Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

MARKLÖFT: 19 tips för att få tekniken i marklyftenUtan landlyftning som en del av ditt program kan du bara glömma optimala resultat och inte utan anledning. Detta är övningen som gör ont till både muskel och nervsystem fullt ut och efter en session med tung marklyft kör hela kroppen. Faktum är att jag skulle välja mellan endast marklyft och 10 isoleringsövningar för hela kroppen, så jag hade valt LTT marklyft. Problemet är att få människor gör det på ett säkert sätt, slutar med ryggsmärta och skär ut den mest effektiva träningen när det gäller ökad styrka och muskeltillväxt, även fettförbränning. Ska vi titta på teknik? Ja, jag tror att vi borde.

Om du inte har en smärta i ryggen är ryggsmärta för närvarande eller av någon anledning utsatt för det (dysfunktioner och muskelbalanser som gör det så), då måste du köra marklyft om du letar efter optimala resultat. Även de med tidigare sjukdomar kan springa mycket, men det finns vissa krav som måste göras, men det är inte vad den här artikeln handlar om.Det är sällan ett problem med marklyft. Problemet ligger hos dem som kör marklyft utan någon kontroll på sin kropp och de är inte bara några av dem. Man borde verkligen börja ringa den vanliga utförandet av marklyft för? cat drag? . Om du inte förstår varför ska du förstå om du tänker på en katt som skjuter tillbaka. tt göra en krökning bör du titta långt efter? . Ja, faktiskt så långt som ditt gym.

ara med de två ögonen har du förhoppningsvis framför folkmassan. De är där av en anledning bara för att kunna observera saker, inklusive dumheter. Tyvärr har få av oss ögon på ryggen och har sålunda liten kontroll över vad som händer bakom dem. Är det ett problem? Ja det är det. Kan vi fixa det? bsolut!1. Det första du behöver kontrollera är fot och riktning. Detta måste likna ibland så att startpositionen är automatiserad. Det finns flera sätt du kan välja att stå på, nämligen? gemensamt? och? SUMo? , eller en mellantid. Jag rekommenderar regelbunden position för de allra flesta, speciellt för nybörjare. tt enkelt sätt att räkna ut din position är att låtsas att köra ett vertikalt hoppa (det vill säga den position du skulle vara med för att hoppa så mycket som möjligt) och titta ner på fötterna för att dra dem lite närmare varandra. Detta är en anständig position för de allra flesta.

2. Tåren bör peka lite bortom, men inte en total promenad.

3. Ditt tyngdpunkt borde inte ligga framför tårna. Om klackarna stiger i startposition eller under utförandet är något fel. Tyngdpunkten bör ligga mitt i foten eller mot hälen. Om du kommer under en hiss är din rygg väldigt utsatt, så det här är en av de första sakerna du måste ha kontroll över.

4. är du står över baren ser du den ligga ovanför mitten av foten, men rör inte benet. är du sträcker sig för att ta tag i (och komma i startpositionen) kommer benen att komma i kontakt med baren.

5. I startläget måste armarna sträckas, den övre delen av ryggen sträcker sig och axelbladet måste dras ner och bakåt. xlarna kommer att ligga något framför linjen sett från sidan.

6. yggets baksida bör också sträckas i utgångsläget. Föreställ dig överdriven gunga och håll den när du sänker dig till startpositionen. Flexion i ländryggen i startpositionen kommer att orsaka problem. Förstärkande hissar kan tillåta viss flexion, men dessa är erfarna nog för att hålla denna position statisk under hissen, vilket är mest träningsvänlig. Krossa aldrig bakre delen under hissen!

7. Händerna placeras strax utanför dina fötter så att de inte ligger i dina höfter på toppen av hissen. Detta borde vara logiskt. Ju bredare greppet är, ju längre hissen, så ta det smalaste greppet du styr.

8. örja med ett grepphandtag och växla till ett annat grepp när greppet blir en begränsande faktor för hur mycket du kan lyfta.

9. nvänd IT hjul på vanlig marklyft! Varianter av träningen kan tillåta användning av reimer, men om greppet är en begränsande faktor, kommer användningen av reimer att fungera mot sitt syfte och du kommer IT att kunna lyfta mer om greppet inte klarar av framsteg.

10. Dra andan väl med MG innan du lyfter. Detta är en av de få gånger där den bredaste möjliga midjan är fördelaktig. Detta leder till bättre stabilitet och ökad styrka. Om du använder ett bälte kanske du tror att du trycker på det med magan.

11. Innan du utövar träningen, pressa hårt in i stången och pressa ordentligt ordentligt. Föreställ dig inte att dra dina armar med dina armar, vilket bara kommer att orsaka problem, snälla biceps problem, något du inte vill ha. Igen ska armarna vara raka, så dra åt tricepsen innan du lämnar.

12. Titta snett ner vid en punkt som ligger ca 4 meter framför dig på golvet (ta en flaska). Detta kommer att se till att nacken inte kommer överdrivet, så titta inte upp. Personliga preferenser kommer också att spela här, men nackhälsan är okej att vara bra. Vid tung lyftning går det ofta till dass, men tills du går till max, gör ditt bästa för att ha full kroppskontroll.

13. Två extremt viktiga? ledtrådar? att tänka på innan körning varje repetition är upp med bröstet och ner med din skinkor.

14. Starten av rörelsen startas med benen, inte baksidan. Kommer upp i vädret kan det vara ett tecken på att dina lår måste stärkas eller att du helt enkelt måste klara av tekniken.

15. Det är mycket viktigt att stången inte rör sig framåt, så ju längre stången rör sig uppåt, desto mer tryck sätter du på klackarna och bakåt så att stången bibehåller en position nära kroppen. Om stången är uppe till dina lår på vägen upp, vet du att sakerna görs rätt (okej, tolka inte nu fel).

16. är stången har rensat knäna är det dags att trycka höften framåt för att slutföra löftet. Det betyder inte att du ska böja bakåt, men att din skinka är klämd ordentligt och sprängt framåt. Kom ihåg att dra åt magen samtidigt. Knäna borde också vara rätt.

17. På vägen ner, bara tänk motsatsen. Höpa först och när stången har rensat knäna sätts ner. Här är de extremt många som går på ett knä och börjar röra sig med knäna. Detta medför att stången rör sig långt framåt, och sålunda slutar ryggen flexibelt för att kompensera. FY och U! ventuellt kan du släppa stavar från toppen, men det är inte alltid så populärt.

18. örja VJ repetition med en ny spänning. Du kanske vill springa kontinuerliga repetitioner med studsa, men de minsta hamnar i samma startposition, vilket innebär att tekniken snart är jordad och inte minst skadlig. Det blir lättare med stötar, men backbones absorberar fett.

19. Om startpositionen är dålig, kommer yggsmärta att förekomma, förr eller senare, så terp på den tills den sitter! Det är mycket tillrådligt att träna och korrigera övningen av någon som kan ha sina fall, så sök ut en tränare du vet har förmågan att hjälpa dig med detta. Du vill tacka honom och du

ADVERT

Mest populära