Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Ny körkörning

Publicerad 27 Jun 2013

Senast ändrad 24 Juni 2014

v Även otevatn - utbildning. nejunning har fått ett nytt steg under det gångna året. Människor vill ha mer spänning och söka nya utmaningar. Hindermaraton är superpopulär i US, och nu ser vi Parkour lanserar uropa.

Franskt ursprung

Ordet parkour kommer från det franska ordet som betyder "väg igenom". Parkour är på väg att övervinna vad som är på din väg, oavsett om det är en bil, ett högt staket eller ett taktak. Du lär dig tekniker som låter dig hoppa, vrida, springa och vrida runt de flesta av dig - i snabb takt.

Trenden började först i Frankrike för några år sedan, med grundare David elle i spetsen och spred sig snabbt till andra större städer som London och Los ngeles. Idrottarna utvecklades initialt i form av varandras företag, men som fenomenet växte blev YouTube en viktig inspirationskälla och utgångspunkt för förnyelse.Tekniken själv påminner mig om kampsport utan stridsaspekten. Parkour anses vara mer än bara en träningsform, och de mest ivrige anhängarna följer principen "tt vara medveten om hinder är att vara fri".

Det finns inga specifika regler, men det finns några tydliga principer som du måste följa, både när det gäller hur du landar och vilka hinder du tar på dig. Parkour trailers är angelägna om att skapa en balans mellan säkerhet, frihet och adrenalin.Många har sett fördelarna med denna form av löpning och rörelse och det finns flera centra runt om i uropa som nu erbjuder kortare och längre kurser.

Ta en tur till Parkours födelseplats Paris för att se och prova trenden med dina egna ögon. Varje tredje helg kan du till exempel sväva över hustaken, hoppa över parkerade bilar och kasta dig själv i lyktorna i Dame du Lac-monumentet, där allt började.

Du behöver inte boka en timme, det är bara att möta. Certifierade Paroucers ger dig tips och råd och visar dig de viktigaste teknikerna. Det kostar inte mycket att delta i det roliga och flygningarna behöver inte heller kosta en skjorta. Till exempel kolla xpedia, vilket ger dig en översikt över resor till Frankrike.

är du har lärt dig tekniken kan du göra detsamma hemma. Kanske är det du som börjar den första Parkoursenter i orge?

rtikel Författare: Martine Jonsrud.ADVERT

Mest populära