Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Minisessioner har effekt!

Publicerad 26 December 2011

Senast ändrad 28 Juni 2014

v Även otevatn - utbildning. nej

Har du motivationsproblem, se här!

n amerikansk studie visar att mini-ups har en bra effekt. Det är inte nödvändigt att svettas i timmar. Studien visade att 11 minuters styrketräning 3 gånger per vecka var tillräckligt för att stimulera fettförbränning.

Varje utredare brände 125 kalorier extra varje dag de övade. Dessutom brände träningsgruppen mycket mer fett resten av dagen, även när de sov.

Praktiskt genomförande av styrketräning

Välj en övning för vart och ett av de stora muskelgrupperna: bänkpress, tillbaka hiss, dra downs, deprimerad (triceps), arm curl (biceps), axelryckningar, lårpress, vadpress, situps, och marklyft.

Slutför varje övning med endast en uppsättning och 10 repetitioner. OS! Lasten måste vara så stor att du kan göra de två sista repetitionerna i varje övning.

Vad innebär det att öka motivationen för motion?

Har du för avsikt att börja träna som nyårsafton?

Om du är ute, kan träningen i denna studie vara en bra start. Om du lyckas slutföra detta träningsbelopp under de första två månaderna har du antagligen lagt till bra träningsvanor.

Många nybörjare börjar med ett träningsbelopp som är för högt och riskerar att spricka. Därför behåll lite tillbaka i början. Det är bättre att träna tre korta pass i veckan under ett år än att utbilda 3,4 lång och avsluta sedan efter en månad.

ftersom utbildningen har blivit en del av vardagen och du märker framsteg, motivation ökar och det blir naturligt att öka mängden motion.

Håll din motivation upp!

Källa: Medicin och vetenskap i idrott och övning

ADVERT

Mest populära