Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Linn väg till en bättre livsstil - Vecka 4

Publicerad 28 juli, 2013

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v Frank izzo Training. nej

Har Linn varit framgångsrik efter 4 veckor? Frank har tagit nya mätningar. Läs kommentarer från Linn och tränaren här.

Franks kommentar - fter 4 veckor

Här kan du läsa vem Linn är.

Ja, det har varit 4 veckor sedan Linn började med en ganska drastisk förändring i hans livsstil med nya vanor och mycket träning. Först och främst är jag imponerad av hennes vilja att göra detta. Hon följer planen helt enkelt "slaviska" Trots det har hon plågats med dålig skavsår och lurid ömhet från muskler som hon inte visste att hon hade hon varit på och nu avslutat fyra veckorna av 12 har vi som planerar att genomföra tillsammans. Vi kommer att ge läsarna en kontinuerlig uppföljning av Linns resa till en ny dag och i veckan har det varit dags att kolla Linnés mätningar. Tanita vikt används efter 4 veckor och efter 6 veckor mäter vi med måttband. Vi utför totalt 4 mätningar med Tanita vikt och 3 med bandmätningar.

Här är resultatet efter 4 veckor

Vikt: 109, 2 Kg

Fett% 45, 5

Fettfri massa: 61, 1 kg

Startvärde:

Vikt: 115 . 1 kg

fett%: 48, 5

Fettfri massa: 58. 6 kg

Linn har som du kan se minskade 5, 9 kg av dessa 4 veckor och det är mycket bra. Kom ihåg att hon hade lagt en viktminskning på 20 kg. Detta var vad hon tyckte att hon kunde gå ner med rätt kost och nya träningsvanor. Vi har pratat om att inte belasta oss upp till en idealvikt är vi inte i "Den största förloraren" och kan inte träna upp till 5 timmar per dag och äta mat som gjorts av professionell kock operations kockar dygnet runt. Vi måste vara realistiska och sträva efter att detta inte är ett 12 veckors projekt utan livsstilsförändring, som kommer att vara längre än 12 veckor. Vad du läser bör notera är att Linn har gått ner i vikt medan hon har mer muskel! Den fettfria massan har ökat 2, 5kg och man måste komma ihåg att muskeln väger mer fett så det går på rätt sätt. n annan viktig faktor som tydligt har uppstått under veckorna är Linné mental styrka. Jag är inte en utbildad psykolog eller mentala tränare, men att PT skulle ha läst om ämnet och lärde sig olika strategier som kan göra jobbet roligare att inte nämna kundens liv i en positiv utmaning. tt läsa teorier och bra litteratur är en sak, men du lär dig bara att känna människor genom att sätta dig själv i sin situation och inte minst genom att lyssna på dem. Din kunds mål bör läggas i fokus och inte vad du vill uppnå. Genom erfarenhet och misstag har jag lärt mig att hantera olika typer av människor utan att störa i en värld som jag inte har kunskap om eller kontroll över. Mentala tränare och psykologer är mycket bättre än jag på kognitiva strategier och andra metoder som kan göra en klient nå längre.Jag relaterar till ett mål och ser ut att ge kunden en känsla av coping, när de når detta har du givit dem ansvaret för att fortsätta vägen med din iver och kunskap som stöd.

Linn får nu nya tränings- och dietplaner.

Överallt är jag glad över att Linn nu ser att träning är kul, men det gör ont ibland och gör matlagning lätt, även om du har ett par ägg att hantera. Du kan bara du (läs Lins kommentarer under bild).

Linns kommentar - vecka 4

Den här veckan har varit mycket rik och med många fina naturupplevelser. Jag har haft flera utomhusaktiviteter, en ny resa till Keiservarden och flera timmar djuphavsfiske en solig eftermiddag.

I flera veckor har jag skrivit om blåsor och rötter. Så nu kommer slutligen en lycklig nyhet! Den här veckan har jag varit helt fri från sår och blåsor. Det har varit ett nöje att träna. I vilket fall som helst i förhållande till tår och häl.

Den här veckan har jag haft en födelsedag. Födelsedag betyder för de flesta att de kommer att njuta av sig själv och då med mat. Jag hade dock bestämt mig för att hålla fast vid min dietplan som vanligt eftersom jag hade en födelsedag på en vanlig vardag och inte en lördag. Maten på dietplanen är förstås bra, så det var bra för mig.

Lyckligtvis har Frank izzo blivit så bekant med mig att han säkert insåg vad jag hade planerat. Så han ringde mig, gratulerade mig på dagen och sa att det var viktigt att jag kostade mig själv, trots att jag inte behövde ta det hela. Men det vill jag ha något bra eftersom man bara har födelsedag en gång om året.

fter en hel del tänkande fram och tillbaka fick jag reda på vad jag ska behandla mig själv. n sked potatisallad för kycklingfiléen och lite glass till efterrätt. Potatisallad smakade aldrig lika bra som det gjorde på dagen (det var faktiskt bättre än isen). Jag har ju gått 4 veckor utan potatis, och det är ny rekord för mig.

Jag har insett att det finns en "bieffekt" med denna livsstilsförändring. De flesta av mina kläder passar inte så mycket längre. ller någon passar faktiskt bättre nu än innan jag började. Men i grunden har de flesta av mina kläder blivit lite för stora för mig. Därför är det väldigt trevligt att ha en mormor som syr på mina träningsbyxor så att de inte faller under hoppningstoppar eller klackar.

Flera av er som har läst artiklarna har frågat vad jag äter och om jag inte kan posta min dietplan. Frank har gjort planen speciell för mig baserat på vad jag behöver och vad mitt mål är. Men jag kan kortfattat sammanfatta vad min diet handlar om. Det finns mycket pågår i grönsaker. Och jag äter inte längre potatis, förutom skeden på min födelsedag. Till middag finns kyckling, fläsk, lax och annan fisk. Som tydligt serveras med grönsaker. Jag använder inte heller olja eller smör för matlagning. Jag kommer också att äta mycket ägg, som jag tidigare har skrivit, men har ätit mig lite trött på den. Skyr är också något jag alltid har i kylskåpet.

Och då dricker jag lite proteinskaka, eftersom proteiner är viktiga. Sammantaget är det en mager och proteinrik kost jag har.

ågot säkert, jag trodde aldrig att jag skulle dricka proteinskakningar. Det var någonting som jag tidigare trodde bara kroppsbyggare och andra muskulösa kattungar drack. Men så fel kunde jag ta.

u är jag fyra veckor i min livsstilsförändring och är väldigt nöjd. Jag är förvånad över att jag har lyckats jobba sex dagar i veckan i fyra veckor. Det är främst tack vare Frank, för att han gör träningen kul, förutom att han är mycket bra på att motivera och inspirera mig. Ibland skickar han mig ett MMS med middagsinspiration!

är jag tränar utan Frank, kommer han ofta att få en kort rapport om hur träningen gick. Jag tycker också att det är mycket användbart, särskilt med tanke på de dagar jag inte vill träna. Sedan ger det mig den extra motivationen jag behöver komma över dörren, för jag vill inte skriva "Jag har inte tränat idag. Jag ville inte, "berättade rapporten för honom.

Jag har verkligen tur att ha en sådan skicklig person som kommer att hjälpa mig och i hela åtta veckor.

ADVERT

Mest populära