Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

29

Publicerad september 15, 2013

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v Charlotte M. S. Karlsen - Utbildning. nej

ergensjenta Kristine hade länge drömt om att utmana sig som en deltagare i "71 ° nord" när hon anmälde sig till hösten. Utmaningarna kunde inte vänta på dem, och måndag kämpar hon för att gå vidare norrut.

I det andra avsnittet, som sändes den 9 september och TV-norska produktionskanalen, kallades de vildaste någonsin deltagarna på jukan där de hoppade i enskild fallskärm.

- Det var helt vansinnigt. Jag har alltid velat göra det, men jag hade inte sett i min vildaste fantasi att hoppa ensam och inte i tandem, säger 26-åringen.

Kravet på att mobilisera energi och kraft

Verklighetsprogrammet, som tar en grupp av tolv deltagare på en resa från Lindesnes i söder till ordkapp i norr, är känd för fysiska och psykiska utmaningar i rad. Kristine Skår ordø från lomsterdalen i ergen har alltid varit en aktiv tjej, men hon tror att hennes egna förutsättningar kunde och borde ha varit bättre innan resan ägde rum.

- Jag sprang mycket och gick i bergen, men vi gjorde nästan inte resan. Det var alltid något annat, skidåkning, cykel eller liknande. Många av de andra hade tränat mot deltagandet, men det var klart att jag var tvungen att anmäla mig till året i mitt liv, jag var i dålig fysisk form, säger den konkurrerande tjejen som spelade fotboll för några år sedan.

SKT PULS: är Kristine hade fallskärm på ryggen och hoppades ut ur ett plan pumpade adrenalin som aldrig tidigare. Den energiska förskollärare lockas av utmaningar, men också att uppskatta den lugna promenader i skogen och bergen här i Fjellveien längs Fløyfjellet, ett av ergens mest populära vandringsleder.

Även om hon hade velat ha mer aktivitet där hon kunde använda benstyrka kände Kristine att hon gjorde bra.

- Jag kämpade hårt för att inte stanna henne där lilla, svag. Jag var alltid bland de som hade mest mat i väskan eftersom jag var rädd för att jag skulle sluta använda energi, säger den 26-årige som mäter 1,63 meter på hyllan.

orttagen från verkligheten

Kristine vänner och kollegor säger att de sällan ser henne utan vattenflaska, och den begränsade tillgången på vatten var en av de särskilda utmaningar på resan från Lindesnes.

- Jag måste ta två flaskor på en timme. Vi flickor hade påsar som rummet 100 liter, och minen var alltid fylld med mat och vatten.

Deltagarna hade också mycket begränsad tillgång till information i sin vardag.

- Vi visste ingenting. Ingen tid, inte vad som skulle hända, oavsett hur mycket vår väska vägde och inte när vi fick sova eller äta nästa gång. Vi visste ingenting om vad som hände i landet eller i resten av världen ", säger Kristine.

Utan bubbla

tt stanna i en sådan bubbla gjorde samhället inom gruppen extra stark, medan det blev extra svårt när "orges vackraste äventyr" slutade.

- Jag har haft vänner för livet hos människor som jag inte trodde var min typ av människor. Vissa kan vara mest som jag, medan andra liknar dem jag har tidigare ", säger Kristine, som betecknar gruppen som starkt sammanflätad.

- Vi var helt tillsammans hela tiden. Även om du ville ha en dusch och lite tid själv, var det en smärta att komma hem och ut ur bubblan.

Lärde sig om sig själv

Kristine är en riktig frys och var orolig i förväg för hur det skulle vara i tält och lavvo. Trots att hon höll på sig för utomhusaktiviteter var det som gjorde hennes rapport i början, var det helt oöverträffat att hon var på väg till Lindesnes.

- Jag har aldrig använt primus och sov aldrig i tält. Jag har inte haft enheten runt mig som gör sådana resor. Vi flickorna sov med två bobbags, skallejackor, ull och två sovsäckar, och ändå huddlade vi. Du känner dig så hjälplös när du är våt och kall hela tiden tycker Kristine.

Även om hon någon gång ville lägga sig ner i snön och ge upp hela expeditionen, blev hon uppvärmd av den brinnande lusten att uppleva nya saker.

- Jag skulle inte sakna någonting, och det var det som fick mig att inte ge upp. Tänk om de andra skulle göra lite roligt utan mig!

Inte ens mamma vet hur långt Kristine når och sekretesspolicyn har hon skrivit förskoleläraren att hålla.

- är jag var där trodde jag att jag aldrig kunde berätta om erfarenheterna så snart jag kom hem. Men nu har jag gänget från vad jag kan prata med och då kan jag titta på ansikten av vänner och familj när de tittar på hoppa fallskärm på TV, Kristine glider.

tt gå ut i duell

Men den tidigare episoden avslutades med en alpintävling, där öre tycktes ha helt löpt ut den annars så säkra och vågiga bergsflickan. Hennes rörelse till sjuttios första latitud står på spel i måndagens episod.

- Jag vet inte vad som hände, men jag vågade bara inte satsa. Det var förmodligen rädslan att höja det som var för mycket i mig. Jag har varit på slalom en gång tidigare och visste att jag skulle förlora. Vi inser inte att förloraren bara märktes och fick en annan chans i duellen, säger Kristine.

u finns hon till stor del inom STS ygårds väggar, där hon har grupplektioner som favorit. Hon säger att hon skulle vilja börja med både löp och styrketräning, samtidigt som hon har många nya vänner att gå på en promenad i skogen och landa med.fter inspelningarna slutfördes i april har deltagarna träffats igen vid flera tillfällen men utan både lavvo och turmat.

- Det är trevligt att träffas i en stuga och dricka vin och njut av oss själva. Vi har pratat om att gå på turer tillsammans också, men om det blir lågt är jag inte säker. Jag tror inte riktigt det, skrattar Kristine.

"71 ° orth" har en sista 9 december.

FOTO: Charlotte Karlsen

ADVERT

Mest populära