Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Nytt år - Nya träningsmöjligheter

Publicerad 1 januari 2013

Senast ändrad 24 juni 2014

v ven otevatn Training. nej

Har du bestämt dig för att få bättre form? Så här kan det göras.

Då går vi igen! fter en december månad med mycket god mat och dryck och kanske mindre tid för motion än annars. Det här är en tid som många tycker om och tycker om. Men för vissa har det blivit för mycket god mat och för liten aktivitet. För den här gruppen är 1 januari ett bra tillfälle att träna mer och äta hälsosammare mat.

känner du dig själv? Ärende ja, du är inte ensam. Statistik från gymnäringsbranschen visar att just denna tid på året är högsäsong för dem som har haft ett dåligt samvete och kommer att börja träna.

ytt år - nya möjligheter!

n amerikansk studie utförd av John C. orcross vid University of Scranton visar att 15% av alla som börjar träna strax över det nya året har huvudmålet att gå ner i vikt. Kan du känna dig igen här också?

Oavsett ditt mål med din träning har du gjort ett rimligt och bra val om ditt nyårsafton ska börja träna. Men kom ihåg: att få en fungerande kropp och bättre fysisk form tar tid. Särskilt om du har varit inaktiv under en längre tid.

Har du haft det här målet varje januari men har gett upp efter en kort stund, borde du kanske titta på dina mål och justera dem lite?

Comfort Zone

Motion måste inte vara en aktivitet som spenderar hela tiden eller gör obehaglig smärta. Men det finns en koppling mellan motion, smärta, obehag och ömma muskler.

n vanlig uppfattning bland de flesta människor är att träning ska vara svår att ge effekt, och så hårt att vi dumpar när sessionen är klar. Men sådan hård träning är en liten andel av befolkningen som utför.

För en vanlig person kan ett bra träningsprogram vara övningar som tränar hela kroppen. tt uthållighetsprogram som ger positiva effekter på hjärtat, lungorna och blodkärlen. Och ett styrprogram som stimulerar skelett, muskler och leder.

Vår kropp är ett levande väsen. Ska vi påverka det, göra det starkare och bli bättre, det måste stimuleras. Det innebär vanligtvis aktivitet lite utanför vår komfortzon. Så, du borde komma i lite bättre form, du måste utmana dig själv, ge din kroppsstimulans, för att kunna förbättra.

Det låter enkelt? Träna lite utanför komfortzonen och vips för att få en hälsosam och rundad kropp? Det kan vara så, men för många är det svårt att komma in i dagliga rutiner med avslutade träningspass. Detta gäller särskilt för dem som är obetalda.

Mini-sessioner ger också effekt!

Hur börjar man?

tt vanligt misstag är att ställa för höga mål. Har du som mål att träna fyra gånger i veckan, kan det vara bra att börja med tre?Håll lite tillbaka i början för att behålla din motivation över tiden.

För höga mål är det svårare att nå dem. är du inte gör det är det lätt att förlora motivation och du slutar träna. Därför sätta ett långsiktigt mål att uppnås med hjälp av många mellanliggande mål.

Ställ dig frågan: "Var är jag nu?" och "var ska jag vara om ett år?" För att nå ditt mål på ett år, sätta mål mål som kan uppnås inom 1 till 2 månader. Detta gäller både träning och kostförändringar. är du väl har nått den första delmängden läggs en ny till. Om du misslyckas med att nå ditt första delmål, ge inte upp! Om du är oerfaren med att ställa in mål kan du kanske gå lite i början. ehöver du hjälp, kan det vara en möjlighet att söka en personlig tränare.

Hur väljer man ett lämpligt träningsprogram?

Det finns många sätt för en bättre hälsa och friskare kropp. Lyckligtvis finns det många val!

Vilken typ av aktivitet / enhet ska du välja från ett gym om du vill utöva uthållighet? Svaret är: Vad du gillar bäst! Övning behöver inte vara tråkig! Välj en aktivitetsblankett som passar dig. Vissa trivs på hotellets gym, medan andra föredrar lagspel, jogging eller promenader.

Utbildning behöver inte vara en formaliserad verksamhet och kanske inte nödvändigtvis tar mycket tid på din dag. Tidigare lyckades man hålla sig i form genom vad som var vardagliga aktiviteter som hushållsarbete, trappor och lek med sina barn.

Slimprogram

Uthållighetsprogram

Styrprogram

Vad ska träningsprogrammet innehålla?

För att få ut mesta möjliga av dina träningspassar, fokusera på stora muskelgrupper. De största muskelgrupperna är skinkor, lår, kärnmuskler, bröst och rygg. Stimulering av dessa muskelgrupper ger dig störst effekt på kortast möjliga tid.

För träning av uthållighet betyder aktiviteter som vandring, jogging, cykling, rullskridskoåkning, rullskridskoåkning. Styrketräning är det enklaste sättet att välja ett gym. Här har du tillgång till övningar där du kan arbeta systematiskt för att stimulera de största muskelgrupperna. Med viss kunskap är det också möjligt att utföra styrketräning utan någon typ av apparat.

Hur man brinner fett bäst?

Är du osäker på att utföra vissa styrketräning, erbjuder de flesta träningscenter tränings tips eller personliga tränare för att hjälpa dig. Oerfaren som börjar träna på egen hand, misslyckas ofta på grund av bristande kunskap. Därför kan det vara värt att söka hjälp.

Utbildning i sig är ofta inte tillräckligt om målet är att gå ner i vikt. Kostförändringar kan orsaka stora förändringar i kroppssammansättningen om du har varit slarvig här. Även i detta område kommer det att vara effektivt att få hjälp om du saknar kunskap.

n bra start kan vara att skriva ner vad du äter under en vanlig vecka. estår av det mesta av maten du äter av snabba kolhydrater (t.ex.ex. mycket socker) och mycket ohälsosamt fett, bör denna mat ersättas med långsamma kolhydrater ("grovt kolhydrat") och hälsosamt fett. Har du mellanmål i form av choklad eller andra mellanmål, ersätt detta med frukt och grönsaker.

Mat som kommer ut ur betydelsen

Progression

örja inte, så som tidigare nämnts, för hårt. Detta kan orsaka motivation att falla men kan också öka risken för skada. Många nyårsafton har slutat bara på grund av det. Vissa är så tunga och aggressiva i början av ett träningsprogram med resultatet att skador uppstår. ådet ska därför försiktigt börja med en gradvis eskalering.

Hur vet jag att jag tränar tillräckligt hårt?

Hälsoverkets rekommendationer är minst 30 minuters träning med måttlig intensitet per dag. Studier visar att många inte vet vad måttlig intensitet är.

Vill du veta vad måttlig intensitet är, kan ett hjälpmedel vara ett gångprov. Gå så fort du kan, medan du kan prata med din sida man utan hitch för mycket efter andan. Om det blir för mycket prat kan det vara ett tecken på att du inte övar tillräckligt hårt.

Du kan också kontrollera din energinivå efter träning. Om du fortfarande är trött och trött en timme efter träning kan du ha tränat för hårt. n genomsnittlig person kommer att kunna återhämta sig efter så lång tid.

Lycka till!

ADVERT

Mest populära