Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Linn väg till en bättre livsstil

Publicerad 4 juli 2013

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v Frank izzo Training. nej

I en artikelserie följer vi Linnés väg till en bättre livsstil.

Vem är Linn?

Ålder 23 år

Yrke: urse

Civilstånd: Singel

Training skick

Linn har aldrig varit förtjust i att öva, och har därför inte gjort det tidigare. är hon gick i skolan gjorde Linn bara vad hon absolut behövde i gymmet och inte mer. Skulle Linn ramble, för då kunde hon bara gå en kort sträcka, och sitta på en sten medan hon väntade på gymnastiken skulle vara över så att hon kunde gå tillbaka och berätta för läraren att hon hade gått en lång promenad.

Linn har också varit medlem i ett gym i över ett år i arvik när hon bodde där. Hennes ursäkter för att inte träna då var att hon hade för mycket att göra som student, liksom att Linn var mycket sjuk det året. nnars har hon blivit "utbildad" genom att gå till och från jobbet och gå från patientrum till patientrum på sjukhuset och vårdhem där hon har jobbat / arbetat.

Mål med träningen

Linn har som målmål i dessa 12 veckor att följa dietplanen och träningsplanen, utan ursäkter. Med stöd av mig som tränare ser vi tillsammans att vara lojala mot vad som planeras för dessa 12 veckor. tt gå ner 20 kg om 12 veckor kan ses som en delmängd men blir också ett huvudmål som Linn har satt som ett slutmål för detta projekt. Linn vill lära sig mer om en hälsosam diet och använda det hon lär inte bara de 12 veckorna som Linn följs upp. Hennes långsiktiga mål är att radikalt ändra hennes kost och inte falla tillbaka till de gamla rutinerna. Samtidigt vill hon vara i gott skick när hon har bättre hälsotillstånd. Självklart ser hon det som ett mål att fortsätta gå ner i vikt när hon har nått huvudmålet på 20 kg. Detta vet att hon ska förbättra sin hälsa och hoppas kunna undvika livsstilssjukdomar och ytterligare onödigt slitage på knä / rygg.

Mätningar

Vi använde Tanita vikt för att mäta kroppssammansättningen med följande resultat:

Vikt: 119. 3 Kg

Fett% 48, 5

Fettfri massa: 58. 6 kg

Linn sett från

Linn frontvy

Linn bakifrån

Dessutom har vi använt mätbandsmätning och utesluten kalipmätning som begärts av Linn. Mätbandsmätningen visade följande resultat;

eck: 38 cm

rm: 40 cm till höger och vänster

midjemått: 125 cm

Höft Mätning: 129 cm

Lår: 75 cm till höger och vänster

Lägg till: 49 höger och vänster

Hur ska Linn träna?

Linn kommer att köra 4 styrketräning i veckan. Dessa varierar i intensitet och har träningsfunktioner i början av träningsperioden. Syftet med dessa övningar är att se till att Linn lär sig att motstå skatten under de första 4 veckorna.Hon kommer att "lära" kroppen för att komma igång och sedan dela uthållighet och styrketräning mer specifikt. Linn är aktiv de övriga 3 dagarna med antingen korta intensiva promenader / löpningar, långa resor / bergsturer. Hon kommer att köra motstånd i krets utbildning formen, intervall och inte minst den traditionella formen, som av mikrocykler vilket innebär att utbildning upplupna så att hon avgifter kroppen under en viss period av förändring av intensitet, vila och antalet serier och repetitioner. Vi måste se till att utbildningen är angenämt med inslag av utetrening, vandring och andra spännande utbildning alternativ som vi kan göra nu när det är sommar och det erbjuds möjlighet att vara ute i det fria. Intryck av korta intensiva och hårdare träningspass kommer successivt att introduceras på Linnés träningsdag.

Vad sägs om kosten?

Linn har slutfört en 7 dagars dietregistrering. Detta används som ett "kvitto" av hur hennes dieter har varit tills vi börjar med nya vanor. Syftet med mitt som coach är att vara ärlig med Linn från dag ett, så att hon kan se att mer kunskap om träning och kost är det faktiskt möjligt att uppnå mycket. Linn kommer att behärska sin kropp genom att veta varför hon tränar och äter som hon ska göra. Hon har haft en sju dagars meny som består av 5-6 måltider dagligen. Hon är inte van att äta mer än 1-2 måltider per dag och har för vana att äta fel att inte tala för mycket när väl göra det. Dieten kommer att innehålla proteinrika livsmedel, essentiella fetter och mycket grönska. Kolhydrater används med sunt förnuft och innehåller lågt glykemiskt index. Dessutom anpassas kosten eftersom Linn är laktosintolerant.

Historia / picrise

Linins metaboliska altar, mätt med Tanita-vikt är 38 år, dvs 15 år äldre än vad hon egentligen är. Hon är inte överviktig utan obes, dvs överdriven övervikt med stor risk att utveckla livshotande sjukdomar. Hon har gonartros i knä och fick en prolaps våren 2013. Hennes grundläggande metabolism är ca 1900 kcal. Här har vi avsatt att stanna 15-20% under och dessutom öka sin fysiska aktivitet avsevärt. Som sagt kommer hon att vara i daglig verksamhet och utöva allt från styrketräning till vandring. Linn kommer att skriva dagbok, det här är något som presenteras för läsare på träning. ingen veckovis

ADVERT

Mest populära