Landets ledare inom motion och kost >> Utbildningen

Linn vägen till en hälsosammare livsstil - Vecka 2

Publicerad 13 juli 2013

Senast uppdaterad 24 juni 2014

v Frank izzo Training. nej

Linn har tränats i 2 veckor. Här kan du läsa om träningen och Linns egna kommentarer.

I veckan har Linn kört 3 styrksessioner på 45 min med 10 min uppvärmning på cykel plus 2 HIIT-sessioner.

Här kan du läsa vem Linn är.

fter att Linn var uppvärmd på cykeln utförde hon 6 intervaller vid 30 sekunder med 15 sekunder vila. Dessa upprepade hon 2 gånger innan de körde 2 serier av 5 styrkaövningar i viss takt och antal repetitioner. Linn har fått enkla styrkor i apparater och med hjälp av kroppsvikt med en klar uppgift. utföra dessa med rätt teknik. Vi måste komma ihåg att Linn inte har någon styrka innan projektet startade, så införandet av övningar har gjorts med avsikt härtill. är hon avslutade 2 serier av varje övning utförde hon nästa övning med minimal vila mellan övningar. fter Linn kämpade igenom alla fem övningar, hon satt på cykeln igen och upprepade cykelintervaller: 2x30sx15s att sedan upprepa cirkulär serie styrkeövningar. Linn avslutade sessionen med 10 min nedförsbacke på cykel. Övningsnivån på dessa styrkor bör vara ca 6-7 på en skala mellan 1-10.

HIIT-träning var enkel i sin inställning: 6 övningar som antingen kördes med specifikt antal repetitioner eller i tid. Planen var att Linn skulle köra rastintervaller, men med ont i fötterna som gjorde mer smärta än väntat, bar vi dem på en cykel. Det är bra och nödvändigt att ha en plan i början men när du inte kan följa detta kommer du alltid ha ett annat alternativ i bakfickan. Utbildningen kommer att utföras ändå, det finns inget undantag (om du är sjuk kommer du förstås inte att träna). Cykelintervallen var 60s långa med en intensitet på 65-75% av höft och 60s med en intensitet på 85-90% av damm. Linn genomförde 5 intervaller vid varje nivå av intensitet. fter dessa intervall hon körde fyra styrkeövningar: Squat med axellyft, axelryckningar med kettlebells på bänken sitter rodde och biceps lockar. lla övningar kördes med ett visst antal repetitioner förutom sittande rodd och bicepscurls. Dessa två genomförs för att "fel" och som super serie, dvs när Linn uppnått ett visst antal repetitioner, sänkte vi vikten så att hon kunde köra minst fyra till sex repetitioner till. Detta upprepades två gånger. Linn utförde detta schema två gånger innan man cyklade i 15 minuter. Övningsnivå vid denna session bör vara cirka 8-9 på en skala mellan 1-10. Intensiv men kort träning.

Linns kommentar:

lod, svett och tårar.

ubriken förmodades förmodligen av några av er.Och äntligen kom det, men det är faktiskt inte så brutalt som det låter.

lodet i rubriken är för att jag har stört mig med svåra blödande kinder i veckan. Svett, ja, nu jobbar jag hårt sex dagar i veckan, så det är ganska naturligt att jag svettar. Tårarna kom faktiskt på grund av svetten. Flera gånger har jag svettat så mycket att det flödar ner på pannan och i mina ögon. Och det låter. LOT. Då reagerade kroppen med tårar. ortsett från svettningsår har jag inte känt några tårar. Ännu. Men nu är det inte länge innan Frank izzo kommer att intensifiera träningen ännu mer så att du inte kommer att glömma om det finns tårar. Och jag tror att träningen är intensiv redan.

I veckan har jag också introducerats till min värsta fiende i gymmet. Löpband.

Innan jag började det trodde jag att det verkligen inte skulle vara ett problem. Det var bara två saker jag skulle göra på den. Lägg en fot framför den andra och repetera, men faller inte av. Jag har sett många på fitnesscentret som gör det helt smidigt, så det var inte heller ett problem för mig heller. Men så fel kunde jag ta. Det är faktiskt svårt för honom att kombinera fotrörelsen medan han inte rör sig bakåt.

Det gick bra när bruket började och hastigheten var ganska okomplicerad. Men när hastigheten ökade ökade svårigheten för mig i samma sömn. Jag blev mer och mer trött och hastigheten ökade. Fötterna ville inte verkligen hänga, och som ett resultat blev jag längre och längre på "transportbandet".

På något sätt lyckades jag komma igenom intervallen. Frank höll reda på hastighetsökningen medan jag bara koncentrerade mig på att inte falla ut. Samtidigt kom han med på att jag inte föll och motiverade mig att fortsätta.

Dagen efter att jag var tvungen att slutföra en session med en kvarn, utan Frank. Det skulle vara bra eftersom jag lyckades slutföra gårdagens session. Men vid den tiden ...

Det var grymt att värma upp på bruket, för då var mina rötter ännu värre än dagen innan. De fräcka lapparna jag såg nykter hade lagt på mina klackar före träning, försvann på kort tid tack vare blodet och svetten. Jag knackade på tänderna och var redo för en rad kvarnar. Problemet som uppstod var att jag var tvungen att flytta mitt fokus från att bara hålla kvar kvarn för att ändra kvarns hastighet. Varje gång jag försökte det, förlorade jag balansen och var på väg. Då var jag tvungen att sakta ner och försöka igen. fter x antal försök var rötterna så stora att jag inte kunde dra mina fötter på rätt sätt, så jag var tvungen att stänga av bruket och gå på cykeln. Där utförde jag några intervaller och lite styrketräning mellan intervallen.

ftersom jag väntar på att rötterna ska förbättras har jag inte argumenterat mer med bruket i veckan.

ästa vecka, å andra sidan.Det är veckan jag slår löpbandet!

Det måste sägas att jag ser framsteg i övningen, både för att jag utövar tyngre styrketräning och att min olyckliga skick inte är så eländig som för några veckor sedan. u är jag faktiskt kapabel att genomföra en konversation under uppvärmningen, vilket jag inte riktigt var mina första sessioner.

Jag är förvånad över hur många som har läst, kommenterat och rekommenderat artiklarna hittills. Trodde aldrig att det skulle vara så intressant att hålla koll på min livsstilförändring.

Så jag vill tacka alla som har rekommenderat artiklarna och de som har kommenterat att de gömmer sig på mig. Du motiverar mig ännu mer att stå upp!

- Linn

ADVERT

Mest populära