Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Muskelväxt i skogen

Publicerad 5 september 2013

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v Charlotte M. S. Karlsen - Utbildning. nej

- De kan inte skadas. Det är så lätt att man kan sova medan man går. Detta kommer att träna både kropp och huvud, inar Solberg (83) vinner sin tur.

Han är ledare, eller den resa som är så snäll, för en av seniorerna i ergen Turlag. Målet är att vara fysiskt aktiv fram till 100 års ålder, även de som är närvarande i Langeskogen av Fjøsanger verkar vara mycket upptagna.

- n är inte friskare att sitta på soffan, då är det bara en väg. Muskel måste användas, seger Laila Simonsen (75).

Kommer inte till sjukeheim

Turleiar Solberg, som med glädje höjer sin fru Kari och andra damer över bäckenet eller ens hoppar i hoppet över vägen, är så hjärtligt.

Köp en biljett till den gamla världen, meiner inar Solberg, för att sitta i stolen. Och han har inga planer på att göra det först. Till vänster är hans fru Kari Solberg.

- Det finns inga två steg på vägen, och vi får samma styrka och balans. Om du inte använder muskeln, dö dei. Sjukbesittningarna är troligen bäst en stund så länge som möjligt, den 83-åriga trumpeten, som är angelägen om att rösta i årets slutliga val.

- Slit'an med en ny jacka då, inar. Det var trevligt. ej, måste du rösta för det här året, vinner Laila?

Laila Simonsen (75) kommer snart att vara på semester till Turkiet för att njuta av solen och det varma vädret. Det kommer att bli en hel del dagliga aktiviteter, som att gå och sjunga.

- Tack, det är jag mycket nöjd med. Kan också användas som kjol, inar vinner och ransakar hela vägen som han har stickat i sitt liv.

Känn som

Liksom de flesta andra sociala grupper upplever äldre medborgare också att dörren kan fungera bra hög ibland. Då är turistforeningas initiativ bra att ha.

- Det är inte alltid lätt att komma ut i dåligt väder när man är örnar. Vi kontaktade turnélaget när vi flyttade tillbaka till ergen, också för att det är socialt att ha en grupp att gå på turné, seger Lotte Tysnes.

Det är bra att ha en hand att halvera när steinane är våt och rötterna är hala. Tuppen och Lillemor alias Torunn Pettersen och Laila Simonsen är glada att ha kul i den långa skogen i ergen.

ktiv för 100-konceptet har fler spår runt ergen, och turer på 1, 5-2 timmar har fasta närvaro gånger.

- Vi är i grunden en permanent grupp, men idag är det för damer älskare som är på semester medan andra passar barn, fortel Laila.

Turan i ctive till 100: e gruppen till inar Solberg går genom Langeskogen, där en stor stignit gör det möjligt att anpassa en enda resa efter kunden.fteråt finns det kläder och böjning. Från vänster Per Tvedt, Torunn Pettersen, Laila Simonsen, Stein Tysnes, Lotte Tysnes, Kari Solberg och inar Solberg.

Det blir mjukt att stoppa denna grupp, som i höstas hälsominister Jonas Gahr Støre, hade en resa.

- Vi går i snö och i regnet och nästan i stormen. Det handlar om att klä sig, säger inar.

tt investera i utrustning

82-åriga Lotte är en av flera som går med teleskopstavar, och nästan alla i ledande gruppen har köpt Goretex skor.

De är bra på dressing, och höstfärgen är helt klarblå. li ogen, Kari Solberg och Lotte Tysnes njuter av skogen och i sin tur deras företag.

- Mina skor är helt nya, berätta Laila, som har shoppat för att de gamla skor gjorde oss både våta och kalla.

Vänskap som slår på gemensamma intressen

Det sociala är i linje med fysisk aktivitet och naturupplevelser en viktig och central del av pensionsturer. åda ser och ofta tar de ett litet stopp där de står eller pratar och inar gillar att hålla sig fram och berätta.

- Jag är säker på om vi hade bett alla användarnumret i orge för att mäta sten gårdar hans, såsom tillhörande Lang gård här, så vi hade Murar längre än den kinesiska! tänker han.

Innan turneringen går och lägger sig efter två timmar i skogen, arrangerar inar dei en lång rad kläder och bågar. Det är när man använder kroppen i naturen som en realist vet om att leva.

lla bilder tagna av Charlotte M. S. Karlsen.

ADVERT

Mest populära