fötterna. Välj strumpor på samma sätt som du väljer kläder upp till kroppen. Det måste vara av ett material som leder bort fukt. xempel är ull och coolmax.

Välj rätt skor

Dagens skorstillverkare har skor för olika årstider och olika terräng, så det är inte svårt att hitta en vintersko. Det ska vara en vattentät sko som. Goretex hjälper dig att hålla regn, glider ut ur dina fötter medan svetten kan passera ut.

Smidigt sätt?

Är vägen eller banan du kör smidigt? Då kan skogen inte ha tillräckligt med friktion för att göra det bekvämt och säkert. ids på sådana dagar är isbröder. De kan enkelt sättas på och av sneakers. xempel: Yaktrax

Huvud och händer Skydd

Detta är självklart, men bära hatt och handskar när du tränar i kylan. Om du blir het, kan de lätt tas av och sätta i fickan.

Undvik starka vindar> 999> Kom ihåg desto starkare vinden är desto kallare temperatur kommer att känna.

Wind chill-kalkylatorn visar hur mycket vinden påverkar den angivna temperaturen utanför.

Hur kallt?

Forskning visar att hårt träning i kyla kan orsaka astma.

Skidförbundets regler tyder på att konkurrensen inte ska hållas vid temperaturer under -18 grader Celsius. Om det finns vind dessutom kanske du vill överväga träning istället?

ADVERT

Mest populära