Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Myter om magträning

Publicerad 22 ovember 2012

Senast ändrad 28 Juni 2014

v Även otevatn - utbildning. nej

Uppfattningen om vad som är det bästa sättet att träna är många. Här dödas de vanligaste myterna på vägen till skallen.

Det finns massor av tränings- och dietprogram som lovar att ta ut magmusklerna. Skulle du undvika att bli lurad, finns det några faktorer du bör vara medveten om. Från tidigare vet vi att det kan vara svårt att lyckas om maten vi äter är ohälsosam eller äter piller för att gå ner i vikt. Titta på tv-butiken annonseras för varje möjlig träningsenhet som lovar dig "sex-pack". De flesta av dessa enheter kommer inte att ge dig vad de annonserar.

n analys av magapparaten i tv-butiken visar att de bygger på träningsprinciper för motion varje dag med många repetitioner. Men ger det en bra effekt? Observationer på olika träningscenter visar att många följer denna tradition.

För många är mage träning viktig och strävar efter att få den täta magen. Kanske är det därför så många missförstånd om denna muskelgrupp? Låt oss titta på några av myterna och se vad som är rätt och fel.

rtikeln har ett kosmetiskt fokus. Utövandet av bukmusklerna i ett hälso- och prestationsperspektiv kan ha ett annat tillvägagångssätt.

"Magmusklerna bör utbildas varje dag",

v någon anledning finns det en uppfattning att magmusklerna är annorlunda än andra muskler. Det sägs ofta att bukmusklerna är en mindre muskelgrupp än, till exempel, bröstmusklerna. Därför tolererar de mer träning. Men muskelvävnaden i magen liknar muskelvävnad i större muskelgrupper. Och alla muskelgrupper behöver vila för att bli starkare och växa. Om du tränar magen varje dag är risken stor för tvingande.

"Utbildning magmusklerna ska utföras med många repetitioner"

Återigen magmusklerna är som andra muskler. lla muskelgrupper består av snabba och långsamma muskelfibrer. Det betyder att vissa muskelfibrer svarar bäst på låga belastningar och många repetitioner, medan andra svarar bäst för att träna med några repetitioner och tyngre belastningar.

För de flesta är andelen långsamma muskelfibrer höga i bukmusklerna. Detta kan vara orsaken till utvecklingen av en "tradition" för utövandet av magen med många repetitioner.

Men att optimera buken träning utbildning bör bestå av både tunga laster och låga reps och lätt belastning och många upprepningar.

"Sit-ups ring Mouth Muscles"

Tyvärr är det inte så lätt. Om bukmusklerna uppträder måste fettprocenten vara låg. För att uppnå detta krävs en kombination av uthållighetsträning och en optimal kost. Det är således inte möjligt att punktera med magmuskler.

"nvända tunga vikter i magen tränings midjan är bredare"

Denna myt hänger ihop tradition av hög repetitions utövandet av magmusklerna. Det praktiseras med många repetitioner och kroppsvikt som en belastning för att undvika att få stora muskler runt midjan och därigenom utöka.

Vad gör midjan bredare är fet. Så länge det inte finns något fett runt magen finns det ingen mageövning som minskar eller ökar midjan. Hur bred är du genetiskt beroende.

Om du ökar mageövningar med extra vikt blir "kvadraterna" / musklerna större. Större skinniga löv tillåter dig att få en högre fetthalt och fortfarande kommer musklerna att visas. Om du minskar fettprocenten blir de ännu mer synliga.

"Det är inte nödvändigt att träna bukmusklerna eftersom de stimuleras tillräckligt genom andra övningar"

lla människor skapas annorlunda. Vissa har genetiskt mer muskler på kroppen än andra, och vissa har lägre fetthalt än andra. Om du har tur till mig, båda dessa faktorer, kan du ha synliga bukmuskler utan att träna.

För andra kan du stimulera dina magmuskler genom olika grundläggande övningar där din mage måste stabiliseras. Men igen, det krävs att du har en tillräckligt låg fetthalt för att dina muskler ska dyka upp.

Är du glad över att ha "bara rätt" utbildade magmusklerna kan vara tillräckligt för att träna grundläggande övningar för hela kroppen där kärnan muskler fungerar. Om du vill ta det ett steg längre, träna specifika mageövningar.

ADVERT

Mest populära