Landets ledare inom motion och kost >> Diet

Norsk bröd är bättre än Weightgainer

Fredrik Gyllensten 12 november 2011

många, särskilt pojkar i tonåren, syftar till att gå upp i vikt med hjälp av styrketräning. Det är inte nödvändigtvis något fel med det, men för att komma till detta köp många själva 'gainere' - tillägg som syftar till att göra det lättare att konsumera mer kalorier och därmed få en kalori överskott.

Dessa produkter är ofta 'hyped upp' till skyarna om hur bra de kommer att vara, och det är inte på kraven från tillverkarna, men hur lönsamt är det verkligen sådana produkter?

Låt oss titta på de 3 mest populära "vinnarna" från den amerikanska onlinebutikens kroppsbyggnad. com, och jämför dem med mer normal norsk biljettpris.utritional: Procentandel av energi från var och en av makronäringsämnen


Optimal Serious Mass 16% 3% 81%
Optimala Pro Complex Gainer 37% 11% 52%
F Muscle Juice 22% 15% 63%

* kolhydratkällor i dessa förstärknings framåt består främst av stärkelse och socker, främst maltodextrin.

Som du kan se kommer de flesta kalorierna från tillsatt stärkelse och socker i produkterna, det här är inte fördelaktigt. Det är inte nödvändigtvis något fel med socker eller stärkelse i sig, men när det gäller att rengöra / bearbetad form, utan mikronäringsämnen som kommer med hela livsmedel såsom f. x frukt och fullkornsprodukter, då är det inte bra.

Gainerne har hög energitäthet (ger mycket energi per gram produkt) utan att lägga till viktiga mikronäringsämnen. Och inte tala om fytokemikalier - som allt mer belönas för sina hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande egenskaper, särskilt mot hjärt-kärlsjukdomar och cancer (1-3).

Vissa gainere är visserligen lagt till extra vitaminer och mineraler, som hjälper, men tyvärr är det ofta så att kosttillskott inte verkar gå samma hälsofördelar att näringsämnena i sin naturliga form (ref 4 -. Som eksemel).

orsk bröd är bättre än amerikanska Gainer

I jämförelse, jag kommer också efternäringsprofil (per 100 gram) till en Svenskt vetebröd. I det här fallet akers atural Healthy uilding, som råkar vara mitt favoritbröd.

 De flesta kolhydraterna kommer från hela korn. rödet innehåller också över 10% fiber.Vad sägs om smak, pris och funktionalitet?

'Smaken är som butt', som ordspråket säger - men jag är overbesvist att alla vet om eventuella 'normala' livsmedel som de tror smakar bättre än sin favorittgainer, och jag har aldrig hört talas om någon som använder smaken som ett argument för vinnare.

priset men kommer dock att variera enormt, men alla gainere jag har sett är betydligt dyrare än en liknande näringsprofil av mer vanliga livsmedel, såsom. T.ex. mjölk och bröd.

Det enda argumentet kvar är enkelhet (funktionalitet); Det är väldigt lätt att blanda en vin med lite mjölk, vatten eller juice och dricka den. Det tar lite tid, och de flesta vinnare har också mycket bra hållbarhet.

Still; det tar inte lång tid att laga mer eller mindre samma diet från vanlig mat; lite chokladmjölk, en frukt eller två, och några kakor, till exempel. Livsmedel som juice och nötter är också lysande och enkla för människor som vill gå ner i vikt - och definitivt hälsosammare än en vinnare.

n gainer har sina användningsområden

Denna artikel är inte tänkt som en blåkopia, och jag kan definitivt se själv fall där en gainer kan vara bekvämt för vissa människor, men jag tror att de flesta människor som använder " gainere 'för att gå upp i vikt kan med fördel ersätta detta till förmån för mer' normal norska diet 'och kanske hellre ägna sig åt lite mindre hälsosamma' vanlig mat', än att ta massor av stärkelse och socker genom en gainer.

Fördelen med gainer är att den ger flytande energi. Denna energi är mycket mindre än fast mat. Så, kämpar du för att få önskad mängd brödskivor (1 skiva bröd är cirka 100 kalorier), du kan naturligtvis överväga att köpa din vinnare.

nvändar du vin och varför? 18 Svara

eferenser

  1. Optimal utrition: fiber och fytokemikalier - Pubmed
  2. hälsoeffekterna av grönsaker och frukt: bedömning verkningsmekanismer i mänskliga experimentella studier - Pubmed
  3. fytokemikalier: väktare av vår hälsa - Pubmed
  4. Clarke JD, iedl K, ella D, Schwartz SJ, Stevens JF, Ho . Jämförelse av isotiocyanat metabolit ivåer och histondeacetylasaktivitet i mänskliga objekt Tidskrävande broccoligroddar eller roccoli Supplement. J gric Food Chem. 2011 sept 30. [pub före tryck]. Pubmed.
  5. // www. bodybuilding. com / butik / vinnarna. htm

ADVERT

Mest populära