Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Online träningsguide Works

Publicerad 29 januari 2012

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v ven otevatn Training. nej

Studien visar att onlineutbildning ger resultat.

Syftet med studien var att utvärdera effekten av träningsvägledning på internet och via SMS i överviktiga kvinnor under en 12-veckorsperiod.

Metod

De 67 personerna rekryterades från ett sjukhus i Sydkorea. De var indelade i två grupper, en grupp som fick träning och dietrådgivning på internet och SMS, och en grupp som fungerade som kontrollgrupp.

Syftet med studien var att minska omkretsen av höft, kroppsvikt och blodtryck med vägledning på internet och SMS. Dessa faktorer uppmättes före och efter studiens start. Studien hade en varaktighet av 12 veckor.

Individerna mätta sin vikt, vikt, blodtryck och noterade vad de åt och tränade på en online dagbok eller på sin mobiltelefon. aserat på dessa noter fick de feedback från proffs om förändringar som de behövde göra.

esultat

esultaten visade en genomsnittlig minskning av midjestorlek var 3, 0 cm och en genomsnittlig kroppsviktreduktion på 2,0 kg efter 12 veckor.

lodtrycket reducerades också efter 12 veckors träning.

Slutsats

Online-baserad träning och dietledning minskade midjelinjer, blodtryck, kroppsvikt och kolesterolnivåer inom 12 veckor hos överviktiga kvinnor.

Källa: Int J Med Inform. 2012 20 jan. Utvärdering av mobil- och internetintervention på midjemåttet och blodtrycket hos postmenopausala kvinnor med bukfetma.

Park MJ, Kim HS. Source ational Health Insurance Corporation, 24 Dongmaggil, Mapo-gu, Seoul 121-749, epubliken Korea.

ADVERT

Mest populära