Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Letar efter den "perfekta" kroppen?

Publicerad 16 September 2012

Senast ändrad 28 JUI 2014

v Även otevatn - utbildning. nej

Gör det bästa med din kropp

Många av oss som drömmer om att få den "perfekta kroppen". Ibland blir det extremt och det kan bli ohälsosamma val för att uppnå detta. Det finns olika dieter som lovar resultat på kort tid, produkter på TV-butiken som lovar dig fantastiska förändringar över natten. ndra överdriver deras träning. Trots detta uppnår inte alla sina mål.

Min erfarenhet efter många år i träningsbranschen är att många människor är självkritiska. Välutbildade människor är alltför fokuserade på sina "svagheter".

Oavsett om du är man eller kvinna, är sannolikheten för att du har den "perfekta kroppen" liten. Men sannolikheten för att du har tränat för att uppnå den "perfekta kroppen" är stor. Tusentals löpband, tusentals repetitioner med mageövningar och saliv, handlar om önskan om att bli av med sidrullning.

Tyvärr kommer inte hela träning och hälsosam kost i världen att ge oss den perfektionism som många av oss vill ha. Vi är fortfarande en produkt av våra gener. Frågan är därför: Hur mycket kan vi förändra och vad gör vi om vi inte får den "perfekta kroppen" vi vill ha?

Hur mycket kan du ändra din kropp?

lla approximerar sina kroppar på olika sätt. Vissa människor undersöker varje detalj för att ta reda på vad de uppnås eller inte uppnås. ndra undviker att titta på sig själva tills de absolut kan. Vi tittar på andra på gymmet och frågar oss varför kan jag inte se ut så här?

n orsak till detta är att aspekter av kroppens utseende bestäms av faktorer utanför vår kontroll. n faktor är kroppstyp.

Vad är din kroppstyp?

Vi är inte säkra på våra geners exakta roll vad vi kan uppnå med vår kropp.

Men vi vet att de kan bestämma vår kroppstyp. Dessa tre kroppstyper kan delas in i tre olika kategorier.

-domorfofage: en kroppstyp som tenderar att ha en högre fetthalt, större skelett och lägre metabolism. v denna anledning kan människor med denna typ av kropp ha problem med att gå ner i vikt.

-mesomorph: en muskulös kropp typ som är lättare att reducera fettmassa och sätta på muskel

-ectomorph: en kropp typ är mager och har problem att sätta på grund av att en hög förbrännings.

De flesta av oss hamnar mellan dessa tre olika kroppstyper, vilket innebär att vissa lätt kommer att gå ner i vikt medan andra misslyckas. Det finns också olika kroppsformer: en person med äpplet formen har en stor torso, har päronformade stora höfter och lår, timglas figur har en proportionell övre och nedre kroppen med en smal midja och en atletisk kropp är ofta tunna med små former.eroende på din kroppstyp får du lättare att lagra fett på vissa delar av din kropp. tt göra ändringar i dessa områden kan vara svårt.

Medan vi tror att rätt kombination av motion och diet ger oss den kropp vi vill ha, finns det begränsningar i den kroppstyp vi har.

Vad betyder detta för dig?

Ingen kan berätta vad du kan eller inte kan ändra med din kropp. Du kan gå ner i vikt eller minska fettmassan genom att konsumera mindre eller mer kalorier, och du kan ändra kroppssammansättningen genom att stärka. Du kan kontrollera kaloriintag och din kaloriförbrukning med matintag och motion. M du kan inte välja var du vill minska din fetma eller där du lättast bygger muskler.

Så vad gör du om du tränar och äter optimalt för att sätta på dina muskler och minska fettmassa men du fortfarande har områden på kroppen du inte är nöjd med?

n lösning är plastikkirurgi, men jag har ett bättre förslag: istället för att försöka nå något utom räckhåll, varför ändra inte din kroppsbild? Vad händer om du hellre glömmer att få den "perfekta kroppen" och istället träna för att få din perfekta kropp? För att få detta måste du börja acceptera din kropp och ställa dig några nya mål.

cceptera din kropp

För många människor tänker på att acceptera sin kropp, så det är väldigt svårt. Det verkar som om världen runt oss syftar till att göra oss missnöjda med våra kroppar. Vi är ständigt utsatta för annonser, utrustning och piller som lovar oss att byta vår kropp till något "bättre". Det är lätt att få uppfattningen att få den "perfekta kroppen" är något vi måste sträva efter dag och natt.

n fråga som kan uppstå: Vill du ha en förändrad kroppsvy där du accepterar din kropp eftersom det ger en lägre motivation för motion?

Svaret är: nej, det har faktiskt en positiv effekt på motivationen. Studier visar att de som har en hälsosam kroppsbild och accepterar kroppen som den är bättre att träna och äta ordentligt. Vad kan anledningen till detta vara? Människor som är bekväma med sina kroppar betonar kroppens funktionalitet, de äter mer intuitivt, äter mat som gör dem bra när de är hungriga. Människor som är på en diet eftersom de är missnöjda med kroppens utseende är mer benägna att misslyckas.

Var glad med vem du är!

ADVERT

Mest populära